smink

Drag Queen inspirálta

március 26, 2016 Arabella 8 Comments

Rajongok a drag queen sminkekért, és ami azt illeti, az egész világért. Imádom, hogy az lehetsz, akinek érzed magad, úgy nézhetsz ki, ahogy neked jól esik, és hogy nincs olyan, hogy sok.


Ezek a sminkek óriási technikai tudást igényelnek: látványos szemfestés, tusvonal, műszempilla, ügyesen (túl)rajzolt száj, kontúr... mindnek kisujjból kell mennie, és bizony nekem ez még nem rutinszerű. Pláne együtt az összes. Mert arra nagyon gyorsan rájöttem, hogy a legfontosabb szabály az, hogy amikor egy "sima" alkalmi sminknél megállnék egy nagyon csillogó szemfesték, egy hangsúlyos tusvonal vagy műpilla után, ebben az esetben akkor sem lehet. Még, még, még kell valami. Minden erőteljes, minden nagyon kidolgozott és sok - ez ennek a stílusnak az alapja. 

Ha időm engedi, szívesen kísérletezem ezzel, de (főleg a képeket visszanézve) még mindig túl hamar állok meg. Ennek ellenére az egyik próbálkozásomat most megmutatom, bár nagyon kevés vállalható fotó lett róla, és még ez a pár is különböző fényviszonyok között készült.

Pontosan háromszor annyi alapozót használtam, mint általában szoktam, és azt is kevésbé fényes, erősebb fedésűekből. A szememre egy sötétlila, kicsit füstös sminket csináltam, de ez csak az alap volt. Először pigmenttel erősítettem rá, majd a belső harmadra koncentrálva glittereket is belesimogattam. Ezután feltettem egy kettévágott műszempillát (gyér minőségű, sajnos nem volt otthon jobb), tusvonalat húztam és igyekeztem sok, sok-sok-sok világos highlightert tenni a szemöldökcsontomra és a belső szemzugba. Élőben jó volt, képen kevés.


 
A szemöldökömön nem csak színezett zselével szaladtam át, mint általában, hanem filccel is tovább erősítettem.
Ezután kontúrozni próbáltam, a fotón ez sem látványos, de élőben nekem már ez is bőven szokatlan volt. Nem baj, legközelebb még inkább az lesz. 

A számat egy kicsit nagyobbra rajzoltam, mint általában - ez az, amit egy egyszerű napon soha nem tennék, viszont extrémebb sminkek esetén pont ez tetszik a legjobban. Be is satíroztam a ceruzával, egy kevés rúzst ütögettem rá, majd egy csillámos szájfényt is feltettem. Közel sem az igazi, és eszem ágában sincs ilyennel rohangálni (Bár miért ne? Aki szeretne, az nyugodtan, én viszont az átlagos hétköznapokon egy másik irányvonalat képviselek.), de fogok még ilyet csinálni, és igyekszem fejlődni. :)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Élőben biztos hangsúlyosabb, de nekem ez még belefér az ízléses kategóriába, nincs eltúlozva. A szemsmink nagyon szép!

  VálaszTörlés
 2. Hű, nekem itt most Eva Green ugrott be rólad, ő szokott sok filmjében ilyen karakteres sminkeket viselni a hófehérke bőréhez és gyönyörű sötét hajához. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, Eva Green sminkjeit úgy szeretem, nagyon kedves vagy! :)

   Törlés
 3. A szemsmink nekem is tetszik, egy buliba simán elmenne! Sajnos -a most nagyon divatos, mindenem csillámpóni- fényességet (highlightot) nem látom rajtad, az még sokat dobna a Drag Queen kinézeten. :)
  A szemöldököd viszont sajnos nem tetszik. Ok, el is takarja a fufrud, de szerintem nem sikerült a formáját eltalálni, és mintha ki sem lenne szedve. Nem kukacoskodni szeretnék, csak eddig nem tűnt fel, és meglepődtem. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A látványosabb highlighter nekem is hiányzik. :) Élőben egy fokkal jobb volt, viszont a fotókon sajnos egyáltalán nem látszik, többet kellett volna használnom.

   A szemöldököm formája a szokásos, viszont rá van erősítve, amit egyébként nem csinálok, pont ezért. :) Szedni nem szoktam, több okból sem, és ez így is fog maradni. Igazából csodálkoztam is, hogy eddig nem vette észre senki. :)

   Törlés
 4. Nem szeded egyáltalán a szemöldöködet, nahát! Annak én sem vagyok híve, hogy más formát csináljunk belőle vagy szedjük a felére, emiatt én is csak alul szoktam kiszedni a kósza szálakat. Sosem jött át képen, hogy nincs szedve :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy azért nem látványos, zselével igyekszem megregulázni. :)
   Ha szedném, valószínűleg én is alulról kapkodnék ki pár szálat, de nekem minden vérzéssel járó dolgot (bármilyen minimális is legyen) érdemes kerülni - nem történne tragédia, de jobb, ha meg sem próbálom.

   Törlés