arcápolás,

Hatásos luxus: Fytofontana szérum

június 26, 2016 Arabella 2 Comments


Minden megkeresésnek örülök, de a kifejezetten magyar érdekeltségű együttműködésektől már tartok kicsit: jobbak a tapasztalataim multikkal és főleg ügynökségekkel. A Fytofontana (fiatalodj.hu) felkérésére viszont szerencsére nem mondtam nemet, amiben nem kis szerepet játszott az, hogy az arcaik olyan (számomra legalábbis) hiteles személyek, mint Lilu, Malek Andrea és Illés Fanni.


Már a csomagolása is mutatja a revitalizáló szérumnak, hogy egy magasabb kategóriás termékről van szó: nem pihekönnyű, a fém tartó áttetsző, műanyag borításban van, a pumpájával pedig nagyon precíz az adagolás.


Viszont mindezek ellenére nem a külső az igazi erőssége ennek a szérumnak, hanem a beltartalom. Revitalizáló mivoltának megfelelően a fáradt, megviselt bőr kiegyensúlyozását ígéri, némi öregedésgátlással, sőt, a mimikai ráncok csökkentésével együtt.


Az állaga a klasszikus krémek és a gélek között helyezkedik el: gazdag, kellően nehéz, de eloszlatni olyan könnyű, mint egy zselét. Minimális illata van, ami engem almaszószra emlékeztet: rövid távon nem zavaró, hosszabb távon kicsit, azonban valószínűleg ez az ára annak, hogy nem akarták túlillatosítani. Én inkább szavaznék a több illatanyagra, de a többség valószínűleg nem velem értene egyet. 

25-ös fényvédőfaktor van benne, épp ezért én reggelente szoktam használni: arctisztítást követően körülbelül a képen látható mennyiséget kenem fel belőle. Szinte pillanatok alatt felszívódik, és selymes, egységes bőrt hagy maga után, ezért sminkelni is nagyon jó rá, de ami sokkal fontosabb: érezhetően azonnal táplálja, feltölti a száraz bőrömet, sokkal intenzívebben, mint bármelyik eddig használt krémem.
Ráadásul ez a hatás tartós, természetesen az a legjobb, ha minden nap használom, de ha kimarad egy-kettő, akkor sem változik ismét víztelen és legfőképp zsírtalan sivataggá az arcom.

A ránctalanító hatását is szerettem volna tesztelni, idestova két hónapja használom, és bár megesküdni nem mernék rá, de azt hiszem, hogy a szemem környékén lévő mimikai ráncokon is segített valamennyit. 


Nem a legkönnyebben beszerezhető és a legolcsóbb darab, de én azt mondom, ha nincs ellenetekre, hogy alkalmanként többet költsetek a bőrápolásra, akkor száraz bőrre szuper választás. Tényleg táplál, gyorsan és könnyen használható, egy kis fényvédő is van benne, sminkalapnak is tökéletes... én ettől jobbat nem tudok elképzelni. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

 1. Jól néz ki, de ha hozzámvágnák sem tudnám elhasználni zsíros bőrre. Nappalra csak fényvédőt kenek, hidratálás nem is kell, elég az éjszakai, de néha még az sincs nyáron, amikor hámlasztok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zsíros bőrre szerintem sem lenne az igazi, legfeljebb normálra. :)

   Nekem muszáj nyáron is pótolni a zsírt/nedvességet, bár azért ilyenkor elég ritkábban, mint ősszel és télen.

   Törlés