home decor,

Karácsonyi dekor haul

december 17, 2017 Arabella 0 Comments


Általában kevés dekorációs tárgyat vásárolok, és a fenyőfadíszeket sem szoktuk évente cserélni, inkább csak minimálisan frissítjük a készletet, a tönkrementeket cseréljük. Viszont mostanra nem maradt egy olyan ép szettünk, ami önmagában elegendő lenne, úgyhogy belevetettem magam a különböző dísztárgyak keresgélésébe... persze nem eredménytelenül. :)

Karácsonyi dekor haul
Ugyan ez nem illeszkedik szorosan a blog témájába, de nagyon szerettem volna mesélni erről, és Facebookon Ti is egyértelműen azt jeleztétek, hogy érdekelne titeket.
Egy dologra muszáj felhívnom a figyelmet: egyelőre elsősorban kisebb tárgyak, kozmetikumok fotózására vagyok berendezkedve, ezért nem a legtökéletesebbek a képek, nem mind színhelyes és a méretarány sem mindig egyértelmű. A szövegben ezt jelzem majd, és cserébe ahol tudok, árat is írok. :)

Interspar karácsonyi dekoráció

Az egész ezzel a szettel kezdődött. 1700 forintért találtam az Instersparban (az Interspar díszeit szeretem a leginkább, de ezt még látni fogjátok), zömében bordó, de néhány rose gold, réz és tompa arany dísz is van benne. A gömbök minimálisan kisebbek, mint az átlag, és a jobb felső sarokban kifejezetten kicsik is vannak. 

Eredetileg úgy volt, hogy idén kis fánk lesz, arra ez pont tökéletes lett volna, viszont kiderült, hogy jóval nagyobb lesz, és így még kellett mellé egy és más.

Tegnap már az arany és a piros változata is ugyanennyibe került, nagyon megéri az árát!

Interspar karácsonyi dekoráció

Kiegészítésképp vettem ezt a nyolc darabból álló, szintén bordó szettet. Ugyancsak az Intersparból van, ezek is a közepestől eggyel kisebb méretűek. 350-370 forint volt a készlet.

Interspar karácsonyi dekoráció

Kizárólag néhány fémszínű gömbünk maradt itthon, és mivel a bordó szettek eleve ezek mellett voltak, rájöttem, hogy az lesz a legjobb, ha ilyen árnyalatokkal párosítom. Tehát ezüst, tompa arany és bronz, réz és rose gold. Az utóbbiak nem lennének a kedvenceim, de anya a rózsaaranyat kifejezetten szereti, és el kell ismernem, hogy a bordóhoz csodás. 

Ezek már normál méretűek, a jobb szélső matt élőben réz, a mögötte lévő csillámos pedig bronz.
Nagyon jó minőségű és mutatós, szintén 350-370 forintba került a készlet.

Interspar karácsonyi dekoráció

Interspar karácsonyi dekoráció

Erre a hatos szettre már nem volt szükség, pláne, hogy a selyemmintásak nem is tetszenek igazán, viszont az átlátszó sávos gömbök élőben gyönyörűek. Ezek szintén normál méretűek.

400-500 forint között volt a doboz.

Interspar karácsonyi dekoráció

Még egy impulzusvásárlás, a körkörös mintájú gömb nagyon különleges, és a hátul lévő, mintás is az. Ár-érték arányban ez volt az egyik legrosszabb vételem, 300-350 forint között volt a csomag, viszont ezeket más években nem csak bordóval párosíthatom.

Interspar karácsonyi dekoráció

Ez egy nagyon mini gömbszett, nem elsősorban a fára, hanem ajándékok és mikuláscsomagok dekorálására vettem, de lehet, végül a fára is kerül belőle egy-kettő. 

250-350 forint között volt.

Interspar karácsonyi dekoráció

Interspar karácsonyi dekoráció

Ezeket a különlegességeket ajándékba kaptam, szintén az Intersparban nézegettem őket, valaki pedig meglepett velük. Tökéletes ajándékok, elegánsak, de van bennük egy kis extra, idén pont ilyennek szeretném a fát. :)

Ha jól emlékszem, 500 forint körüli áron voltak.
Pepco karácsonyi dekoráció

A Pepcoban díszeket nem találtam, minden mást viszont igen. Nagyon szeretem a gyöngyös díszítést a fenyőkön, azonban a korábbit Máté eltulajdonította, immáron az egyik kedvenc játéka.

Ez 290 forintba került és rose gold, szóval pont tökéletes lesz. :)

Interspar karácsonyi dekoráció

Boa is mindig szokott lenni a karácsonyfánkon, ezek szintén rose goldok, sajnos már csak kettő volt, pedig valószínűleg többet is tudnék hova tenni. Darabjuk 170 forintba került.

Interspar karácsonyi dekoráció

Az angyalhaj szintén az Intersparból van, ezt is ajándékok és mikuláscsomagok dekorálására vettem elsősorban, de anyának ez a kedvenc dísze, úgyhogy a fára is fog kerülni belőle. 150-200 forint között volt.

