csacsogós,

Én és a Sims

július 08, 2017 Arabella 20 Comments


A minap felfedeztem néhány képet a számítógépemen, és rájöttem, hogy valamiről még nem meséltem nektek: a Sims nagyon-nagyon fontos része az életemnek. A második szériával is sokat játszottam (a kedvenc szomszédságom egy saját város, Kékkút volt), néha a néggyel is kalandozom (építeni sokkal könnyebb benne), de a harmadik a mindenem.

Sims 3

Az is sokat tett a játék megszeretéséhez, hogy én még a mysims.hu generációhoz tartozom (kezeket fel, ha emlékszel rá!), a fórumon rengeteg időt töltöttem, és nagyon sok kedves ismerősöm, barátom van onnan.

A MySims sajnos már nem él, de ha még nem ismered, katt a Sims Addicts-ra, lelkes, számomra fontos emberek szerkesztik. :)

Időszakonként változik, hogy mit szeretek a legjobban. Hol inkább a vizualitás a fontos, és építek...  leginkább berendezek, hol új karaktereket készítek, hol a már meglévő karakterekkel kreálok történeteket. Azt hiszem, ez utóbbi köt leginkább a Simshez. És a játékmenetről még nem is szóltam.

Sims 3

Sims 3

Sims 3

Ha építek, az esetek többségében a modern stílust keverem némi gótikussal... általában neobarokk lesz belőle. De az is gyakran előfordul - mint ahogy a fenti képeken látszik -, hogy ellentétes színeket párosítok, és erre alapozok mindent. 

Ez a piros-kék otthon a Szigetvilág kiegészítővel érkezett Ariel és a hercege, Rubisen háza.

Sims 3

Sims 3

Sims 3

Néha a természetközeliség, illetve a letisztult, skandináv stílus irányába is elkalandozom. A fenti egy svéd-angol YouTuber lány háza, a barátaival él benne.

Sims 3

Sims 3

Olivia Hunter az egyik legrégebbi simem, őrült, vadóc rockerlánynak szántam, és az is volt. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedett Holden Woznnyal, egy lengyel származású íróval, aki már jó néhány éve a férje.

Ezeken a képeken még nem vele szerepel, hanem Jake Sommerssel, a gyerekkori barátjával és tinikori szerelmével. Utólag megalkottam a múltját, ez egy kis időutazás. :)

Sims 3

Sims 3

Jake egy megköthetetlen, valódi szabad lélek. A maga útját járja, sokszor el-eltűnik, de Olivia az egyetlen, akihez mindig visszatér. Kötődnek egymáshoz, az együtt töltött évek a gyermekotthonban, illetve a közös kicsapongások és a zenélés összekovácsolta őket. 
Barátok, de már úgy, mintha majdnem testvérek lennének - a jelenben véletlenül sem szerelmesek egymásba.

Sims 3

Sims 3

Sims 3

Holden nagyon jólelkű, szolid és visszahúzódó, leginkább a saját, elképzelt világában élő művész. Oli egy könyvesbolt előtt tartott autogramosztást, amikor megpillantották egymást - Olivia akkor már ismert énekesnő volt, Holden viszont még nem befutott író.

Elbűvölték egymást, a lány a fiút a tüzes, féktelen vadságával, a fiú a lányt pedig azzal, hogy teljesen más volt, mint bárki, akit korábban ismert. Új világot mutatott.

Szinte azonnal összeköltöztek, majd jött az eljegyzés, és egy nyári délutánon összeházasodtak Champs Les Sims-ben. Azóta mindketten igen elismertek a szakmájukban (Oli már nemcsak énekel, hanem fest is), egy óriási házban élnek. Két gyermekük van, Petra és Peter.
Egy történetféleséget is írtam velük, lehet, hogy abból is megosztok majd néhány részletet. :)

Sims 3


Sok családdal játszom még rajtuk kívül - többek között Cassandra Goth és Don Lothario párosát is nagyon szeretem - , de ők a legkedvesebbek. Olyannyira, hogy már hagyomány nálam, hogy karácsonykor velük is karácsonyozom. Azt hiszem, már hétszer volt ilyen. 

Ismered a Sims-t? :)

Ajánlom Neked

20 megjegyzés:

 1. Elég szánalmas. Ha lenne életed, párkapcsolatod, rendes, normális emberi kapcsolataid, nem ezt nyomnád. Mellesleg ki a frászt érdekel ez egy szépségápolási blogon? Csak magadat égeted vele, pláne így huszonpár évesen, már ne is haragudj...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy kis önvizsgálatot futass le magadon, kérlek. Utána, névvel ellátva, kultúrált formában jöhetsz vissza véleményt nyilvánítani. Ha pedig csak ilyen formában megy, inkább tartsd meg magadnak, és haladj tovább ahelyett, h más hobbija/relaxációs levezetése/stb. felett ítélkeznél. Köszi.

   Törlés
  2. Névtelen: Nagyon-nagyon rossz a szemléleted erről. Hobbik kellenek, mindenkinek, és nagyon fontos, hogy nem csak gyerek- és kamaszkorban. Munka mellett különösen fontos az, hogy legyen még valami, egy másik szeglete az ember életének, amiben eredményeket érhet el, de független a megélhetésétől. Ha tehetném, receptre írnék fel mindenkinek legalább egy ilyet.
   Arról már nem is szólva, hogy a közös érdeklődésnél jobb közösségképző nemigen van. Én egészen konkrétan a Simsnek és a Mysimsnek köszönhetek sok-sok kedves barátot és ismerőst, és rengeteg élménnyel lennék szegényebb nélkülük. Csak egy példa: Brigivel, a blog és a Nailmail logójának készítőjével sem ismernénk egymást, ha nincs ez a közös hobbink.
   Neked is azt tanácsolom, hogy keress valamit, amiben sikeres lehetsz és örömödet leled. Hasznosabb lett volna, ha a kommented megírására szánt időt is arra fordítod, mert rám az ilyesmi már évek óta nem hat, és te sem épültél tőle. Remélem, a válaszomtól legalább igen.

   Törlés
  3. Számomra felfoghatatlan, hogy valaki szombat délután leüljön a gép elé, és trollkodjon! Nincs jobb dolgod nyáron????
   Az ember általában azért olvas egy blogot, mert kedveli a szerzőjét, szereti azt amit csinál- beauty vagy nem beauty az lényegtelen! Rengeteg olyan blogot olvasok, ahol mondjuk eddig csak körmös posztok voltak, aztán a szerző várandós lett és átcsapott baba-mama blogba! Ettől ugyanúgy olvasom, akkor is ha már nem az ízlésemnek megfelelő a blog, de tisztelem annyira a szerzőt, hogy nem iratkozok le róla, trollkodni meg főleg nem szoktam!
   Szánalmas számomra az, aki név nélkül képes korholni a szerzőt, amiatt ami nem ínyére való. Mindenkink kell valami kedvtelés, hogy ne legyen sivár és egyhangú az élete (mint a tiéd lehet), valószínűleg neked csak a trollkodás maradt, lehet kéne keresned olyan hobbit, ami lefoglalja a napjaidat, és nem azon jár az eszed, hogy épp melyik blogon legyél billenytűharcos!

   Törlés
 2. Óó, a MySims, ott nőttem fel, mondhatni... :D Nagyon régóta olvaslak, de most szántam rá magam, hogy írjak is neked. Elég szomorú, hogy névtelen emberek széttrollkodják az írásod, szerintem semmi baj sincs a Sims-szel, több, mint tíz éve játszom már és ugyanolyan jó kikapcsolódás, mint másnak egy lövöldözős játék. Nekem a 2-es a kedvencem, de most a 4-essel is ismerkedem :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor nem lehet, hogy ismerjük egymást? :) A fórumon egy időben nagyon aktív voltam. :)

   Szerintem nincs baj semmilyen hobbival addig, amíg a művelőjének vagy a környezetének nem árt, a Sims esetén - az extrém függéstől eltekintve - pedig ilyen nem fordulhat elő. :)

   Tudom, hogy a kettő nagyon-nagyon sokaknak favorit, és meg is értem, szerintem nekem is csak azért a három a kedvencem, mert a háromban lévő karaktereim közelebb állnak hozzám. A 4-essel év elején játszottam, azóta sajnos nem volt időm, úgyhogy azzal kapcsolatban még bőven lenne mit kitapasztalnom. Lehet, egyszer mutatok majd abból is képeket. :)

   Törlés
  2. Lehetséges, Noole néven voltam fent :)
   Ahogy én látom, a 4-es közelebb áll a 2-höz, várom a képeket :D

   Törlés
  3. A felhasználónevedre emlékszem, de az nem rémlik, hogy beszélgettünk volna.
   Szerintem is több a hasonlóság a kettő és a négy között, igyekszem majd feltölteni néhány azzal készült képet. :)

   Törlés
 3. Jó látni a régi kedvenceidet, még emlékszem a sztorjukra, de szívesen újraélném. :) Örülök, hogy szorítasz még időt a játékra, mindenkiben kell, hogy lakjon egy gyerek. Az enyém sajnos nagyon mélyen van, már évek óta nem játszottam rendesen, csak porosodnak és várnak a simek. Azt viszont határozottan megerősíteném, hogy ez a játék, és a My Sims sokakat összehozott, sok barátság született az oldalnak, és főként a fórumnak hála. Sok más kedves ismerősön és baráton túl az egyik legjobb barátnőmmel is ott kezdtünk levelezni. :) Tegyük hozzá, mert szerintem kevesen tudják, és erre épül a legtöbb ítélet, hogy mi többnyire személyesen is ismerjük egymást, az ország különböző pontjain lakunk, így lehet nem túl sokszor találkoztunk még, de nem csak monitorok mögött, bezárkózva játszunk és bizonygatjuk, hogy nagy barátok vagyunk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A történetük egy részét is megtaláltam a gépemen, lehet, hogy kiteszem majd azt is. :)

   Időt szorítani csak igyekszem, nagyon ritkán jön össze, de most például elhatároztam, hogy a jövő héten egy estét játékra fordítok, mert nagyon sok ötletem van, és legalább párat meg szeretnék építeni. Most éppen építős korszakom lenne. :)

   Törlés
  2. De jó! Remélem sikerült időt szakítanod rá, és építeni. Nekem mindig ez volt a kedvenc részem, és a berendezés. :)

   Törlés
  3. Igyekszem. :) Tavasszal elkezdtem egy bauhaus házat, azt jó lenne véglegesíteni, illetve most rengeteg sárga színvilágú beltér van a fejemben, meg kéne valósítani párat közülük.

   Törlés
 4. A kedvencem! :)
  Imádom a The Sims minden részét, és persze a My Sims-et is nyomtam! Onnan ismertem meg a motherlode-ot, aminek hála sosem kellett éhbérért gürcölniük szegény simjeimnek. :D
  Nagyon jó volt erről olvasni, és pont a napokban álmodoztam arról, hogy megint játszom, bár sajnos a laptopom és a játék nem kompatibilis. :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pénzkódot én pont ritkán használok, de más, építéshez és berendezéshez használhatóakat gyakran, és azokat én is a MySimsről ismertem meg. :)

   A kettő sem fut a laptopodon?

   (Egyébként én ha ezért vagy azért nem játszhatok, vagy a saját játékbeli képeimet keresem elő, vagy mások fotóit, gameplay-eit nézem. :) )

   Törlés
  2. Sajnos egyáltalán nem kompatibilis vele, csak azt hiszem a négy, amit meg nem próbáltam, emiatt félek megvásárolni, mert mi van, ha nem tetszik. Te próbáltad már esetleg? :)

   Törlés
  3. Próbáltam, nem rossz, nem rossz, de az én játékstílusomhoz a három nagyobb szabadsága közelebb áll. Viszont a Sims-érzés azért annál is megvan. :)

   Törlés
 5. UUUU,úgy hiányzik a Sims, az összest megvettem a 3-ból..:D A 2 is lehet megvan,a többi ilyen letöltős verzió:D Időhiány végett már nem fektettem a 4be,de lehet pár év és visszatérek Sims-világba.Ne foglalkozz gonosz trollokkal,Simsez HELYETTEM IS!!!!!!!!!!várom a további bejegyzéseket!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megpróbálok, csak mostanában nagyon kevés időm van a játékra. De bejegyzések néha biztosan lesznek a Simsről. :)

   Törlés
 6. Fúú, nagyon gáz vagyok, azt sem tudom, eszik-e vagy isszák ezt a játékot, de nálam tuti kihalnának a játékosok. Izgalmasan hangzik, mintha történetet írnál, olyasmi?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy vagy gáz. :) Nem hinném egyébként, hogy kihalnának, a harmadik szériában elég jól elvannak, ha be van kapcsolva az úgynevezett szabad akarat funkció.

   Alapvetően a karakterek életét és tevékenységét kell/lehet befolyásolni, de maguknak a karaktereknek a megalkotása is sokoldalú, illetve az építés/berendezés is nagyon szabad.
   Nagyon sokféleképp lehet játszani vele, lehet "csak" a játékmenetre koncentrálni, vezetgetni a kiválasztott simet vagy családot, de lehet kreatívabb dolgokra is használni, házakat, közösségi épületeket, komplett városokat építeni például.
   Sokan történetek illusztrálására használják. Sokoldalú játék, sok mindent lehet vele kezdeni, unaloműzőnek is jó, de a kreativitás fejlesztésére is szuper. Számomra tényleg a történetíráshoz áll a legközelebb. :)

   Az alapjáték német nyelvű videóját nem találtam, de az egyik kiegészítőét, amelyikkel évszakokkal bővült a játék, igen: https://www.youtube.com/watch?v=aA1UI6uJoMU

   Törlés