Alverde,

Ezekkel élem túl a kánikulát

augusztus 15, 2018 Arabella 2 Comments


Sokáig egyáltalán nem szerettem a nyarat, mostanra azonban megtaláltam a szépet benne: a csillagos éjszakákat, a főtt kukoricát, a lángost, a szabadtéri programokat... leginkább a szabadtéri programokat. Tehát sok mindent szeretek benne, de egyet sem, ami a kánikulával kapcsolatos. Azt továbbra is nehezen tolerálja a szervezetem, és bár csak apróságoknak tűnnek, sok kozmetikum is a segítségemre van a hőség átvészelésében. :)


Az egyik ilyen az Alverde Naturschön arclemosó tej. Már a tesztjében is említettem, hogy a fanyar illata kifejezetten üdítő, és úgy érzem, a bőröm is felfrissül tőle, de közben mégsem szárad ki, sőt. 

Minden egyes reggel ezzel mosok arcot, és az éjszakai izzadtság, esetleg zsírosodás minden egyes nyomát eltünteti. Puha, üde és tiszta bőrt hagy maga után, így pedig sokkal könnyebben lépek ki a tűző napra. :)


A következő kincs szintén egy arcápoló, viszont a jóval drasztikusabb fajtából. A Lush Ocean Salt egy nagyon érdekes radír: szinte már habosan krémes az alapja, és ez van vegyítve kifejezetten nagy sószemcsékkel.

Az év többi szakaszában nem gyakran használom, mert az alkoholos (vodkás?) illata nem a kedvencem, plusz az óriási szemcsék miatt radírként nem érzem megfelelőnek, de ilyenkor maga a tökély. Instant frissesség és tiszta arcbőr.


A Dirty tusfürdőt nagyon szeretem... pontosabban csak nagyon szeretném, ha kicsit gazdaságosabb lenne. Koncentráltabb, mint bármely más márka tusfürdője, de még így is drágállom, egyszerűen sajnálnám pár zuhanyzással kiüríteni. Viszont a címkéjén tippként olvastam, hogy samponként is használható - nos, azóta nálam sampon, méghozzá alkalmi. :)

Rakoncátlan, sűrű és vastag szálú a hajam, így a nyári melegben nagyon jól tud esni a fejbőrömnek egy kis felfrissülés, a Dirty pedig pont ezt nyújtja. Tiszta, vizes, kissé talán mentolos illata van, ráadásul a hajtöveimet is könnyebbé, jobb tartásúvá teszi. Nem ezt használom minden alkalommal, mert bár nem szárít, nem is táplál, azonban időnként életmentő.


Ezt a Women' Secret testpermetet már mutattam néhányszor, és nem véletlenül. Az édeskés illata ellenére egyértelműen frissítő, munka közben nagyon gyakran fújkálom, részben talán pótcselekvésként is. Segít átvészelni azokat a napokat, amikor legszívesebben csak a besötétített szobában hűsölnék, viszont mégis aktívnak kell lenni. 
Nem biztos, hogy számotokra is ez az illat fogja ugyanezt jelenteni, de érdemes valami hasonló testpermetet keresni, amivel akárhányszor befújhatjátok magatokat. :)


Sok-sok éve a megmentőm ez a Palmolive tusfürdő... és azt gyanítom, rajtam kívül még sokan szeretik, ugyanis a csomagolása már rengetegszer megújult, de a beltartalom szerencsére még mindig ugyanaz. Intenzív, vizes-friss tengerillata van, és amint használom, úgy érzem, hogy 4-5 fokot hűlt az idő. Persze ez csak illúzió, azonban míg másoknak a mentás/mentolos tusolók váltak be ilyen célra, addig nekem ez a tökéletes.

Bármennyit is legyek a szabadban, fél árnyalatnál többet nem tudok barnulni, legfeljebb kipirosodom, viszont ez nem azt jelenti, hogy nem kéne fényvédőt használnom, csak azt, hogy ezeknek a tesztelésére nem biztos, hogy én vagyok a legjobb alany. Hatékonyság szempontjából így sokat nem tudok mondani, de az biztos, hogy ennek az Avon fényvédőnek kellemesen édeskés illata van, és ami legalább ennyire fontos: nem hagy ragacsos, kellemetlen éreztet maga után.Nem kozmetikumok, de a hőségérzet csökkentéséhez legalább annyira hozzájárulnak ezek a holmik is, mint az előzőek. Mindkettő a Camaieu-ből van, és mindkettőnek kifejezetten kellemes, izzadásmentes anyaga van. A szoknya rajtam valamivel bővebb hatású, mint a fotón, én elsősorban fehér trikókkal hordom. A mintája/színvilága szerintem elég egyedi, a képek hátterében is ezt láthatjátok. 

A sárga ruha pedig a legkedvesebb nyári darabom, kifejezetten kimozdulásokhoz, lazításokhoz hordom, azokhoz viszont szinte mindig. A kedvenc színeim kombinálódnak a mintájában, könnyed, laza... maga a nyári szabadság és vidámság.

Te mikkel vészeled át a kánikulát? :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. A ruhák nagyon tetszenek! Ilyenkor én is szinte csak szoknyát hordok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyáron egyértelműen szoknyás típus vagyok, télen maradnak a nadrágok, de ilyenkor kiélvezem, hogy az időjárás a szoknyáknak kedvez. :)

      Törlés