csacsogós,

Beauty háromszor, de kicsit másképp

július 23, 2016 Arabella 13 Comments

Mára teljesen más poszt volt tervezve, de most egyébhez van kedvem, remélem, nem lesz ellenetekre ez a lazább bejegyzés sem. :)

Ritkán, és tényleg csak nagyon ritkán, de előfordul, hogy úgy érzem, ellep a beauty téma, és semmi más nem látszik belőlem. Aztán amikor megpróbálok változtatni ezen, rájövök, hogy a beauty világ jóformán az életem minden területére beférkőzött, a részem, és nincs is ezzel baj. De azért néha kicsit jól esik mással foglalkozni... vagy csak más szemszögből megközelíteni, mint most is.  
Három dologról fogok most nektek írni, valamilyen szinten mindnek van köze a szépségápoláshoz, de nem a szokott formában - nem teszt, nem szerzemény, nem körömlakkot mutatok meg.Máté

Régen meséltem már Mátéról, aminek nincs különösebb oka. Köszöni szépen, jól van, folyamatosan váltakoznak a korszakai (harapós, bújós, karmolós, reggel éppen a futkosós köszöntött be), a kedvenc nasijai (az aktuális a spenótfőzelék) és játékai (sima madzag és semmi más). A melegebb napokat annyira nem szereti, ősz- és télpárti ő is. 

Amit viszont konstansan szeret, az a fotózásban való segédkezés. Ahogy berendezem a hátteret, ő megjelenik, és vagy a dekorációt kezdi el fogyasztani, vagy a fényképezendő holmikkal akar játszani. Eddig ugyan nem tudtatok róla, de ilyen formában szerves része a blognak. :)Háztartás

Nem csinálok titkot abból, hogy nem vagyok túl házias. Amit kell, azt megoldom, de sem egy új recepttől, sem például egy tésztaszűrőtől nem leszek lelkes. A háztartási holmik elvétve keltik fel az érdeklődésemet, viszont most sikerült belezúgnom egy törölközőbe. F&F, hivatalosan jádezöld, szerintem attól azért sötétebb. :)

Megpróbáltam saját képet készíteni, de a hivatalos sokkal hitelesebben visszaadja a színét, ezért szúrtam be azt. 

Puha, gyönyörű és annyira nem drága, élmény minden alkalom, amikor használom - így azért meg lehet fogni engem is.


Pretty Little Liars

Sokakat ki lehet kergetni a világból a spoilerezéssel, de én nem tartozom közéjük. Olyannyira nem, hogy semmivel sem lehet jobban meghozni a kedvemet egy történethez. A Pretty Little Liarst csak sokadszorra kedveltem meg, viszont amióta tudom, hogy a hatodik évad felénél mi fog történni, kifejezetten szeretem. 

Az ötödik évad végénél járok, az utóbbi hetekben sok részt megnéztem, és nagyon határozottan Ezra és Aria a kedvencem, viszont szépen lassan, minél többet tudunk meg róla, annál érdekesebbnek tartom Alisont is. Elbűvölő karakter. 

A barna színtől távolabb semmi sem áll tőlem, viszont az egész sorozatot áthatja a barnás színvilág, Spencer öltözködését pedig különösen. A szettjei csöppet sem illenek hozzám, lassacskán mégis beférkőznek a gondolataimba - az ő hatására kezdtem el kacérkodni egy barna (!) bőrdzsekivel. Majd meglátjuk, egy-két barna, Spencerre jellemző darabot talán beengedek a szekrényembe, mert van valami izgalmas abban, ha néhány hozzám annyira nem passzoló darabot építek be a kedvenceim közé, de túlzásba nem fogok esni.

Viszont az biztos, hogy a PLL-nek köszönhetően még ha egyelőre csak másokon is, de már sikerül meglátnom a szépet a barnás összeállításokban.


Ti is meséltek valamit? :)

Ajánlom Neked

13 megjegyzés:

 1. ugye, hogy a spoiler jó? 😊 ez így erős nyilván, de én kifejezetten szeretem. krimiknél is el szoktam időnként oivasni előre, ki a gyilkos, olyankor egészen másként viszonyulok a történethez, célzottan az ő karakterét tudom figyelni, szerintem nagyon érdekes 😊
  egy macska (vagy bármely háziállat, de a macska különösen) annyit ad, hogy simán felér egy kezeléssel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pont ugyanezt csinálom én is ennél a sorozatnál: figyelem, hogy a végeredmény tükrében milyenek a szereplők, az írók milyen trükköket vetnek be, milyen nyomokat hagynak... számomra is sokkal érdekesebb így. :)

   Törlés
 2. Najó, ez most nagyon bénán fog hangzani, de beleszerettem abba a törcsibe! *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem hangzik bénán, velem is ugyanez történt. :)

   Törlés
 3. Máté gyönyörű macska, annyira jó színei vannak, kimondottan szép maccs. A sorozatot én már végignéztem, Alisont nagyon utálom, Spencer közel áll hozzám, egyik kedvencem, a másik pedig Aria, nagyon tetszik a stílusa. Hanna is nagyon szimpatikus, emberileg a topon van. Akivel nem tudok mit kezdeni, az Emily, nekem nem jött át a karakter. Kedvencem még Aria anyukája, Ella, de inkább csak a színésznő miatt. Szerintem is szuper sorozat, imádtam!! És neeem, nem spoilerezek, bár néha jól jön a spoiler, ha nem tudtam volna, mi történik a Star Warsban, szerintem ott fordulok le a székről, így viszont volt időm felkészülni rá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én tegnap este jutottam el a hatodik évad feléig, teljesen beszippantott, hétvégén nagyon sok részt megnéztem belőle.
   Emily karaktere nekem sem jött át, semmilyen tulajdonságot nem érzek igazán jellemzőnek rá.
   Aria stílusa nekem is tetszik, bár ahogy az utóbbi részekben a szerelmi életét kezeli, az annyira nem szimpatikus... de lehet, csak azért, mert Ezrát nagyon kedvelem. :)

   A Star Warst bevallom, még nem láttam... tudom, nagy hiányosság, de annyira nem az én világom, hogy nem tudtam rávenni magam a megnézésére.

