körömlakk,

Picture Polish Vampy Chameleons - Revenge

július 15, 2015 Arabella 4 Comments


Többször is említettem már, hogy bár sok lakkjukat kedvelem, a piCture pOlish soha nem lesz a kedvenc márkám. Ennek két oka van: az egyik az, hogy úgy érzem, túl direkt módon törekednek a szépségre, és sok esetben nem az egyediség, hanem a popularitás a cél, a másik viszont ennél egyszerűbb. Arányaiban nagyon kevés sötét árnyalatuk volt, aztán jött a Vampy Chameleons kollekció.

A hatból négy lakkot el tudnék képzelni a készletemben, de végül próbaképp a Revenge-t vettem meg, mert bár van már néhány hasonlónak hitt árnyalatom, ezt bántam volna a legjobban, ha kimarad a gyűjteményemből.A limitált mivolta ellenére az üvege a szokásos PP, ahogy az ecsete és a kupakja is. Tudom, hogy az utóbbi gumis bevonatát sokan kedvelik, ahogy én is, és az ecset lapított kialakítását is szeretném, de nekem mindkettő túl kicsi. A picurka kupakot kényelmetlen fogni, és az apró ecsettel is több mozdulat a lakkozás, mint általában.  
Egy vékonyabb és egy vastagabb rétegben fed, az állaga kissé híg, amit én általában szeretek, viszont ez pont a folyóssága miatt valamivel nehezebben kezelhető az ideálisnál.

Én egy tiszta bordó lakkra számítottam, de nem az. Sokkal inkább sötét vörösesbarna arany fénnyel és nagyon minimális zöld játékkal.

Távolról ez a sokféleség egybemosódik, viszont közelről nézve látszik, hogy milyen színekből is áll:


Szép, nagyon szép, de pont ez a barnás-aranyos jelleg az, amiért nem tud igazán közel kerülni hozzám. Kedvelem, tényleg kár lett volna kihagynom, de a "szimpla" bordó lakkokat, főleg az Orly Smoldert és a China Glaze Red-y & Willing-ot nálam nem veri, még akkor sem, ha különlegesebb.

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Szép lakk! Engem idegesít a kis ecset, pedig gyakorlott lakkozó vagyok. Néha túl sok egy PP lakk, tényleg egyre inkább a különlegességre mennek rá, de hát ez a védjegyük, úgy látszik.

  VálaszTörlés
 2. Már kezdtem azt hinni, hogy csak az én körmöm nagy, és azért kell rajta többször végighúznom az ecsetet, de ezek szerint nem vagyok egyedül a problémával. :)
  Láthatóan sokaknak tetszik a piCture pOlish iránya, és nincs is vele semmi baj, de én jobban szeretem azokat a lakkokat, amikben hagynak egy kis "rondaságot", nekem azok izgalmasabbak. Meg aztán történhet bármi, az én favorit indie márkám mindig az A-England lesz. :)

  VálaszTörlés
 3. Neeem, az ecset kicsi :) Nekem is több AE lakkom van, valahogy szolidabbak a fura színük ellenére is.

  VálaszTörlés
 4. Számomra izgalmasabbak is. :) A PP-ról nem tudnám elképzelni, hogy előállnának egy Briarwooddal vagy Nureyevvel... Percevallal meg pláne nem. Nem illenek hozzájuk, nekem viszont pont ezek a színek a gyengéim. Épp azt néztem, hogy kb. kétszer annyi A-Englandem van, mint piCture pOlishom, és ez az arány nem is hinném, hogy változni fog.

  VálaszTörlés