ajakápoló,

Blistex ajakápolók

február 03, 2016 Arabella 10 Comments

Előszeretettel próbálgatom a különböző ajakápolókat: legyen az színezett, gyümölcsös vagy extra tápláló, én mindegyikkel szívesen kísérletezem. Ennek ellenére a Blistex márkához ideig csak egy minta erejéig volt szerencsém, néhány hete viszont lehetőségem adódott megismerkedni két tesztdarabbal.

Blistex ajakápolók

Két változatra voltam a legkíváncsibb, a málnás-limonádésra és a Lip Relief krémre. Az előbbinél nyilván a várható illat és íz csábított, az utóbbi esetén pedig a hatékonyság érdekelt a leginkább. 

Az volt az előfeltevésem, hogy a gyümölcsös minden bizonnyal kellemes, de enyhe illatú lesz, ugyanakkor nem lesz túl acélos teljesítményű, a másik pedig nagyon komfortos érzetet és azonnali regenerálást fog nyújtani - nos, nagyobbat szinte nem is tévedhettem volna, ugyanis ezek már az első próba során megdőltek. 

Blistex ajakápolók

Lip Relief Cream

Blistex Lip Relief Cream

Mindkét ajakápolót kartonborítás védi, azon túl pedig a Lip Relief Cream kapta az egyszerűbb, de számomra mégis izgalmasabb csomagolást: fehér, feliratos tubus csőrös megoldással és kupakkal. Én nagyon szeretem ezt a fajta kiszerelést, a lágyabb, balzsamos állagú termékeknél sokkal praktikusabb, mint a tégelyes vagy akár az applikátoros kialakítás.

Blistex Lip Relief Cream

Az illata és az íze nagyon nagy meglepetést okozott (eleve már azzal is, hogy mindkettő van neki): alapvetően enyhén mentolos. Illatok terén azonban nagyon furcsa asszociációim vannak, és az a helyzet, hogy ez engem savcsökkentő rágótablettára emlékeztet. Ez nem baj, nem negatívum, csak egy jellemző, igazság szerint én még kedvelem is. :)

Az állaga egyszerre folyós és enyhén ragadós - könnyen, talán túlságosan is könnyen terül, de minden pillanatban érezhető, hogy az ajkakon van egy gazdag, regeneráló réteg. Kinyomáskor még erőteljes fehér színe van, ami riasztó lehet, azonban szerencsére az eloszlatást követően azonnal láthatatlanná válik, pontosabban csak minimális fényt képez. 

Felkenés után az én ajkaim három-négy percig enyhén bizseregnek tőle - ennek külön örülök, mert a drasztikusan kiszáradt száj esetén ez akadályozza meg a legjobban a rágcsálást.

Tényleg roppant hatékony, de csak akkor, ha több, legalább három-négy órán keresztül zavartalanul teheti a dolgát, rövid idő alatt nem művel csodát. Természetesen hat akkor is, de csak nyugtat és enyhén táplál. Éjszaka tud igazán kiteljesedni, ha elalvás előtt használom, reggelre tökéletes ajkakkal ébredek, még akkor is, ha előző nap közel sem volt ideális a helyzet.

Málna & Limonádé ajakápoló

Blistex Raspberry Lemonade

A málnás-limonádés változat stiftes kiszerelésébe sem tudok belekötni, ehhez az állaghoz ez tökéletes. Jól záródik, nemcsak ki, hanem visszafelé is csavarható, ettől több nem kell.

Blistex Raspberry Lemonade

Nagyon intenzív íze és illata van, én nem is feltétlenül limonádésnak érzem, sokkal inkább emlékeztet szénsavas italporra, esetleg Pez cukorkára. Nekem ez is inkább tetszik, mint nem, de el tudom képzelni, hogy van, akinek sok lenne.

Az állaga viszonylag sűrű, már-már kemény, de mégis nagyon könnyen az ajkakhoz simul, és annak ellenére, hogy viszonylag gazdag a formulája, egy másodpercre sem válik zavaróvá.

A kicserepesedett ajkakat nem ez fogja bársonyossá varázsolni, viszont még a fokozottan száraz bőrre is ideális gyorssegély - rövidebb távon jobban ki tudja fejteni a hatását, mint a Lip Relief Cream. Másfél-két óra alatt érezhető táplálást nyújt, vészhelyzetben működőképes, viszont pont ez a teljesítménye határa: igazán mélyen, alaposan nem tudja rendbe hozni a kiszáradt ajkakat, de a komfortérzet javítására és az elfogadható állapot visszaállítására tökéletes. 

Bármelyik változatot is választjátok, kompromisszumot kell kötni, de ha egy igazán tartalmas ajakápolót kerestek éjszakára, és elfogadjátok cserébe a kialakuló filmréteget, akkor ideális választás a Lip Relief Cream. Viszont ha azonnali segítségre van szükségetek, gyors, de nem igazán alapos eredményre vágytok, és a komfortos érzet sem utolsó, akkor a málnás-limonádés balzsam válhat be. :)

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. Erről a málnás változatról még nem hallottam, de szerintem kipróbálom, jól hangzik! :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem 1-2 éve megvolt a málnás-limonádés, de állandóan leettem magamról...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is azt vettem észre, hogy hamarabb lenyalogatom, mint a nem ízesített ajakkencéket. :)

   Törlés
  2. én is pont így voltam vele, és pont ezért nem is vettem újra. és igen, italpor íze van, valóban :-)

   Törlés
  3. Olyan jó, hogy nem én vagyok az egyetlen, akit arra emlékeztet, és az is nagyon jó, hogy biztattál, hogy merjem megírni. :)

   Törlés
 3. Én is ezt a kettőt kaptam, és a limonádés a kedvencem, szerintem is PEZ illatú, és az íze is olyan :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek szerint nem vagyok vele egyedül, mindig úgy félek, hogy... túl elvontak az asszociációim. :)

   Törlés
 4. Savlekötő és PEZ :) Nekem Balea van mindig, a legegyszerűbb, nem sokat vagyok kint rossz időben, úgyhogy nem kell erős hidratálás, inkább csak fogmosás után szoktam érezni, hogy kell a kence.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg savlekötő... tudtam, hogy valami nem stimmel a savcsökkentővel, de rákeresni már lusta voltam. :)

   Nekem akkor kell erősebb ajakápoló, ha nem használok ajakradírt, ha arról nem feledkezem meg, sokszor elég egy minimálisan hidratáló rúzs is.

   Törlés