   Törlés
  2. Aria gimist játszik, szóval ha a szerelmi ügyei olyanok, amilyenek, betudom ennek, meg az érzelmeknek :)

   Törlés
 4. Máté *.* Milyen szép zöldes szeme van! Szerintem így szeretné néha tüntetőleg jelezni, hogy a fotózgatásnál sokkal jobb dolgokra is lehet használni azokat az eszközöket! Mici is pont ilyen, imád beleheveredni a képbe...

  Spoiler ügyén én se vagyok idegbajos, sőt sokszor pont az kelti fel az érdeklődésem, hogy x-el és y-nal történik valami, és az kezd el érdekelni, hogy mégis miként jutottak oda, hogy ez történjen? A könyveket is többnyire az utolsó oldalnál kezdem, és csak utána az elején. Nem mindig derül ki fontos momentum, de ilyen ez a kíváncsiság. :) Egyébként még sosem hoztam összefüggésbe ezt a sorozatot a barna színnel, bár nekem is megvannak a hozzá illeszkedő hangulatok és érzések. Hozzám Emily ruhatára áll közel, de mind viseltek már olyan darabokat, amik nagyon tetszettek, bár én biztosan nem merném, vagy akarnám felvenni. Viszont az is igaz, hogy néha érdemes kilépni a komfort zónából, szóval és biztatnálak a barna ruhákra, ha így megtetszettek. Így kezdtem el én is egyre több színt viselni az utóbbi időben. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az az igazság, hogy a dekorációval fényképezés után egyébként is játszani szoktunk, de nyilván nem akarja kivárni. :)

   Igen, igen, igen, pontosan így vagyok én is a spoilerrel, és emiatt kezdett el érdekelni ez a sorozat. Korábban már próbálkoztam vele, de amíg nem ismertem a kifejletét, nem kötött le.

   Neked mi illeszkedik a PPL-hez? :) (Én egyébként egy konkrét dolgot is tudok kötni hozzá, nyilván körömlakkot, az ILNP Overnight Bag-et.)

   Emily néhány darabja nekem is tetszik (a dzsekik és főleg a laza, pántos felsők), szoktam is hasonlóakat viselni, de én valahogy teljesen más holmikkal párosítom, és így más lesz az összkép.

   A barna színnel az a baj, hogy nekem rettenetesen áll, tél típus vagyok, úgyhogy kerülnöm kellene. :) Sok mindenre nem is vágyom, de végül a barna műbőr kabátkát megvettem. Nagyon jó áron volt, és a rám jellemzőbb színekkel hordva nem lesz nagyon előnytelen, viszont ad egy kis Spencer stílusmorzsát.

   Törlés
  2. Nehéz szavakba önteni. Van a sorozatnak, de leginkább a díszleteknek egy ilyen régimódi, kopottas, picit barokkosan romantikus alaphangulata. A sok modern momentum ellenére mégis olyan régies a hangulata.Most hirtelen nem tudom, milyen stílushoz köthetném. De ha mondjuk fotókönyvet kellene szerkesztenem a sorozatról, akkor az teli lenne szépiás képekkel, vagy olyanokkal, amin finom színek vannak nagyon kevés harsány árnyalattal, sok benne a polaroid, a képek széle felé az elmosott hatás, és a kifelé sötétedő keretek. Azt hiszem, leginkább grafikus szemmel nézem a sorozatot. :D Meg lakberendező, mert imádom a lányok szobáit! Mindegyikben szeretek valamit.

   Ebbe bele se gondoltam, pedig tudom, hogy nekem se áll jól minden szín... Mondjuk nekem a barna pont igen, azt hiszem főként ősz vagyok. A hozzád passzoló színű sállal biztosan jól áll majd! :)

   Törlés
  3. Érdekes, hogy mindketten olyasvalamit kapcsolunk hozzá, amivel sokat foglalkozunk a mindennapokban. Te grafikus szemmel közelíted meg, én pedig körömlakkot kapcsolok hozzá.

   De furcsa, én mindig nyárnak gondoltalak. :) Pont egy sál lesz szerintem is a megoldás, szintén nagyon jó áron fogtam ki egy szálszettet, és egy fekete alapon pirosas mintájúval már egész jó a dzseki.

   Törlés
 5. Oh, PLL! <3
  Tavaly nyáron kattantam rá úgy igazából, és nekem is az Ezra-Aria páros a kedvencem :] Nagyon stílusos a sorozat, én bírom Aria cuccait, és imádom a sminkjeit - pont annyira füstös, amennyire én is szeretem. Spencer inkább a kamasztestbe bújt harmincas menő amerikai dáma, az ő stílusát pont ezért kedvelem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aria sminkjei nekem is tetszenek. :) Spencer valóban felnőttesebb minden szempontból, szerintem jobban is illik emiatt a hatodik évad második felétől a sorozatba.
   Kicsit olyannak tűnik, mint én: kamaszként én sem éreztem jól magam, a felnőtt stílus és a felnőtt élet érdekelt, aztán amikor beköszöntött, a helyére került sok minden.

   Törlés