Avon,

Új Avon Mark körömlakkok

május 04, 2017 Arabella 8 Comments


Nagyon szeretem az Avon lakkjait, főként a Gel Shine vonalat, így nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy új árnyalatokkal bővül a kínálat. Csak akkor voltam még boldogabb, amikor egy meglepetés csomagban megérkezett hozzám nyolc új szín, plusz a már jól ismert fedőlakk. :)


A csomagolás az Avontól megszokott: egyszerű, elegáns fekete dobozka a Mark felirattal, az üveg szögletes, letisztult, az ecset pedig hosszúkás és lapított.


Kezdjük a fedőlakkal: ebből korábban már elhasználtam egy üveggel, nagy-nagy kedvencem. Kellően folyós, nem szárad rekordsebességgel, de nem rossz ebből a szempontból sem, érezhetően tartósabbá teszi a manikűrt, viszont amiben kiemelkedő, az az, hogy elképesztően, hihetetlenül fényes. Valóban gélhatást ad, kissé vastagabb, testesebb, így glitteres lakkok vagy nail artok fölé is kiváló. 

Az alábbi képeken az összes színen ezt láthatjátok. :)


Pine-AppledA rutinos körömfestők már megszokhatták, hogy a sárga lakkok nagy része több türelmet igényel, mint a többi árnyalat, és ez a Pine-Appledre is igaz. Egyértelműen kell belőle három réteg, és figyelni kell arra, hogy ne csíkozódjon, ugyanakkor a crelly finisének köszönhetően önmagában is szép a fénye.

Valóban olyan sárga, amilyenre az ananászról asszociálunk, de néha-néha, ha elvonatkoztattam ettől, leheletnyi mustáros elhajlást is felfedeztem benne.


DaysieMeglepő módon a tompa, pasztell sárga Daysie sokkal könnyebben kezelhető. Ebből is három réteget kell használni, viszont ezeket a rétegeket álomkönnyű felkenni. 

Nyáron a leggyakrabban használt színeim között vannak az ehhez hasonló világos sárgák, szerintem végtelenül sikkesek, és díszíteni is sokféleképp lehet ezeket az árnyalatokat.


ViolaceousKövetkezzen ez a csalafinta, visszafogottan trükkös lakk. Leggyakrabban sötétebb, hideg tónusú nude-nak tűnik, ami meglepő módon még számomra sem kifejezetten előnytelen, ugyanakkor néha mályvás arcát mutatja, ha pedig lila mellé kerül, egyértelműen kiderül, hogy azzal is rokonságban áll. 

Két-három réteges, ha a natúr lakkok zöme előnytelen nektek, ezzel érdemes tenni egy próbát, mert jó eséllyel ez lesz az igazi.


So JellyNagyon egyértelmű, minden trükközéstől mentes lila, szintén crelly finissel. Kifejezetten igényli a három réteget, az én szívemet kevéssé dobogtatta meg, de a lilákra eleve immunis vagyok. :)


SurebetEz az az árnyalat, amin átsiklott volna a szemem, pedig, pedig! Tény, hogy nem az én világom, nem is vagyok biztos abban, hogy előnyösen mutat a bőrszínem mellett, de ezt leszámítva végtelenül elegáns ez a pasztell barack.

Ráadásul a minőségére sem lehet panasz: három réteget kell felkenni belőle, azonban a formulája annyira kellemes, hogy ezt nem tudom negatívumként értékelni. Ilyen színt ettől jobb minőségben még nem próbáltam.


Cerise-lyEgy tavaszi-nyári kollekcióból sem maradhat ki egy tompa eperszín, így ebből sem. Az esetek többségében hidegebb, mint a képeken, csak ritkán fordul ennyire korallba. 

Ennek a legsűrűbb a formulája, bár még így sem kifejezetten sűrű. Két rétegben tökéletes, klassz alapdarab. :)


PeriwinklesAz Avon világoskék lakkban egyszer már bizonyított (Rainwashed), most itt van egy újabb, de kevésbé szürkés, melegebb kivitelben. 

A legjobb paraméterekkel a Periwinkles rendelkezik: két rétegtől többet fölösleges felkenni belőle, hibázni szinte lehetetlen vele, magától terül el ott, ahol kell, tökéletes.


VioletizedLila vagy rózsaszín? Én talán annál maradnék, hogy lilásrózsaszín. :)

Nem az én színem, tartottam is a felkenésétől, ehhez képest tetszett magamon - tőlem kissé idegen, másokon, bárki máson viszont nagyon is el tudom képzelni. Kimondottan mutatós annak ellenére, hogy nem rikító.

Ennek a formulája a legfolyósabb, viszont én pont a hígabb állagot preferálom, ugyanakkor emiatt kell belőle három réteg.

A fenti nyolc árnyalaton kívül még egy csatlakozik a Gel Shine családhoz, nevezetesen a Sea My Nail:

Másoknál nagyon szeretem, amikor a kollekciókat bemutató posztokban szerepelnek montázsok is, mert így együtt láthatom a színeket, most csináltam én is kettőt az áttekinthetőség kedvéért. :)A fedőlakk már régi befutó nálam, ha eddig még nem próbáltátok, adjatok egy esélyt neki, nem hinném, hogy megbánjátok, a színek közül pedig a Daysie-t... és meglepő módon a Surebet-et emelném ki, mert ilyen árnyalatokat jobb vagy akár csak ilyen minőségben nemigen találni.

Nektek melyik tetszik a legjobban? :)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Én nem szeretem az Avon lakkokat, ezek közül sem tetszik egyik sem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Miért nem szereted az Avon lakkokat? (Bocsánat, lehet, hogy egyszer már említetted, csak most nem ugrik be.)
   Az kicsit meglep, hogy egyik sem tetszik, mert a Cerise-ly nekem valamiért pont a te színednek tűnt. :)

   Törlés
  2. Valahogy az egész márka nem a kedvencem,bár a lábápóló krémeiket szeretem. Lehet tetszene magamon az a szín,de a képek nem győztek meg arról,hogy érdemes lenne megrendeltem. És ezt egyáltalán nem úgy értem, hogy a te képeiddel lenne a gond. Egyszerűen nem izgalmasak számomra a színek.

   Törlés
  3. Persze, értem, az pedig tény, hogy ezeknek a színeknek nem az izgalomfaktor a legnagyobb erősségük, én is nail artokhoz tervezem majd használni őket, ahogy a többi krém lakkot is. :)

   Törlés
 2. A lila és az ananászsárga kivételével bármelyiket elfogadnám. :) Ha csak egyet választhatnék, akkor: a tökéletes nude-sága miatt a nude-ot venném meg, a bolondbiztossága miatt a kéket, a nyáriassága miatt az eperszínűt, a tavasziassága miatt a pasztell sárgát, a lilásrózsaszínt két rúzsommal is el tudom képzelni, a legszebb pedig a Surebet. :D
  Olyan szép formájúak a körmeid, mindig ámulok a manikűrös posztjaidnál. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, pedig most pont nincs rendben a körmöm/körömágyam, rengeteget takarítottam és lomtalanítottam, ez meglátszik a kezemen, de ennyi baj legyen. :)

   Törlés
 3. Ajándékba én is elfogadnám őket, de az a helyzet, hogy magamtól nem venném meg őket. Az eperszín kivételével minden színem megvan a Moyrától és azok kétrétegesek. Van Avon lakkom a nem is olyan régi gél kollekcióból, az is 3 réteges, emiatt hamar kopik és látványosan megy össze az üvegben. A színe gyönyörű, de ez nekem már kevés. Krém lakkért ez az ár nekem sok.
  A képek csodálatosak, a körmeid is szépek, van is Avon termékem, csak hát a lakkok nekem nem jönnek be.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Magamnak én is csak a pasztell sárgát vettem volna meg, mert a nude-ról és a barackról nem tudtam volna, hogy tetszeni fognak. Meg a fedőlakkot, az egyébként is tervben volt. :)

   Szerintem ezeknél a krémes színeknél a márkapreferencia a döntő, te a Moyrát szereted, én a Moyrát pont annyira nem, inkább az Avont, de teljesen logikus az érvelésed.

   A dicséretet köszönöm, örülök, hogy tetszenek a képek! :)

   Törlés