Sleek,

Sleek Enchanted Forest

február 10, 2017 Arabella 0 Comments

Annak ellenére, hogy a minőségükkel - főleg az árukat is figyelembe véve - elégedett voltam, hosszú ideig csak két Sleek palettám volt. Aztán mióta néhány Müllerben is elérhetőek, megdupláztam a kollekciómat, beszereztem a régóta vágyott Vintage Romance-t és az Enchanted Fortest-et. Az előbbi talán nem túl nagy meglepetés, sötét, drámai színek, szinte kiáltotta a nevemet, az elvarázsolt erdő viszont első pillantásra távol állt tőlem. 


Aztán az interneten böngészve megláttam ezt a sminket, és onnantól nem volt kérdés, hogy kell-e nekem.

Annyira különlegesnek és mutatósnak tűnt az árnyalatok zöme, hogy még az sem zavart, hogy nem tudtam felfedezni semmiféle átütő koncepciót a válogatás mögött. Majd történt még valami: voltam olyan szerencsés, hogy megnézhettem a Katona József Színház Ahogy tetszik előadását, és onnantól kezdve már pontosan tudtam, milyen hangulat ihlette a palettát.A csomagolása a Sleek-től már jól megszokott: egyszerű doboz, egyszerű fekete paletta csak a legszükségesebb feliratokkal.Ha kérhetném, hogy egyetlen dolgot változtassanak meg, az az lenne, hogy a fantázianeveket ne fólián tüntessék fel, hanem szerepeljenek a paletta belsejében is. 

Amennyire nem praktikus a fóliás megoldás, annyira előnyös viszont a nagy tükör, valamint ebben az esetben még az applikátornak is örülök. Merevebb, gumisabb tapintású, satírozáshoz nyilván nem megfelelő, de a (csillámos) szemhéjpúderek koncentrált felviteléhez tökéletes.


A palettában a színeket szinte lehetetlen megfelelően fotózni, egyrészt a pan-ekben eleve nem olyanok, mint használat közben lesznek, másrészt a fényképeken mindig tompábbnak vagy teltebbnek tűnnek a valódinál. Ekkor még egyetlen árnyalat sem teljesen egyértelmű, nem tüzesen telt, vagy több színben játszanak, vagy enyhén szürkével-barnával tompítottak.


Glass Slipper: Matt tojáshéjszín, az én bőrömtől sárgásabb tónusú, emiatt eldolgozásra nem a legideálisabb, highlight-ként pedig a fényes finiseket preferálom, de más bőrszínnel jobban együttműködhet.
Beatrice: A palettában még tompa tüdőszínnek tűnik, valójában azonban egy visszafogottabb, enyhén lilába hajló bordó. Az előzőhoz hasonlóan ez is matt.
Perla: Fantasztikus, egyszerre irizáló és duokróm kékeslila, pontosan olyan, mint a Dancing with Nureyev körömlakk, csak ez ugye nem körömlakk. Az egyik kedvencem.
Fairy Godmother: Kevésbé rikító arany némi rózsaszínességgel, szolid, sokoldalú árnyalat, azonban nem túl egyedi.
Grand Duke: A felső sor legütősebb árnyalata, a palettában és belenyúlva még erősen duokróm liláskéknek tűnik, használat közben inkább már csak lila kék fénnyel, de én így is szeretem, barna szemhez mennyei!
Drizella: Középbarna némi fémes fénnyel, engem a Maybelline Fantasy-ra emlékeztet.


Pumpkin: Ennek van a legkellemesebb textúrája, nagyon erőteljes, néha narancsba hajló arany.
Prince Charming: Matt, kissé szürkés tónusú, inkább hideg, semmint meleg zöld. A világosabb, fényes árnyalatokkal remekül párosítható.
Happily Ever After: Tudom, hogy hivatalosan ilyen nincs, de szerintem ez a szín acélzöld. Van benne némi fémes ezüstösség, egy kis szürke, viszont zöld is. Nagyon, nagyon-nagyon szeretem.
Anastasia: Mélyebb, valamivel még lilásabb bordó, mint a Beatrice, viszont ez is matt. Ebből eredően a textúrája és a pigmentáltsága valamivel gyengébb a fényes színekénél.
Daphne: A Happily Ever After-rel rokonítható, de sötétebb és jóval zöldesebb annál.
Lady Tremaine: A palettában hideg sötétbarnának tűnik réz/bordó csillámokkal, valójában azonban csak egy átlagos barna lesz. Ezzel vagyok a legkevésbé elégedett.

Alapvetően mindegyik szín minősége jó, még azoké is, amelyekre panaszkodtam, viszont különbségek vannak köztük - akad jó, nagyon jó és szuper. 

Szerencsére a legjobbak között vannak a különlegesebbek is, a Perla, a Fairy Godmother, a Grand Duke, a Pumpkin, a Happily Ever After és a Daphne kifogástalan, a Pumpkin pedig még ezek közül is kiemelkedik. Pigmentáltak, kellemes az állaguk, nem potyognak. 
Ezt követi két matt szín: a Glass Slipper, a Prince Charming, valamint a fényes Drizella. Ezeket egy fokkal kevésbé könnyű használni, mint a másik csoport tagjait, ugyanakkor egyetlen tulajdonságukba sem tudok belekötni, csupán hajszállal mind gyengébbek, mint a legjobbak. 
A Beatrice, az Anastasia és a Prince Charming két rétegben az igazi, valamint hajlamosak a foltosodásra. Nem jobban, mint amennyire a színmintákon látszik, de annyira igen, hogy mielőtt befejezném velük a munkát, mindig ellenőrzöm, mindenhol egyenletesek-e. 


Annak ellenére, hogy több név is Hamupipőke történetére utal, számomra ez a paletta tényleg leginkább egy elvarázsolt erdőt idéz. Részben hagyományos, földközeli, kissé tompa színek, részben varázslatos árnyalatok varázslatos finissel. Nincs benne dráma, nem is csupa tündérmese, de a maga módján mégis izgalmas. 

Számomra ez a paletta önmagában nem elegendő, hiányzik belőle egy jó highlighter, mondjuk egy irizáló fehér, illetve egy sötét, hideg árnyalat, például egy sötétszürke. Ezeket a színeket mindenképp ki kell egészítenem másokkal, hogy előnyösek legyenek rajtam, úgy viszont nagyon különleges dolgokat lehet kihozni belőle. Komoly minőségbeli kifogásom nincs, ha tetszik nektek, jó vétel. :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: