arany,

ILNP - Empire

április 11, 2016 Arabella 4 Comments


Tél típus vagyok, így az aranyat minden formában kerülöm. Az ékszereim (bizsujaim) mind ezüstök, és arra is kínosan ügyelek, hogy a táskáim fém részei véletlenül se legyenek aranyak. 
Januárig lakkom sem igazán volt arany... pontosabban kettő akadt a fiókomban, de mindkettő sokéves már, és az egyik csak topper. 
Néha nail artokhoz hiányzott egy melegebb fémes szín, ezért amikor a Naillandtől rendeltem, úgy gondoltam, hogy végre bedobom a kosaramba a Fun Lacquer King-et. Igen ám, csakhogy pont elfogyott. Szerencsére szinte rögtön beugrott helyette az ILNP Empire, ami a Downton Abbey válogatás óta az agyam eldugott szegletében várta a sorát.

Szóval: ILNP Empire. Ez lett az az arany lakk, amiért rajongani tudok. 


Az üvege és az ecsete a már jól ismert és szeretett - nekem ez az üvegforma és logó tetszik a legeslegjobban, a lapított ecsetnek pedig mindig örülök. Nem is ezzel szokott gondom lenni a márkánál, hanem az állaggal és a tartóssággal, de erről majd később. :)


Az ILNP fémes hatású lakkjai két alkotóelemből állnak: nagyon apró és vékony metál pelyhekből, valamint rengeteg kicsike holo csillámból. 
Az Empire az a szín, amire kapásból rávágnám, hogy arany, de közelről, alaposan megfigyelve egyáltalán nem ilyen egyszerű a helyzet. Az alapszíne arany, ez igaz, azonban a fénye inkább hideg.

A metál és a holo finis komnibálása miatt különböző fényviszonyokban egész másként néz ki a lakk, ezért többféleképpen lefotóztam.

Gyengébb fényben:


Erős napsütésben:

Logikus módon árnyékban a fémesség érvényesül, ilyenkor a metál darabkák szinte egybefüggő, tükörfényű felületet képeznek. Viszont amint napfény éri, kikacsingatnak a pelyhek közül a holo részecskék, és úgy szikráznak, mint semmi. Ez soknak tűnhet, és az is, de én pont ezért szeretem. 

Így nem csak közelről vagy makrofotókon mutatós (sőt, úgy talán nem is kifejezetten az), hanem normál távolságból is, ahogy a leggyakrabban látjuk. Igazán különleges, semmi, de tényleg semmi máshoz nem tudom hasonlítani. 

Az állagára és a tartósságára térve: eddig csak holo vagy pehellyel dúsított jelly alapú lakkom volt az ILNP-től, és azok elég változó mértékben váltak be. Van, amelyiket nagyon szeretem (Mountain View), de akad, amelyiknek a gumis állaga zavar (Black Orchid), más pedig szabályosan lehámlik a körmömről (Diablo).
Viszont nagyon úgy fest, hogy a metál pelyhek minden ilyen gondot megoldottak.
Inkább leheletnyit sűrű az Empire állaga, mintsem híg, viszont terelgetni szerencsére lehet az ecsettel, és négy napot kopás nélkül kibír, ami nemcsak átlagos teljesítmény, hanem egyenesen jó.

Az hiszem, idővel a Fame és a First Class is el fog csábítani, de addig újra meg újra előveszem az Empire-t. :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Szép ez a lakk a szép körmeiden, de nekem még mindig túl sárga, én is úgy vagyok, hogy inkább az ezüst vonalon mozgok, az arany nekem túl sok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jól látod: hiába hidegebb a fénye, van benne sárgásság, bár egy arany lakkba talán kell is ennyi. :)
   Nekem az a gondom az arannyal, hogy nem áll jól, különösen az arcom közelében nem, és mivel döntően hideg színeket hordok, nem is igazán tudok hozzáöltözni.

   Törlés
 2. Metálos fényében nagyon szép, a napsütésben nekem már túl erős :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Napsütésben tényleg minden, csak nem visszafogott. :)

   Törlés