Dove,

Testolajok: Dove, Garnier, Isana

szeptember 13, 2015 Arabella 6 Comments


Amikor megjelentek a drogériákban az első testolajak, egyáltalán nem keltették fel az érdeklődésemet, az utóbbi időben viszont sikerült egy kisebb gyűjteményt összehozni. Az egész a Dove verziójával kezdődött - pont kifogyott a nyári testápolóm, és akciós volt a Rossmannban. Majd hazajött az Isana is, mert N. még hónapokkal ezelőtt elültette a fülemben a bogarat, hogy az igen kedvező ára ellenére nagyon hatékony. Utoljára a Garnier csábított el - szintén akciós volt és a család testápolóját nagyon szerettem, ezért tudni akartam, hogy ez mire képes.

A közös jellemzőik:
- a csomagolásuk csalóka, mindhárom egyformán 150 milliliternyi terméket tartalmaz
- ez nem sok, és még meglehetősen gyorsan is fogynak


A Dove kiszerelése a lehető legrosszabb (ha a tégelyes megoldás lehetőségét kizárjuk). A flakonja egész mutatós, de pumpa nélküli. Igaz, a száján van egy szűkítő, de a lényegen nem változtat, így is öntögetni kell. Egy olajat. Öntögetni. Pazarló és csöppet sem praktikus.
Az illata viszont mennyei. A pisztáciát szerencsére nem sós, hanem édeskésebb oldalról közelíti meg, és ennek van némi enyhe, magnóliás háttere. Talán nem tűnik jó párosításnak, de az, nagyon is.A Garnier már fújós fejet kapott, ami ráadásul nagyon jól is működik: pont ideális méretű területen oszlatja szét a folyadékot tökéletesen egyenletesen.
Az illata nagyon hasonló az Oil Beauty testápolóéhoz, hihetetlenül kellemes rózsás virágcsokor telt, édes alappal, de a krémes lágyság nélkül, amit kissé hiányolok.Szerencsére az Isana is fújós kiszerelésben van, azonban kevésbé jó, mint a Garnier, ugyanis meglehetősen egyenetlenül permetez, ezért semmiképp sem elég csak ráfújni az adott felületre, mindenképp át is kell simítani. Muszáj megjegyeznem, hogy még az első használat előtt eldőlt a polcomon, és elkezdett ereszteni, annyira, hogy a címke teteje az olajtól le is oldódott a flakonról.
Ennek van a legkevésbé különleges illata, pontosan olyan, mint az Eucerin és a Fleur de Santé olajtusfürdőé, engem kamillára emlékeztető, olajos jellegű. Egyáltalán nem kellemetlen, de nem is olyan, amibe bele lehet zúgni.

Az állaguk teljesen egyforma, viszont a hatásukban van némi különbség. A Dove beszívódásához kell egy-két perc, és selymes réteget is hagy maga után, a Garnier-t szintén csak némi idő elteltével issza be a bőröm, de akkor nagyon-nagyon puhává teszi mindenfajta plusz réteg nélkül. Ezzel szemben az Isana pillanatok alatt eltűnik, és nincs más hatása, csak táplál, de pont ez a dolga. 

Mindháromból ugyanannyit nyel el a bőröm, ahogy már a bejegyzés elején írtam, nagyon gyorsan fogynak, ezért is légyeges az áruk, pontosabban az árkülönbség, ami köztük van.
A Dove és a Garnier egyaránt körülbelül 2500 forintba kerül, amit én borzasztóan soknak tartok, teljes áron nem vettem volna meg egyiket sem. Az Isana lényegesen olcsóbb a 600-700 forint körüli árával, és ezt az eltérés a teljesítményükön nem érezhető.

Ha ragaszkodtok a finom illathoz, akkor én a Garnierre szavazok a kiszerelése miatt, de az öntögetős megoldáson kívül a Dove-ra sincs panaszom. Viszont ha le tudtok mondani az illatorgiáról, akkor egyértelműen az Isana-t tartom a legjobb választásnak, mert nem gyengébb annyival, mint ami ezt az árkülönbséget indokolttá tenné.

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Olajpárti szinte csak hajápolásban vagyok, de az Isanával meggyőztél, amint fogy egy kevés a testápolási cuccaim közül, meg is nézem magamnak :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem nem fogod megbánni, ezért az árért teljesen rendben van. :)

   Törlés
 2. Én nehezen tudnám elképzelni ezeket testápolási rutinban, azt az 1-2 percet sem bírnám ki, amíg beszívódik. Szerinted ezeknek mi az előnye a hagyományos testápolókkal szemben?

  A 2500 Ft valóban nevetséges egy kis spriccelős olajért; örülök, hogy az Isana megmutatta, mennyibe is kell valójában kerülnie a - nem túl újkeletű - testolajoknak. Úgy általában örülök, hogy a Rossmann-dm sajátmárkások mennyire fel tudják venni a versenyt a nagyokkal a kinézetük, áruk ellenére.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindhárom jobban hidratál egy átlagos drogériás testápolónál, és ha megfelelő az adagolójuk (ebben az esetben csak a Garnierre igaz), nem kellene őket kenegetni, csak kifújni, és kész is. Igaz, ez a Fruttini fújós testápolóinál is így van, de azok sokkal könnyedebb jellegűek.

   Nekem a sajátmárkásokkal elég vegyes a tapasztalatom, a Balea tusfürdőket pl. annyira nem szeretem, de körömlakklemosóban az Isana és az Aveo verhetetlen. :)

   Törlés
 3. Szia!

  Napokkal ezelőtt olvastam már ezt a bejegyzést, de csak most jutottam el a kommenteléshez.

  Az Isana óta próbáltam egy másik olajat is, méghozzá egy Baleas terméket, akciósan 7-800 Forint lehetett az ára. Kiszerelését tekintve hasonló az Isanahoz, viszont nem fújós, hanem öntögetős, ami a hozzám hasonló kétbalkezeseknek annyira nem szerencsés. Az illata is kifejezetten olajos illat, viszont a bőröm (ami ismét száraz, mint a taplógomba...) egész hamar beszívja.

  A bejegyzésed olvasása után, mindent összevetve azt hiszem én maradok az Isanánál, ár-érték arányban télre szerintem ideális.

  Egyébként találtam a DM-ben egy brutális testápolót, "Balea protect testápoló balzsam sarki vörös áfonya kivonattal", 500 Forint körül mozog, csodálatos. Nagyon jól hidratál, könnyen beszívódik, és finom az illata.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Sokszor én is így vagyok más blogokon a kommenteléssel. :)

   A helyedben én is az Isana-t választanám, a finomabb illat miatt nem éri meg ennyivel többet fizetni a másik kettőért.

   Ha öntögetős, a Balea olaj nem nekem való, a Dove-val is mindig kétbalkezeskedem, viszont a testápoló nagyon jól hangzik, ha ezek elfogynak, teszek majd egy próbát vele, köszönöm szépen! :)

   Törlés