bronzosító,

Világos bronzosító?

július 21, 2016 Arabella 4 Comments

Amióta sminkelek, bajban vagyok a bronzerekkel. Extra világos és nem kifejezetten sárgás bőröm van, ami már eleve nehezíti a helyzetet, és tovább árnyalja az, hogy ehhez sötét, hideg tónusú haj társul, ami erős kontrasztot képez. Semmi sem természetellenesebb rajtam, mint az aranyló, rezes, esetleg bronzos smink, különösen az orcákon használva. Ugyanakkor mégis szükség lenne valami sötétebbre, ami a holdvilág arcomat több dimenzióssá teszi és megtöri a szinte falfehér felületet.


Erre a célra már a mályvás és a sötét pirosítók is beváltak, viszont vágytam egy bronzosítóra is, ami működik rajtam. A The Body Shop bronzeréről csupa jót hallottam, idáig mégis féltem kipróbálni: lássuk, okkal-e. :)


A csomagolásával teljesen elégedett vagyok, egyszerű, de nagyszerű: jól záródik, van benne tükör, a színe pedig passzol a termékhez. Kissé tartok attól, hogy a felirat a tetejéről idővel kopni kezd majd, de eddig szerencsére nem következett be.


Illata nincs, az állagára pedig leginkább a bársonyos jelző illik. Puha, már-már lágynak mondanám, de mégis púderes és bármilyen gyakran használom, egyszerűen nem akar meglátszani rajta. 


Természetesen a 01-es árnyalatot választottam, amiről mindenki mindenhol azt mondta, hogy tökéletes világos bőrre. Ehhez képest amikor először kinyitottam, csináltam vele egy színmintát és kipróbáltam, csak félig voltam elégedett: vitathatatlanul világos, de túl mattnak és túl sárgásnak tűnt. 

Ennek ellenére nem akartam lemondani róla, újra meg újra próbálgattam, és nyilván a színe nem változott, azonban sikerült megbarátkoznom vele:


Tény, hogy rajtam kissé narancsos, viszont ha szürkébb lenne, lehet, hogy csak kontúrként funkcionálna. Az is biztos, hogy mindig ki kell egészítenem némi highlighterrel, mert fényfüggő vagyok. Ugyanakkor elég világos, pont kellő mértékben pigmentált, és nagyon könnyű eldolgozni. Ez utóbbi pedig mint rájöttem, bronzosító esetén számomra legalább olyan fontos, mint az, hogy ne legyen túl sötét.

Nem bánnám tehát, ha icipicit hűvösebb lenne, és inkább fényes, mint matt, viszont még így is ez a legjobb bronzosítóm eddig. Nem kell vele óvatoskodnom, sok soha nem lesz, mindig csak annyi napbarnítottságot ad, amennyi még rajtam is hihető. Azt, hogy soha nem cserélném le, nem jelentem ki, de hogy egy valóban klassz bronzosítóról van szó, azt igen.

Használtok bronzosítót? Ha igen, milyet? :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Nekem egy db Guerlain bronzosítóm van, néha ha olyanom van előkapom, de nem érzem hogy látványos változást hozna az arcomba. :D Mostanában a sminkre a pontot a highlighter teszi fel nálam, mindegy milyen smink, egy icipici highlight tuti megy a cupidó ívre meg az arcccsontok tetejére. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Guerlain melyik árnyalat? Mindig meg szoktam nézni a bronzereiket, de mind túl narancsosnak tűnik. :(

   A highlighter nálam is elmaradhatatlan, igaz, én a cupido ívet pont kihagyom. :)

   Törlés
 2. Terracotta Joli Teint 03 Naturel Brunettes, sajnos én ebben is látok egy icipici narancsos beütést. A mindennapi highlighterem meg a Makeup Revolution Vivid Baked Highlighter Peach Lights darabja, de imádom pl még a Mac Soft and Gentlet, a Mac creme colourját meg a Catrice Treaure Troveos highlightját is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én ebből a családból a szőkéknek valón gondolkodtam (és abból is a hidegebben), de még azt sem mertem megkockáztatni.

   A Mac Soft and Gentle ezer éve a listámon van, egyszer sort fogok keríteni rá. :)

   Törlés