csacsogós

Így telik a karácsony

december 24, 2017 Arabella 4 Comments


Néhány kép erejéig szeretném megmutatni, hogyan telik nálunk a karácsony - igen, már telik, ugyanis mi tegnap belevágtunk. :)

Az előkészületek zömét már pénteken és szombat délelőtt letudtuk, sőt, a fát is feldíszítettem tegnap. Nagyon örülök, hogy végül azokat a díszeket vettem, amiket már mutattam, mert idén különösen tetszik a fenyőnk... pont olyan, mint szerettük volna. :)

A korábbi évekkel ellentétben most műfenyő mellett döntöttünk, ami egyelőre jó választásnak tűnik, ugyanis először bár körbejárta (és megmászta) párszor Máté, mióta kidekoráltam, alábbhagyott a lelkesedése, és csak nézegeti.


Apropó, ha már Máté: azt várom a legjobban, hogy végre odaadhassam neki az ajándékait. Pár hete felfedeztem, hogy bolondul a macskamentás dolgokért, úgyhogy fog kapni egy macskamentás párnát, egy kaparót és egy macskamentás csomót, hátha ezentúl azokat fogja rúgni-marni-karmolni, és nem engem. Amikor ezeket a sorokat írom, épp mellettem alszik... ha felébred, meg is lesz az ajándékozás. :)


Instagramon már megosztottam néhány momentumot, a munkahelyemen kaptam egy Libri utalványt, természetesen azonnal be kellett váltanom, a Harry Potter és az elátkozott gyermek volt az egyik választásom. Idén ez lesz a karácsonyi olvasmányom. :)

A piros mellett a zöld a másik gyengém, különösen a mélyebb árnyalatai, ilyenkor ráadásul különösen aktuális. Decemberben nagyon sokszor viseltem zöldet. :)Máté miatt mostanság nem gyakran gyújtok gyertyát, a Yankee Candle Vanilla Cupcake viszont számomra összekapcsolódik az ünneppel. Csak pár percig égettem, de így is mindenhol vaníliás, édes illat van a lakásban. Csupa boldogság. :)

Nagyon szeretem azt, hogy nálunk ilyenkor nincsenek kötelező szabályok: úgy ünneplünk, ahogy éppen jól esik, és ez mindenre igaz. A dekorációra, az ételekre, a külsőnkre. Volt, amikor pizsamában karácsonyoztunk, idén nem: egyértelműen kiöltözős hangulatunkban vagyunk. Piros körömlakk, illat, piros metál rúzs, elegáns felső... most jöhet minden ilyen téren.A takarítás zömét magamra vállaltam, a főzéshez-sütéshez most nem volt kedvünk, így másként oldottuk meg az ételeket. Sütiket például a kedvenc cukrászdánkból vettünk, ami szuper, mert épp élek-halok a sütinyalókákért. A menü nem a klasszikus lesz, mert nem szeretjük, lesz viszont minden, amit szeretünk. :)

Ha érzitek, jól érzitek: én most boldog vagyok. Nagyon.

Hiányoznak, akik már nincsenek velem. Most is tudnék szomorkodni egyért és másért, de nem teszem. Rájöttem, hogy bármilyen kegyetlenül is hangzik, ez most az én időm a boldogságra.

Nem jött magától a boldog ünnep, sok év küzdés van mögötte. Volt, amikor borzasztó nehéz volt azok nélkül, akik már nem lehetnek itt, volt, amikor rajtam kívül senki nem vágyott az ünnepre, volt, hogy folyton akadályba ütköztem. De tettem érte, hogy most így legyen.
Ha neked most nem tökéletes az ünnep, lépj, és alakítsd ki a saját hagyományaidat!

Vagy csak legyél boldog. Úgy, ahogy Neked jó.

Boldog karácsonyt, szép ünnepet... vidám napokat kívánok! :)

Ui.: További részletekért kövess Instagramon, ott sok apróságot meg fogok osztani a napokban. ;)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Örömmel olvastam a soraidat, tényleg érződik benne a boldogság és nyugalom :) (és persze a képek is szépek és hangulatosak lettek)
  Kellemes ünnepelet kívánok <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, neked is kellemes ünnepet! :)

   Törlés
 2. Nyugis karácsonyotok volt, örülök neki, nekem ezzel ellentétben nagyon rohanós, mindkét nap utaztunk, egyedül 24-e este volt csak a családé, az nagyon kevés! Két ünnep között, ma is munka van, előtte is az volt, most így alakult. Most hétvégén majd lazítok.
  Boldog új évet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rohanással, gyerekekkel tényleg más lehet... hátha hétvégén sikerül legalább részben kipihenni magad.

   Boldog új évet neked/nektek is! :)

   Törlés