Avon,

Bemutatkozik az Avon Mark

február 12, 2017 Arabella 0 Comments


Talán már eljutott hozzátok a hír, hogy az Avon egy új sminkvonallal jelentkezik. Én olyan szerencsés voltam, hogy egy rendezvényen ismerkedhettem meg a Mark-kal, és néhány tesztelendő terméket is kaptam.


A Mark-ot elsősorban azoknak szánták, akik ugyan nyitottak az újdonságokra és kíváncsiak az új trendekre, de már tudják, hogy mi előnyös számukra. Már-már a művészi irány felé is kikacsingat az új család, ha a sminkünkkel szeretnénk kifejezni a hangulatunkat, akkor zöld utat kapunk. 

Ezek következtében már az első pillanatokban megkedveltem a Mark-ot, azt hiszem, én pont a célcsoportba tartozom, sőt: nagy valószínűséggel ti is. :)A csomagolás a formát tekintve nem tér el jelentősen, viszont a feliratok és a fehérség megtöri a fekete egyeduralmát. Az összhatás ettől ösztönösebb, vidámabb, ugyanakkor egy pillanatra sem válik komolytalanná.


Magix HD sminkfixáló púder


Rengeteg előnye van a porpúdereknek, de az az igazság, hogy én nagyon sokáig inkább csak a hátrányaikat láttam. Éppen ezért kizárólag a szemsminkem elsatírozásához használtam ilyet, és bár az eredménnyel rendre elégedett voltam, mégis kelletlenül vettem elő. Rettenetesen zavart és zavar még most is a kiöntős megoldás, illetve az, hogy sok esetben nem lehet teljesen visszazárni a tégelyt.


Ezen változtatott valamelyest az Avon, egyrészt a tető menettel zárul, nem csak rá kell dobni, mint több más márka esetén, másrészt plusz védelemmel is ellátták. A lyukacskás rész valójában két részből áll: van egy alsó, ami stabilan a helyén van, de van egy fölső is, amely elforgatható. Púder csak úgy nyerhető ki a csomagolásból, ha úgy fordítjuk a tetőt, hogy a lyukacskák egybeessenek. 

Azt hiszem, túlbonyolítottam a körülírását, de ez egy egyszerű és zseniális megoldás, amely mellett esélytelen, hogy egyszer csak a por fele kiköltözzön a helyéről.


A púder elméletileg átlátszó, azonban én úgy érzékeltem, hogy némi világos színe mégiscsak van. Számomra így is tökéletes, de lehet, hogy sötétebb bőrszíntől elütne.

Maga a por hihetetlenül finom szemcsékből áll, ez a leglágyabb porpúder, amivel valaha találkoztam. Kellemesen selymes érzetet hagy maga után, a mattítás nem a fő feladata, de én úgy érzem, abban is minimum közepeset nyújt.
Számomra a sminkfixáló funkciója az elsődleges, és azt kell mondanom, abban tökéletes. Nagyon szépen megtartja a sminket még azokon a részeken is, ahonnan először tűnik el (esetemben például ilyen az orrhegy), illetve az elcsúszást, a ráncokba való beülést is megakadályozza. Szem alá én elvétve használok púdert, de ha fontos, hogy a karikáimat teljes mértékben elfedjem, és ezért több korrektor kell, akkor ez a púder a megoldás. Nagyon-nagyon óvatosan, vékony rétegben felütögetve egyesül a krémes termékkel, és nem hagyja, hogy belegyűljön a ráncokba.

A száraz bőröm miatt én általában csak a stratégiai pontokra teszek púdert, az egész arcomra szinte soha nem, mert úgy engem valamelyest mind szárít, így ez is, viszont fontosabb esemény esetén, esetleg ha fotóznak, már meggondolom, ugyanis a HD nem vicc: tényleg képes szebbnek, egységesebbnek, porcelánhatásúnak mutatni a bőrt.


Spectralash szempillaspirál


A Spectralash különlegessége elméletileg az, hogy több fokozatban használható, viszont láttunk és hallottunk már ilyet korábban, már csak azért is, mert ez a spirál a Mark megjelenése előtt is létezett.


A tubus alján állíthatjuk be, hogy éppen melyik módhoz van kedvünk: az egyeshez, a ketteshez vagy a hármashoz.

Elméletileg a fokozatokkal egyre drámaibb hatást érhetünk el, valószínűleg a tubus szűkítőjét állítjuk, így módosul az, hogy mennyi festék kerül a kefére. 

1-es fokozat: 


2-es fokozat:


3-as fokozat:


Az első és a másik között látható az eltérés, a második és a harmadik között viszont nem igazán. Ez ráadásul nem csak a kefe esetén van így, én használat közben sem érzékeltem nagy különbséget.
De.

Egyrészt ezzel a klasszikus formájú fejjel eleve elég könnyű látványossá tenni a szempillákat, másrészt a formula is jó. Kellemesen folyós, könnyen siklik végig a szálakon, tartós, de lemosni nem nehéz. Egy rétegben, az egyes módban használva különálló, vékony és hosszú szempillákat eredményez, a második és harmadik fokozat viszont látványosan dúsít és valamelyest hosszabbít. 

A fokozatokat én inkább mellőzném, a második móddal használom, és úgy egy klassz szempillafesték, slussz-passz.


The Bold rúzs - Peony Pop


A felfrissült külső a rúzsokon a leglátványosabb - itt van kellő felület a minta érvényesüléséhez. A forma az átlátszó tető hiányát leszámítva maradt a régi, amit egyáltalán nem bánok, mert a szögletesség szerintem egyedi, ugyanakkor kellően elegáns.A rúzsnak nagyon enyhe, egyszerre édeskés és citrusos illata van, az állaga a keményebbek közé tartozik, nem kellemetlenül az, de nem is balzsamosan krémes.


A Peony Pop árnyalat egy szinte neonszerűen élénk meleg pink, nagyon vidám és nagyon tavaszi. A pigmentáltságára nem lehet panasz, egyetlen rétegben is tökéletesen fed. 

Minimális fénye van, sokan ezt akár már mattnak is neveznék, de még nem az - a szaténtól kevésbé fényes, a mattól viszont fényesebb. Meg kell jegyeznem, hogy sajnos hajlamos kihangsúlyozni az egyenetlenségeket, ehhez nem szükséges szárazság, a szám normál barázdáiban is hajlamos megülni, viszont ez nem igaz általánosan erre a családra, csupán a Peony Pop-ra.

Bár ez egy gyönyörű szín, számomra sajnos nem az igazi, a sötétebb árnyalatok rajtam előnyösebbek. A közeljövőben egy pinkes liláról is be fogok számolni (Hi-Def Plum), az sokkal közelebb áll hozzám.


Glossy Tube - Sugar Shine


Tubusos szájfényt már csak elvétve veszek, magam sem tudom, miért, de az applikátoros kiszerelésűek minőségében valamiért jobban bízom. Ehhez képest toronymagasan ez vált a kedvencemmé.


A csőrös végű tubus tizenöt, azaz tizenöt milliliternyi terméket tartalmaz, ami rengeteg, ez a mennyiség nagyjából egy életre elég lehet.


A csomagolásban még nem, viselve pedig már nem, de használat közben érezhető, hogy puncspudinng illata van - engem már ez levett a lábamról. 

Az állaga kissé sűrű, minimálisan ragad, azonban éppen ez biztosítja azt, hogy ne folyjon el vagy tűnjön el nyomtalanul.
Elméletileg babarózsaszín, viszont az ajkaimon már inkább csak áttetsző, a saját szám színe érvényesül vele, de elképesztő tükörfénnyel. Ez a típusú fény az, amivel ilyen árkategóriájú sminknél még nem találkoztam. Mindezek mellé kisebb mértékben még hidratál is... ha akarnék sem tudnék belekötni.


Gel Shine körömlakk - Red Velvet


A Gel Shine lakkok a Mark szárnyai alá kerültek (két árnyalatról és a fedőlakkról írtam már korábban), de a minőségük szerencsére nem változott.A Red Velvet két rétegben fed, a formulája pedig hibátlan: nem túl sűrű, könnyen terül, gyorsan szárad és tartós. Piros lakkok esetén ez utóbbi ritkaságszámba megy, márpedig ezt a színt négy napig mindenfajta kopás nélkül viseltem.

És ha már szín: az a helyzet, hogy ez az árnyalat csak éppen-éppen sötétebb az eddig nagyon különlegesnek hitt kedvenc lakkomnál, ami nem mellesleg majdnem ennek a háromszorosába kerül. Ugyanaz a belső tüzű, egyértelmű piros megtörhetetlen metálfénnyel. A gyengém ez a lakk. 


Balra a púderrel, a spirál első fokozatával és a szájfénnyel, jobbra a púderrel, a spirál második fokozatával és a rúzzsal:


Összességében: Engem megnyert a Mark, maximálisan magával ragadott a hangulat, amit közvetíteni kíván, ráadásul a filozófiája nagyon közel áll az én szemléletemhez. A púderhez a csomagolása ad egy kis pluszt, bár maga a termék sem rossz, a szempillaspirál esetén a fokozatok hasznát kevésbé látom, de ezt figyelmen kívül hagyva teljesen korrekt. A rúzs nem nekem való, de ez zömében az én hibám, más árnyalatról a véleményem is más lenne, a szájfény viszont teljes mértékben meggyőzött, ahogy a lakk is.

A márciusi Avon katalógusban már minddel találkozhattok, fogtok rendelni valamelyikből? :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: