kék,

piCture pOlish - Eyre

szeptember 07, 2015 Arabella 12 Comments


Tavaly ősz óta szemezek az Eyre-rel, de mindig halogattam a beszerzését: most tavasz van, most nyár van, nekem biztos túl kék vagy túl lila és egyébként is a fiókomban van a Nureyev, ami mellett biztosan nem használnám ki.
Néhány hete viszont eldöntöttem, hogy itt az ideje a régen kinézett lakkokat lassan megvásárolni, és elsőként erre került sor.Az üvege és az ecsete a szokásos piCture pOlish, egyszerű, de mégis mutatós, viszont kisebb, mint amilyennek a képek alapján tűnhet. Mindössze 11 milliliternyi lakkot tartalmaz, a gumírozott kupak és a lapított ecset is aprócska.Az Eyre egy lilában játszó metálkék lakk világos, türkiz fénnyel és holo darabkákkal. Nem minden lakknak áll jól ez a finis, de ezzel a színnel telitalálat.
Ennek ellenére muszáj megjegyeznem, hogy én nem tudom rokonítani Jane Eyre-rel - nekem sehogyan sem illik a személyiségéhez és a történetéhez, akkor már sokkal inkább az A-England verziója.

Szórt fényben:

A kellő mélység eléréséhez két réteg szükséges, mint a márka összes eddig általam próbált lakkját, ezt is nagyon könnyű felkenni. Kissé folyós, de ez számomra nem jelent gondot, mert pont emiatt tudom oda terelgetni, ahová kell.
A holo hatás napfény nélkül is megjelenik (igaz, visszafogottabban), de az alap metál finise kerül előtérbe, amit én egyáltalán nem bánok, mert így még egyedibbnek látom. A liláskék legvilágosabb és legsötétebb árnyalata egyszerre jelenik meg minden körmön, ilyenhez eddig még nem volt szerencsém.

Persze azért napfényben sem unalmas:
Ahogy már a bejegyzés elején is írtam, sokáig azt hittem, hogy a Dancing with Nureyev és az Eyre annyira hasonló, hogy kiváltják egymást. De nem, mint ahogy a fenti kép is mutatja, nem így van, csupán hangulatukban hasonlóak, közel sem dupe-ok.

A hűvös alap és a benne lévő melegebb holo szilánkok ellentéte teszi egyszerre összeférhetetlenné és harmonikussá mindkettőt, azonban az Eyre közel sem olyan világos és sokkal telítettebb. Éppen az utóbbiak miatt az lenne a logikus, ha a piCture pOliosh klasszisokkal jobban tetszene, de nem így van. Gyönyörű az Eyre, látom én, de a Nureyevről soha nem tudnék lemondani. Túl nagy szerelem számomra, túl kedves a szívemnek ahhoz, hogy egy másik lakkal szemben - akár egy olyannal, amiről az agyam egyértelműen tudja, hogy sokkal inkább nekem való - alulmaradjon.

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Tudom, és az is rémlik, hogy te is pont a Nureyev miatt nem vetted meg. :)

   Törlés
 2. Mennyire gyönyörű ez a lakk, pláne napfényben *.*

  VálaszTörlés
 3. Nekem ez teljes mértékben kék ugyan, de mindegy is, hogy ki milyennek látja, a lényeg az hogy meseszép, elképesztően különleges lakk. :)
  Nem csak ez az egyik kedvenc PP lakkom, hanem ez az egyik kedvenc lakkom valaha!
  A Jane Eyre-os sztorihoz nem tudok mit hozzáfűzni, mert sosem érdekelt, szóval én elhiszem a PP-nak, hogy szerintük ez illik hozzá.
  Az A England-et nem szeretem, számomra túl egysíkúak, ötlettelenek a lakkjaik. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Önmagában én is kéknek mondtam volna, de a liláskékeket nem mindig úgy látom, mint a többség, ezért egy nagyon lila és egy nagyon kék lakk mellé tettem, és úgy látszott, hogy a lilával is rokon. :)

   Nekem a Nureyev az egyik kedvenc lakkom valaha, ami nagy szó, mert alapvetően nem rajongok a kék és lila lakkokért, de az A-Englanddel egyébként is elfogult vagyok, nekem valamiért rendre nagyon tetszenek a lakkjaik. Viszont az eszem még így is tudja, hogy az Eyre különlegesebb. :)

   Törlés
 4. Szépséges ez a lakk és nagyon jól áll Neked! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik, és köszönöm szépen! :)

   Törlés
 5. Annyira megkívántam ma délután a képeid láttán, hogy az előbb fel is kentem! :)
  Ma tudatosult bennem, hogy félig van az üveg, szóval mindenképpen kelleni fog belőle backup.
  Azt kifelejtettem az előző kommentből, hogy nagyon szépek a körmeid, öröm számomra nézegetni, ha valakinek ilyen jól áll a hosszú kocka. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem én is újra fel fogom kenni a héten. :)

   Köszönöm szépen, igazság szerint nem vagyok mindig elégedett vele, de a formázás enyhén szólva nem az erősségem, és ezt a legkönnyebb kialakítani a "hozott anyagból".

   Törlés
 6. Nekem ez volt az első PP lakkom, ezért mindig közel fog állni a szívemhez. :) Ez az a lakk, amit talán a legtöbben megdicsérték rajtam, és én is töretlenül rajongok érte.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha ez volt az első, akkor végképp megértem, hogy szereted. Én is kedvelem, de a Nureyevet hasonló, nagyon szentimentális okokból nem tudja felülmúlni, pedig látom én, hogy szebb. :)

   Törlés