smink

Majdnem a szokásos

február 05, 2016 Arabella 2 Comments

makeup

Már többször is említettem, és nem szívesen írnék még többet erről, mert panaszkodásnak tűnne (pedig nem az), de egyszer még muszáj megismételnem: januárban nagyon híján voltam az időnek, a tanuláson és a munkán kívül semmi nem fért az életembe. Így a nagyon minimális szinten túl a sminkelés sem, olyan pedig, hogy csak kedvtelésből sminkeljek, hónapokkal ezelőtt volt utoljára. Ezért aztán a múlt hétvégén az tűnt a legjobb kikapcsolódásnak, ha feldobhatok valami kicsit erősebbet, de rám jellemzőt - a kiindulási pont nyilván a piros ajak volt, és ehhez igazítottam mindent. 

Semmi, de tényleg semmi különöset nem csináltam, milliószor láthattatok már rajtam ilyet, viszont annyira jól esett viselni, és visszatérni ahhoz a stílushoz, amit a leginkább a magaménak érzek, hogy néhány fotót muszáj megmutatnom. :)

red lips 

red lips makeup

Elsőként egy bőrszínű krémes festéket dolgoztam el (MAC - Painterly) a szemhéjamon, majd elővettem a a hétköznapitól kicsit erősebb alapozómat (L'Oréal True Match - Rose Ivory). Aztán korrektoroztam a szemkörnyékemen (Catrice Liquid Camouflage - 010), végül átfutottam a szemöldökömön egy színezett zselével (L'Oréal Brow Artist), és a javával végeztem is.

Az arcomra a legjobban szeretett multifunkciós bronzosítómból tettem (Essence Sun Club 01, sajnos már kivonták), ugyanennek a highlighter részét ütögettem fel a stratégiai pontokra, majd jöhettek a kicsit látványosabb lépések. 

Folyékony tussal (Bourjois Liner Pinceau) vonalat húztam, de a szokásostól hajszálnyival merészebbet, élesebb szöget és hosszabb farkincát próbáltam kialakítani. Az én szemformámhoz nem a legelőnyösebb a tusvonal, de ezzel a megoldással csukott állapotban egész mutatós volt. 

A megszokottól eggyel több rétegben spiráloztam (Max Factor Velvet Volume), majd jöhetett a lényeg, a rúzs. 

Olyan régen nem használtam már vörös rúzst, és annyira hiányzott, hogy nem tudtam egynél megállni, hármat is kevertem. (Catrice Bloody Red, MAC Lady Danger, Rimmel Kate Moss 111). Most a félmatt hatást részesítettem előnyben, és a klasszikustól csöppnyit élénkebb árnyalatot szerettem volna elérni.

eyeliner red lips

eyeliner red lips makeup

eyeliner red lips

Nincs egyetlen forradalmi lépés sem ebben a sminkben, viszont nagyon jól esett viselni. Azt hiszem, mostantól ismét gyakrabban elő fognak kerülni a piros rúzsok. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés: