Il était un vernis,

Geometrikus körmök

május 09, 2017 Arabella 4 Comments

A #nailmailmaychallenge témájával magamnak adtam fel a legnagyobb leckét, ugyanis bár szeretem a geometrikus manikűröket, ebben a stílusban egy egyszerű nyomdázásnál meg szoktam állni, ha pedig már kihívás, úgy éreztem, az túl kevés lenne kedvcsinálónak.


Végül nagy nehezen lett egy ötletem, de a próbaverzió nem úgy sikerült, mint terveztem, és másodjára már nem gondoltam túl a dolgot: kiindultam egyvalamiből, és azt bővítettem tovább.Az alap egy sima, fehér lakkozás, majd a gyűrűsujjamra és a középső ujjamra egy ezüst holo lakkal nyomdáztam a MoYou Holy Shapes 13-as lemezével. A vékony vonalak a képeken sajnos nem túl látványosak, de élőben pont olyanok lettek, mint szerettem volna.Ezt követően a két díszített körmömre az Il était un vernis Curtain Call és Pretty in Ink lakkjával pöttyöztem, igyekeztem felfelé egyre kisebb pöttyöket tenni, illetve fokozatosan ritkábban elhelyezni őket.

A másik két körmömet sem szerettem volna teljesen üresen hagyni, a ToSave oldaltól kapott holografikus matricák egyik dekorcsíkját vágtam ketté, és ragasztottam fel:Nem lenne kötelező, de muszáj elmondanom, hogy zseniális ez a szett. Egyrészt úgy holozik, mintha nem lenne holnap, másrészt bár van tartása, az én ívelt körmömre is könnyen felhelyezhető, és kifejezetten tartós, napokig viseltem, mégsem vált fel a széle.

A mutató- és a kisujjam körmét még így is üresnek éreztem, de spontán tettem egy-egy félpöttyöt a végekre, majd befejezettnek nyilvánítottam a manikűrt.Nem mondom, hogy ez életem legjobban sikerült lakkozása, de azt igen, hogy kifejezetten szívesen viseltem, a színvilág, a minták és úgy egészében véve ez abszolút az én stílusom. 

Már meglepően sok pályázat érkezett a kihívásra, érdemes Instagramon rákeresni a #nailmailmaychallenge hashtagre, illetve ha készítetek bármi témába illőt, nevezzetek bátran! :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Szerintem szép, Arabellás manikűr lett.:) A pöttyöket imádom, ha nincs erőm hosszan pepecselni, a pontozót veszem elő, annyira feldobja a legegyszerűbb manikűrt is.
  Most rajtam is fekete-fehér-piros manikűr van, és miután kész lett, jöttem rá, hogyan lett volna jobb. Nem is tudom, mire gondoltam, amikor fehér-piros-szürke-fekete gradientet csináltam a teljes jobb kezemre (dehogynem tudom: a fáradtság).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)

   Én is szeretem a pöttyöket, csak annyi gondom van velük, hogy a közeli fotókon sajnos soha nem lesz mind szabályos... de élőben szerencsére nem látszik.

   Nagyon egyszerűnek tűnik, azonban szerintem a fekete-fehér-piros kombináció egyáltalán nem könnyű, sőt, eleve pirossal bármilyen nail art nehezebb.
   Amit leírtál, az nem hangzik rosszul, de legfeljebb legközelebb még jobb lesz. :)

   Törlés
 2. A nagyon közeli képeken, ahol a holo csíkkal díszített körmöd látszik, a kis félkör teljesen szabályos. Ha pedig a nagyon makro kép nem hazudik, akkor kétség sem férhet a pöttyök tökéletességéhez.:)
  Nem a te manikűröd neveztem egyszerűnek, általában véve úgy gondolom, hogy a pöttyök feldobják a legunalmasabb lakkot (=legegyszerűbb, felkenek-egy-színt-és-kész manikűrt). Az én esetemben ez azt jelenti, hogy a kutikulához közel nyomok egy pöttyöt.:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek szerint félreértettük egymást, mert én meg csak általánosságban gondoltam, hogy a fekete-fehér-piros kombináció könnyűnek tűnhet, de kivitelezni szerintem nehéz. Kékekkel, zöldekkel... vagy még inkább lilákkal és rózsaszínekkel jóval könnyebb játszadozni. :)

   A kutikulához közeli pöttyöt még nem próbáltam, pedig milyen jó ötlet! Lehet, hogy hamarosan sárga alapon feketével meg is csinálom. :)

   Törlés