Cirque,

Cirque - Panacea

szeptember 11, 2015 Arabella 12 Comments


Amikor megérkezett a Cirque Panacea, az összes közösségi oldalt telespammeltem azzal, hogy általa egy álmom vált valóra. Túlzásnak tűnhet, de nem volt az, mert a Cirque lakkok nekem nagyon sokat jelentenek, és ez az első, amelynek a birtokosa lehetek. 

A most már ismert indie márkák még csak éppen születőben voltak, amikor ráakadtam a Cirque weboldalára. Elvarázsolt az egyediség, a különleges színek és a márka exkluzivitása, de akkor még nehezen adtam volna ki egy üvegcsére annyit, amennyibe került, és úgy gondoltam, hogy én ezeket mindig csak nézegetni fogom. Messziről.
Aztán jött az A-England, a piCture pOlish, a Dance Legend, az ILNP, a Colors by Llarowe, és lassan hozzászoktam ahhoz, hogy egy-egy lakkért igenis elkérnek több ezer forintot. Időnként el is csábulok rájuk, de be kell valljam, pont emiatt egyre kevésbé érzem különlegesnek őket - jók, szépek, csodásak, de itt vannak, könnyen elérhetőek. A Cirque viszont nem, és számomra pont ezért még mindig olyan értéke van a lakkjaiknak, mint mondjuk egy egyedi ékszernek. 

A formák hiába klasszikusak, a részletek a dobozkát és az üveget egyaránt különlegessé teszik. A logó, a papír matt-fényes felületeinek váltakozása, a fém, homorú tetejű kupak és a szokásosnál szélesebb száj mind-mind olyan apróság, ami az egyedi külsőért felel. 

A Panacea pedig "színügyileg" sem mainstream, zöld, ráadásul a sárgásabb fajtából. A többség tetszését biztos, hogy nem fogja elnyerni, de én úgy gondolom, hogy nem is ez volt a cél vele. Ahogy maga a márka, úgy ez az árnyalat is nagyon modern, nagyon városi és az egyediségre törekszik - mindenfajta korlát vagy megfelelési vágy nélkül.

Szórt fényben:

 

Az állaga meglehetősen folyós, de az a típusú, amelyik pont a folyóssága miatt könnyen kezelhető - igaz, azt hozzá kell tennem, hogy én eleve a hígabb formulát preferálom. Enyhén citromos illata van, ami a száradás után is megmarad.
A fedése két rétegben elegendő volt, de annyira vékony felületet képezett úgy, hogy felkentem egy harmadikat is, ami a szín mélységének is jót tett.

Nekem bármilyen fényviszonyban tetszik, de mint minden holografikus lakknak, a Panacea-nak is jót tesz a napsütés, mert akkor bukkannak elő a (türkizben és narancsos pirosban játszó) holo részecskéi:

Nagyon erős fényben: 


Kétnaponta szoktam lakkozni, de ezt csak a negyedik napon volt szívem lemosni - amihez hozzájárult az is, hogy nem kopott. Semennyire, minimálisan sem.

Lehet, hogy elhamarkodott egyetlen lakk után ilyet írni, de nálam a Cirque bronzérmes a márkák versenyében. Ugyanakkor a bevezetőben említettek miatt nem szeretném halmozni őket, mert mindig kuriózumnak akarom tartani a lakkjaikat, viszont a Limoncellora és a C.R.E.A.M.-re biztos, hogy előbb-utóbb le fogok csapni.

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Huh,hát ez most nem az én színem :D Amúgy sem vagyok zöldes :) Tényleg modern egy darab.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez szerintem tipikusan egy olyan lakk, ami a többségnek nagyon-nagyon nem tetszik, de néhányaknak meg szerelem. Ha nem vagy zöldes, nem is kell erőltetni. :)

   Törlés
 2. Nagyon különleges szín.Nekem tetszik!!
  A márkától egy lakkom van egy lila,anno láttam egy manikűrt amit megcsináltam idén,akkor eldöntöttem ehhez kell ez a lakk :) Én akciósan vettem,elég régen már.
  Nem bántam meg,hogy megvettem,csodásan szép,és nagyon tartós,most hogy írunk róla,kedvem támadt hozzá :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kend fel gyorsan, ha lila, pont itt az ideje. :)
   Örülök, hogy neked is tartós volt, mert ezek szerint ez általános jellemző, és nem csak a Panacea egy kivétel.

   Törlés
 3. Na, ez aztán élénk :) Ezek a színek csak máson tetszenek, magamon eléggé furcsa lenne, főleg melóhelyen. De lábkörömre simán kenek mindenféle fura zöldet télen-nyáron.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pont a lábkörmökkel kapcsolatban vagyok kicsit visszafogottabb, szinte mindig korallt, bordót vagy pirosat használok oda.

   De megértem, hogy ez neked munkahelyen furcsa lenne, sokaknak az, viszont ezt a fajta zöldet én annyira a magaménak érzem, hogy direkt az első munkanapomra is egy ilyen színt kentem fel. Azt akartam, hogy már akkor tudják, mire számíthatnak tőlem, mert én nem akarok lemondani a sárgászöld lakkokról hétköznap sem. :)

   Törlés
 4. Válaszok
  1. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretnéd te is. :)

   Törlés
 5. Nem az én színem ez a zöld, de a Cirque lakkok iránti imádatodban osztozom! Amúgy a pedi és a mani nálam is ritkán van azonos színvilágból, mivel utóbbit sokkal gyakrabban váltogatom, de szerintem ez ma már igazán nem lehet probléma. Az a világ már elmúlt, amikor a rúzsnak, körömlakknak és az összes kiegészítőnek azonos színűnek kellett lennie. Szerencsére, mert én baromira unnám. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is sokkal ritkábban lakkozom a lábamat, mint a kezemet. Szeretem, ha ki van festve, de magát a festést annyira nem élvezem. :)
   Számomra is unalmas lenne, ha mindennek egyformának kellene lennie, bár azért törekszem arra, hogy harmóniában legyenek a dolgok rajtam.

   Törlés
 6. Nekem a leghatalmasabb kedvencem lakkokban a zöld, annál semmit nem imádok jobban. Hiába szeretek pár beteg zöldet, ez már nagyon nem az én világom. Viszont napfényben tetszik rajtad! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rajtad a C.R.E.A.M.-et tényleg sokkal inkább el tudnám képzelni, ez szerintem sem feltétlenül a te világod. :)
   De örülök, hogy napfényben ennek ellenére tetszik rajtam. :)

   Törlés