Avon,

AVON - Untamed Heart

szeptember 09, 2015 Arabella 14 Comments


Az Avon rúzsaival való ismerkedés első lépéseként egy piros darabot teszteltem, mert a vörös rúzsokban otthon vagyok, viszont a rúzsok minőségének vizsgálására a sötét színek a legjobbak. Sok jó korall és piros rúzs van, még több nude és pink, de sötét, legyen az akár bordó, akár lila, viszonylag kevés, főként a pénztárcabarát kategóriában. 
A legtöbbnek nem megfelelő az állaga, nehézkes a felvitelük, foltosan fednek vagy csúsznak-másznak, ami egy világos árnyalatnál nem annyira feltűnő, de ezeknél igen.

Így arra jutottam, hogy másodikként a színmegújító rúzscsalád új, Untamed Heart fantázianevű árnyalatával teszek egy próbát - mert akármilyen is, a többi szín ettől gyengébb nem lehet.A tokja az Avontól már megszokott karcsú arányú, fekete-ezüst színvilágú, megfelelően zár és a kupak teteje átlátszó, ami több darab esetén roppant praktikus. Annak ellenére, hogy műanyagból készült, nemcsak korrekt minőségűnek tűnik, hanem kézbe véve is annak érezhető. 


Kitekerve majdnem feketének látszik, de ennek nem szabad hinni, a sötétebb, és főleg a szilvás színű rúzsok esetén majdnem mindig így van, a változó minőségen túl ezért is zsákbamacska ilyet venni.


A színére a meleg tónusú szilvánál nem tudok találóbb hasonlatot - az alapja bordó, nem kékeslila, de határozottan lila és nem mélyvörös. 
Az állaga nagyon egyedi, nem szeretem ezt a jelzőt állagra használni, de a vékony illik rá a legjobban. Nagyon könnyen siklik és nagyon lágy, az ajkakon filmszerű réteget képez. 
A pigmentáltsága nem a legerősebb, a színmintát háromszor húztam át, és "élesben" is trükközni kell a megfelelő intenzitásért és az egyenletes fedésért. 

 
Egy rétegben egyértelműen foltos, ügyes kézzel egy második réteggel lehet orvosolni, de az is előfordulhat, hogy háromszor végig kell húzni. Ez nem hangzik túl jól és nem is pozitívum, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a rétegezés ellenére az állaga miatt nem lesz túl sok, és ha ugyan kicsit időigényesebben, de szépen felkerül, akkor utána már nincs vele probléma.
Mert könnyed állag ide vagy oda, meg sem moccan, sem a fogakra, sem más, nemkívánatos helyre nem fog kerülni belőle. 
Kifejezetten kellemes viselet, számomra sokkal komfortosabb, mint egy túl száraz matt rúzs vagy egy túl krémes, csúszós-mászós színezett ajakbalzsam. A tartósságával nincs probléma, az ivás vagy egy-két óvatosabb falat nem tesz kárt benne, de egy teljes étkezés után természetesen pótolni kell.

Nem tudom azt mondani, hogy tökéletes darab, mert a rétegezés miatt nem az, viszont csak ez az egy negatívuma van. Ha helyes a feltételezésem, és tényleg ez a leggyengébb láncszem a családban, akkor végképp nem lehet rá panasz.

A terméket tesztelésre kaptam az Avon-tól, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Ajánlom Neked

14 megjegyzés:

 1. Jó cucc, most eléggé el vagyok látva rúzzsal, de majd visszaolvasok, ha fogy a készlet, nálad mindig jó tesztek vannak és hasonló színeket szeretünk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is sokkal több rúzsom van a szükségesnél, de a rúzsok azok, amiknek nem tudok megálljt parancsolni. :/ A drogériákban is ezeknél kötök ki mindig, és ha tesztelésre van lehetőség, akkor is általában rúzst választok.

   Örülök, hogy tetszenek a tesztjeim. :)

   Törlés
 2. Nagyon jól áll Neked ez a szín. :) Nekem három Indulgence rúzsom van, azok eléggé pigmentáltak és tartósak is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Indulgence rúzsom nincs, de olvastam a tesztedet. :)

   Törlés
 3. Ez a szín nem az én ízlésvilágom, de neked kifejezetten jól áll! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, annak külön örülök, hogy bár nem a te világod, rajtam mégsem látod előnytelennek. :)

   Törlés
 4. Nagyon hasonlít a NYC 499-es Forever Mine Wine ajakfilcére. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem az nincs meg, de rákerestem, és a képek alapján tényleg hasonló, talán ez kicsit tompább, de tényleg csak kicsit. :)

   Törlés
 5. Gyönyörű őszi szín, nagyon jól áll! :)

  VálaszTörlés
 6. Ez a szín annyira tökéletes, nagyon jól áll neked! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, nagyon szeretem mostanában ezeket a színeket. :)

   Törlés
 7. Gyönyörű *.* és nagyon jól is áll neked. Egy ideje nem vettem az Avontól semmit, de ez most nagyon megfogott.
  És hadd tegyem hozzá, hogy a kígyós gyűrűd egy álom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Hosszú ideje nem vettem már én sem semmit az Avontól, mert nem volt tanácsadónő a környezetemben, bevallom, ezért is örülök különösen, hogy kipróbálhattam egy-két dolgot. :)
   A kígyós gyűrűt én is nagyon szeretem, pedig egyre kevesebb bizsut hordok.

   Törlés