Tesco fényfüzér

Égősorunk van, de extra színes, mert a tavalyi, megmaradt díszekből mixelt fánkhoz az illett, idén viszont nagyon kilógna a többi dekoráció közül. 

Ebből valahogy mindig  bénán válaszok, most is: a fénye szép, de túl rövid, és a cikcakkos megoldást sem igazán értem. A Tescoból van, ha jól emlékszem, 1200 forintba került. Még drágállom is. :/

Haribo szaloncukor

Ezüst papíros szaloncukrot szerettem volna, és kizárólag ezt a Haribót találtam, ami önmagában nem is lenne gond, mert vegetáriánus, így lelkifurdalás nélkül ehetem a zselés édességet.
Igen ám, csakhogy nem figyeltem arra, hogy nincs csokiba mártva. Nem rossz így sem... olyannyira nem, hogy egy fél zacskót már el is fogyasztottunk, de azért elsőre kicsit furcsa volt.

Pepco Interspar csomagolópapír

Rajongok a szép csomagolópapírokért, többek között azért is, mert minden tekercsből egy-egy adagot el szoktam tenni háttérnek a fotókhoz. 
A holo csíkos és a rose gold a Pepcoból van, ezek 290 forintba kerültek, az elől lévő szolidabb darabot (világosszürke alapon ezüst hópelyhek) szintén a Pepcoban vettem, ez 230 volt. 

A szürke csíkost az Intersparban találtam, 250-300 forint között volt.


Pepco tányéralátét

Tányéralátétekből mindig eltérőeket veszek, mert ritkán terítünk több főre, ha pedig mégis, a bohókás konyhánkba pont illik egy kis összevisszaság. Most ezeket is elsősorban fotókhoz szánom, alul egy csillogó piros van, fölötte egy bézs hópelyhes.

Mindkettőt a Pepcoban vettem, az árukra nem emlékszem, de 300 forintnál többe kerültek, 600-nál viszont biztosan kevesebbe.

Pepco mécsestartó

A nem fenyőre való holmikkal igyekszem óvatos lenni, mert így is tele a lakás, de néha-néha azért beleszeretek valamibe. Ilyen ez a mécsestartó/mini váza is. Élőben nagyon mutatós, és ez olyasmi, amire azt mondom, hogy egy az egyben az én stílusom. 
Először mégis otthagytam (Pepco), aztán visszamentem érte, de már elfogyott, legközelebb pedig megint volt még belőle. 590 forintba került, az ezüstön kívül van még arany és rose gold változatban is, mind szép, azonban én menthetetlenül ezüstpárti vagyok. 

Mivel mostanában elég sok lakberendezési részlegen jártam, ezért összefoglalom, én melyiket miben tartom erősnek, hátha ezzel időt spórolok az ünnepi rohanásban:

Interspar: Fenyődíszekben évek óta a legjobbak. Alkalmanként a giccset is szeretem, a gagyit viszont nem, és náluk olyat nem találsz. Jó minőségű, elegáns díszeik vannak, ráadásul bár nem feltétlenül műanyagok, nehezen törnek, ha pedig mégis, nem szilánkosra. Az utolsó napokon extra akció szokott lenni. Tapasztalat. ;)
Ha a fenyőfára keresel még valamit, egyenesen egy Intersparba menj.

Jysk: Nem extra ünnepi hangulatú, de visszafogottabb karácsonyi dekortárgyaik még vannak (mécsestartó, gyertyatartó, párnahuzat stb.). A minimalista stílusban jók, a klasszikus karácsonyiban kevésbé. Fenyődíszeket ne itt keress, itt inkább asztali futókat és egyéb elemeket találsz.

Kik: Mindenki dicséri a szezonális kínálatukat, de szerintem konkrétan borzasztó. Minden egyes darabot végignéztem, és egy olyat sem találtam, ami tényleg jól mutatna. A ruházati vonaluk viszont nagyon korrekt most. :)

Pepco: Elvétve találtam néhány fehér fenyődíszt, azok szépek voltak, ezeken túl viszont csak pirosak és aranyak voltak, és nem a legigényesebb kivitelből. Minden másban (lakástextil, kerámia, fények, csomagolóanyag) azonban nagyon erősek.

Rossmann: Ha valami különlegesebbet (és ezzel együtt kicsit drágábbat) keresel a fára, náluk nézz szét. A teal, hullámos angyalhajtól a részletgazdag porcelán szarvasig jó néhány érdekesség van náluk. Hagyományos dolgot ne itt keress, egy-két extrát azonban nyugodtan. :)

Tesco: Árban jók, minden más szempontból viszont találsz jobbat máshol. Fenyődíszben az Interspar klasszisokkal veri, egyéb dekorban pedig a Jysk és a Pepco. 


Hogy haladsz az ünnepi dekorációval? 
Te már beszereztél mindent? :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: