krémes alap,

Fantázia a szemhéjadra

január 09, 2017 Arabella 2 Comments

Amikor megérkeztek a Maybelline Color Tattoo új darabjai hazánkba, először írásos információ jutott el hozzám, színmintákat csak később láttam. A Fantasy árnyalatnévről egyből valamilyen multikróm, kékes-zöldes, esetleg lilás festékre asszociáltam, aztán amikor elém kerültek az első képek, alaposan meglepődtem: egy barnás, bronzos árnyalat. Ez lenne a Fantasy?


Elkönyveltem, hogy nem nekem való, majd egészen az őszi kuponos napokig nem jutott eszembe. Akkor besétáltam egy drogériába, csak álltam és álltam a sok-sok smink előtt, és semmi sem tűnt elég izgalmasnak. Tudom, rossz taktika, de semmiképp sem akartam üres kézzel hazajönni, úgyhogy végül arra jutottam, megpróbálom megkeresni a fantáziát a Fantasy-ben.A csomagolása maradéktalanul megegyezik a korábbi darabokéval: csinos üvegtégely fekete kupakkal, azon feltüntetve az árnyalatnév. Jól záródik, komoly esztétikai probléma sincs vele, korrekt.A tégelyt letekerve már kezdtem észrevenni, hogy valóban nem egy teljesen hétköznapi bronz árnyalathoz van szerencsém. Az alapszín sötétebb és hidegebb a megszokottól, illetve minimális (és tényleg csak minimális) zöldesség is felfedezhető benne. 


Az igazi meglepetés azonban csak az első színminta készítésekor ért: amellett, hogy egy eleve metál finisű festékről van szó, csillámok is vannak benne. Sok, és nem is a legkisebb méretűek. Sőt: talán nem is a csillám a legjobb kifejezés rájuk, sokkal inkább pelyhek ezek.

A legjobb az egészben az, hogy a szemhéjon véletlenszerűen villannak fel, és a hideg fény az inkább mégiscsak meleg alapszínben roppant sejtelmes hatást kelt. Az én képzeletemben pontosan ilyen Bambi szőre, amikor megcsillan rajta a napfény. Természetes, megszokott, de mégis van benne egy kis varázslat.

Összehasonlítottam a Fantasy-t a készletemben lévő hasonló színvilágú krémes festékkel:


Fantasy, On and on Bronze, Permanent Taupe, végül pedig Essence She's got the mauve

A Fantasy és az On and on Bronze között a csillámokon túl a különbség az, hogy az új árnyalat valamivel sötétebb és hűvösebb mindenki nagy kedvencénél. A Permanent Taupe hozzájuk képest jóval sötétebb, valamint matt. Az Essence stiftes szemfestékében van egy leheletnyi lila is - valószínűleg ez az, ami miatt számomra a legelőnyösebb ebből a négyesből.

 

Az állaga a matt Color Tattoo-k és az On and on Bronze között félúton helyezkedik el. Kevésbé száraz és könnyebben eldolgozható, mint a taupe, ugyanakkor nem is olyan vajszerűen tömény, mint a bronz. 

A krémes festékek a porokkal szemben rajtam szinte mindig tartósak, így ez sem teljesített rosszul ebből a szempontból: a nap végén is makulátlan. Az eltávolítása viszont szerencsére nem nehézkes, egyetlen simítás egy micellás vizes vattakoronggal, és volt-nincs.

A képek készítése előtt csupán egyetlen vékony rétegben ütögettem fel a szemhéjamra, és ehhez képest egyáltalán nem rossz az eredmény. (A valóságban hűvösebb, mint ezeken a képeken, a színmintákból induljatok ki!) A család többi tagjához hűen ez is jó mentsvár lehet a kapkodós reggeli készülődéseknél.


Én megtaláltam a fantáziát a Fantasy-ben, belekötni pedig akkor sem tudnék, ha akarnék. A szokásos Color Tattoo minőség egy újabb könnyen viselhető árnyalatban. Nekem viszont így sem lesz a kedvencem, egyszerűen azért, mert nem az én árnyalatom. A tőlem melegebb színtípusok számára viszont tökéletes választás, ha szeretnének egy kis fondorlatot csempészni a hétköznapokba. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés: