ecset,

Unikornis ecsetszett még olcsóbban

május 07, 2017 Arabella 5 Comments

Néhány... jó néhány hete megkeresett a ToSave nevű oldal, hogy működjünk együtt. Többször is a spam mappában landolt a levelük, de aztán happy enddel végződött a dolog: felvettük a kapcsolatot egymással, választhattam az oldalukról néhány holmit tesztelésre, és már javában használom az újdonságokat, köztük ezt az unikornis ecsetkészletet. :)


A megjelenésük óta érdekeltek ezek a szettek, mert azon túl, hogy aranyosak, az unikornis témától elvonatkoztatva is jól néznek ki, ráadásul végre az történt, amire évek óta várok: az olcsó ecsetek gyártói nem más márkákat másolnak, hanem kitaláltak valami egyedit. Hogy bejött, az azt hiszem, nem kérdés.


Általánosságban elmondható, hogy a szálaik puhák, a színek kicsit összevisszák, de annyi baj legyen, illetve a könnyed, műanyag nyél sem kelt igazán minőségi érzetet, viszont azt gondolom, hiba is lenne többet várni.
Funkciónként csoportosítottam az ecseteket, természetesen ezen a téren nincs kőbe vésett szabály, azonban így áttekinthetőbb lesz a bejegyzés. :)


Púderecset


Kezdjük egyből a legkevésbé jóval. Tudom, hogy sokan szeretik a lazább ecseteket púderezéshez, de ez már tényleg túlontúl az. Bár tartása van, nem elég tömött - lehet persze használni, azonban a gyenge láncszem kétségtelenül ez.


KorrektorecsetekMindkettő kellően tömör, így precíz munkára is alkalmasak, bár azt meg kell jegyeznem, hogy a zöldben volt néhány kusza szál, de a levágásuk után már nem volt probléma.

Szemkörnyékre sem rosszak, mégis úgy érzem, hogy bőrhibákra válhatnak be igazán.Ferdén vágott ecsetek


A pufi változat szemre és szemöldökcsontra zseniális, highlighter felviteléhez vagy szemfesték eldolgozásához egyaránt ideális. 

A másik darab már problémásabb. Én az ilyen ecseteket vagy zselés tushoz, vagy még inkább az alsó pillasorhoz használom, ez viszont túl széles ahhoz, hogy bármilyen ívet követni tudjak vele. Szerintem szerencsésebb lett volna keskenyebbre tervezni, de lehet, hogy más számára éppen így praktikus.


Ecsetek kontúrozáshoz


Kontúr esetén körültekintően választok ecsetet, mert nagyon könnyű hibázni, és ha a kontúrozás nem tökéletes, akkor az még látványos is. 

A komoly kritériumok ellenére van a készletben két olyan ecset, ami tökéletes kontúrhoz, az egyik a kissé ferdén, de gömbölyítés nélkül vágott verzió, az mesteri, de a másik, lekerekített is hibátlan. Semmivel nem tudom olyan természetesen eldolgozni az árnyékot, mint ezekkel.


Ecsetek pirosításhoz


Pirosításra is két változat áll rendelkezésre: ha határozottabb, koncentráltabb pírt szeretnék, a ferde ecsetet választom, ha viszont a lehető legtermészetesebb hatás a cél, a másik, gömbölyded a jó választás.
Ennek a formája a Real Techniques jóvoltából már ismert lehet, csak ez sokkal-sokkal kisebb, így könnyebben használható, mint a RT pirosítóecset.


Ecsetek szemhéjpúderhez


Klasszikus, lapított ecsetek szemfestékhez, a rózsaszín kicsit nagyobb és laposabb, a lila dúsabb és kisebb. Mindkettő korrekt. :)


Satírozóecset


Szemre az én kedvencem a gömbölyű satírozóecset, ebbe egyszerűen nem tudok belekötni, eldolgozáshoz csodás, és ez az az ecsettípus, amiből soha nem lehet elég.


Nem professzionális ecsetekről van szó, így a minőség sem az, de a drogériás szintet simán megütik, csak egyrészt jópofább dizájnnal, másrészt többféle forma áll rendelkezésre... és sokkal jobb áron. Merthogy ez a szett már-már nevetségesen olcsó. 

Mielőtt igent mondtam volna az együttműködésre, szétnéztem az oldalon, és meglepődve tapasztaltam, hogy sok minden olcsóbb, mint az e-bayen. Ez az ecsetszett - amikor nem készlethiányos, most sajnos pont az - 4,51 amerikai dollárba kerül. 4,51 dollárba, 12 ecset. Azt hiszem, nem is kell tovább részleteznem, hogy mennyire jó vétel. :)

Én a mindennapokban a kontúrecseteket és a satírozóecsetet használom, a többi is működőképes, de egyelőre ezek épültek be a rutinomba. Ha ti is csak három-négy darabot fogtok rendszeresíteni, ennyiért még akkor is megéri megrendelni.

EZEN a linken találjátok meg, válasszátok a 12pcs White verziót. :)


Próbáltatok már pénztárcabarát ecseteket?

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Igen, nekem egy eredeti RT készletet (multitasking) leszámítva csak nagyon olcsó eBay-es (3 készlet szemre, 2 darab arcra) és drogériás ecseteim (Catrice, 4 darab, kétvégűek) vannak. Azt kell mondanom, hogy ennyi ecsetet apránként összevásárolva mindenféle célra van egy-egy korrekt, kedvenc darabom, és most már azt is több-kevésbé tisztán látom, mely ecsetekből van szükségem többre. A távlati terv az, hogy majd egyszer ezekből vegyek minőségibb darabokat. A Zoeva rabolta el a szívem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem a lehető legjobban csinálod, ha már megvannak a kedvencek, akkor idővel azokat érdemes lecserélni még jobbra. :)
   A Zoeva dolgai nekem is tetszenek, igaz, főként a paletták, de még nem csábultam el.

   Törlés
  2. A Zoeva Cocoa Blendre már beadtam a derekam, nagy lépés nekem az essence/Catrice tengely után, de megérte. Mindig örömmel használom. Pár napja pedig megláttam a Basic Momentet, és nagyon el tudnám képzelni a sminkesdobozomban. :)

   Törlés
  3. Én nem vagyok nagy barátja a natúr szemfestékeknek, de a Basic Moment paletta tényleg csodás! :)

   Tényleg nagy lépés árban az Essence-hez és a Catrice-hez képest, azonban minőségben is kell legyen különbség. Azt szoktam mondani, hogy a nagy kedvencekből vagy a mindennap használt színekből érdemes jobbat beszerezni, minden másra, kísérletezésre pedig tökéletesek az olcsóbb márkák. :)

   Törlés
  4. Igen, azért is használom mindig olyan örömmel a Zoeva palettámat, mert sosem érzem, hogy a minőség terén valamiben kompromisszumot kellene kötnöm. Persze nem vagyok profi, de ilyen puha textúrájú, szépen satírozható, nem kezelhetetlenül hiperpigmentált, de jó pigmentációjú szemfestékekkel nekem még nem volt dolgom.
   A kísérletezéssel is teljesen igazad van, a nagy UD Naked 3-láz idején egy W7 márkájú dupe-ot vettem, be is kellett látnom, hogy a sok rózsaszínes-lilás árnyalatból nekem kevés áll igazán jól.

   Törlés