Essence,

Essence Make me brow szemöldökzselé

július 17, 2015 Arabella 2 Comments

Az Essence tavaszi szortimentfrissítésből a legjobban kétségkívül a szemöldökzseléket vártam, azt hittem, ezekből mindenképp venni fogok egyet. Aztán látva, hogy a sötétebb árnyalat mennyire szürkés, elbizonytalanodtam, és több hétre (hónapra?) el is felejtettem, majd amikor vészesen fogyni kezdett a borsosabb árú L'Oréal-om, úgy döntöttem, mégis adok neki egy esélyt.


Egy aprócska tubusban érkezik, egyszerű, de a funkciójára alkalmas, viszont sajnos hajlamos karcolódni, bár ez ebben az árkategóriában talán nem is felróható.


Maga a spirál nagyon furcsa, de én igazság szerint nem csodálkozom ezen. Jó néhány szemöldökzselét próbáltam már, és egy kivételével mindnek bénácska volt a feje. 
Ez olyan, mintha a L'Oréal és a Catrice ötvözete lenne, fokozatosan keskenyedik, viszont a vége le van csapva - ami minden, csak nem praktikus. Így csak klasszikusan végighúzni lehet a szemöldökön, a végével precízen megigazítani nem, pedig nekem sokszor jól jönne az is.


Zselé nélkül, majd zselével:


A színe valóban elég szürkés, szürkésebb, mint a szemöldököm, viszont a hajamhoz így pont illik. Ezzel kapcsolatban tehát alaptalanok voltak a félelemeim, viszont van más probléma, amire nem számítottam. Ahogy már írtam is, nem egy és nem két zselét használtam eddig, viszont egyiknél sem tapasztaltam, amire sokan szoktak panaszkodni: hogy ragacsos az állaga és túl merevek lesznek a szálak. A Make me brow-val sajnos pontosan ez a helyzet. 

A spirálon lévő festék annyira tapadós, hogy a szemöldökön sem könnyű eloszlatni, és még ha sikerül is, látszik minden mozdulat. A jobb oldali képen jól kivehető, hogy hol hogyan mentem át a szálakon a kefével, hová jutott túl sok a zseléből és hová túl kevés.

A szemöldök fixálásában kifejezetten jól teljesít, de ennek az az ára, hogy merev és ragacsos tapintásúvá teszi. Ennek fényében és a fentiekkel kiegészítve ez sajnos nálam most nem nyert. :(

Ha szemöldökformázó, akkor én továbbra is maradok a L'Oréal-nál, ha pedig olcsóbbat szeretnék, akkor a Catrice-nál.

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Nem rossz, nem rossz, de én a Catrice verzióját ezerszer jobbnak érzem, ennek a keféje valahogy túl karcos és túl kemény, meg az állaga is más. Ilyen zselékből még a Maybelline Brow Dramaját szeretném kipróbálni. Eddig a Catrice, az Essence és a L'oreal verzióját használtam, ebből toronymagasan a Catrice vezet. :)

    VálaszTörlés
  2. A Catrice szerintem is sokkal-sokkal jobb ennél, abból már jó pár tubussal elhasználtam, és fogok is még szerintem. Nekem a L'Oréal is bevált, mert az tartja a helyén a legtovább a szálakat, viszont az ára miatt időnként vissza fogok térni a Catrice-hoz. :)

    VálaszTörlés