Avon,

Avon Gel Shine lakkok

május 08, 2016 Arabella 6 Comments


Sokszor említettem már, hogy az Avon termékek számomra elég különlegesnek számítanak: a blog előtt csak elvétve tudtam kipróbálni tőlük bármit,. Így minden újdonságuknak örülök, de az új Gel Shine lakkjaik a szokásosnál is jobban felkeltették az érdeklődésemet. 
Nem vágyom sem gél lakkra, sem gél hatású körmökre, viszont jó minőségű, fényes és tartós lakkokra igen, és ez a család pont ezt ígéri.


Minden körömlakk külön dobozban kap helyet, ennek én nagyon örülök, mert egyrészt kicsit exkluzívabb így, másrészt még egy biztosíték arra, hogy előttünk senki sem nyitotta ki.


Az üvegcsékben tíz milliliternyi folyadék rejtőzik, a lapos, szögletes forma az egyedisége miatt az én tetszésemet elnyerte, viszont a kupakon ha tehetném, módosítanék. A fényes felület mutatós, de sajnos minden apró porszemcsét összeszed, és az én kezem csúszik is rajta, ami a szögletességgel együtt nem a legjobb párosítás. Meg lehet fogni, lehet vele lakkozni, viszont lehetne ergonomikusabb is. :)

Az ecsetek enyhén lapított kialakításúak és viszonylag hosszú szálakból állnak, ezek úgy jók, ahogy vannak.


A Gel Shine fedőlakkra nagyon kíváncsi voltam, ugyanakkor nem vártam tőle túl sokat. Ehhez képest több szempontból is a legjobb, amit valaha használtam.

Se nem sűrű, se nem híg, teljesen átlagosnak tűnő állaga van, de amint a körömhöz ér, úgy terül szét, mint az álom. Nem kell terelgetni, jóformán semmit sem kell vele csinálni, mindenhol tökéletes vastagságban kerül fel még akkor is, ha nem túl nagy rutinnal használjuk.

Nem szárad rekordgyorsasággal és a glitteres lakkok felületének kiegyenlítésére sem ezt használnám, viszont nagyon fényes (a lenti képeken majd láthatjátok, mennyire) és a tartósságon is egyértelműen segít.


Orange you crazy

Ezzel az árnyalattal kapcsolatban kettős érzéseim vannak: narancs lakkot egyre ritkábban használok, és felkenve ezért sem rajongtam, viszont a képeken nagyon tetszik. Annyira, hogy lehet, este ismét ezt veszem elő. :)
Az állaga viszonylag sűrű, terelgetni nem hagyja magát és nagyon pigmentált. Én két normál réteget használtam belőle, de utólag már azt mondom, szerencsésebb lett volna csak egy vastagot.

Fedőlakk nélkül nem próbáltam ki, azzal együtt viszont még a negyedik napon is frissen festettnek tűnt. Értelemszerűen a fotókon is fedőlakkal láthatjátok. :)


Rain Washed

Nagyon-nagyon világos kék, alapvetően enyhe lilás tónussal, felkenve rajtam viszont inkább zöld, mintsem lilaközeli lesz. Önmagában nem az én világom, nail art alapként azonban mesés.
Ez is kissé sűrű és nem érdemes az ecsettel kétszer átmenni ugyanazon a területen, viszont kicsit kevésbé pigmentált, ezért kell belőle két normál vagy egy vastag és egy vékony réteg.

A képek készítése előtt elfelejtettem tenni rá a fedőlakkból, de a fényességére így sem lehet panasz. Ahogy a tartósságára sem: önmagában két napig volt a körmömön, és meg sem moccant. Akkor még nyomdáztam rá, és további két napig volt rajtam, a végére minimális körömvégi kopás jelent meg, de tényleg csak minimális.

A negyedik napon, nyomdázással és fedőlakkal ITT és ITT láthatjátok.

Összegzés: A fedőlakk szuper, ha a könnyű kezelhetőség, a fény és a tartósság az elsődleges. A színes lakkok valóban azt tudják, amit várhatunk tőlük, fényesek és tartósak. Az én ízlésemnek kissé túl sűrűek, de én eleve a hígabb állagot preferálom, és ezek még így is bőven kezelhetőek - további plusz pont, hogy van közöttük egy rétegben használható darab is. :)

*A lakkokat az Avon bloggerrendezvényén kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Örülök, hogy Neked tetszik a fedőlakk, nekem elég negatív a tapasztalatom, elkente a nyomdát és soha nem akart megszáradni. A véleményed alapján teszek még egy próbát

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem a nyomdával nem volt gondom, a közeli képen szerintem látszana, ha elkente volna, igaz, ezek nem túl kontrasztos színek.
   Valóban nem gyorsszárító típus, nekem sem lett koppanós két-három perc alatt, de azért 10-15-nél sem kellett több az alsó rétegekkel együtt.
   Adj még esélyt neki, hátha többedjére jobb lesz. :)

   Törlés
 2. Tetszik mindegyik, a narancs lakkokat fehér mintával szoktam feldobni, de akár arany is mehetne hozzá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az arany nagyon jó ötlet, köszönöm szépen!
   Szerettem volna azt is díszíteni valamivel, de semmi olyasmi nem jutott eszembe, ami tetszett volna, viszont így már megvan.
   Hamarosan lesz egy trópusi virágos lemezem, arról fogok nyomdázni rá arannyal. :)

   Törlés
 3. Annyira szép színük van! Régebben bátran használtam narancsot a körmeimen,mostanság már kevésbé,de a te körmödön kimondottan jól mutat! :) A 'Rain Washed' árnyalatú lakk nekem is megvan -jelen sorokat is ezen színű körmökkel írom :D -, és imádom,mert extra tartós!
  Ági

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, a képeken már nekem is tetszett a narancs. :)
   Örülök, hogy rajtad is tartós a Rain Washed, én is egyre jobban szeretem. :)

   Törlés