film,

Ezeket a filmeket várom idén nyáron

június 19, 2018 Arabella 3 Comments


Itt a nyár, a focivébé, szabadtéri programok, miegymás - én a magam részéről ki is használom mindegyiket, azonban ezek mellett moziba is gyakran fogok járni, ugyanis jó néhány premier lesz idén nyáron, amit nem szeretnék kihagyni. Ezeket a rend kedvéért most össze is szedtem, te is csemegézz bátran! :)


Kszi, Simon

Nem feltétlenül ajánlanám mindenkinek - a könyvet a hétvégén olvastam el -, de ha nyitott vagy a fiatal generáció problémáira, és nem csak a heteroszexualitást fogadod el, plusz a könnyedebb kikapcsolódás sincs ellenedre, akkor újdonságot jelenthet számodra. Az alapként szolgáló könyv és a trailer alapján hiánypótló alkotás lesz, még ha egyben nem is a filmművészet csúcsa.
Tinik majdnem teljesen hétköznapi szerelmi élete - de végre nem csak heteroszexuálisaké.


A Hangya és a Darázs

A Bosszúállók: Végtelen háború miatt nemrégiben Marvel-maratont tartottam, és azt kell mondanom, enyhén szólva vegyes a véleményem a moziuniverzumról. A kevés számomra szerethető karakter egyike Scott, ráadásul egy teljesen eltérő, számomra tényleg humorforrást és egyéni stílust jelentő szálat visz a Marvel-világba. Naná, hogy várom az új részt! :)
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

A Mamma Mia! első részét csak nemrégiben láttam - valamiért azt hittem, nem nekem való -, de a folytatás miatt pótolni akartam, és lám-lám, nagyon jó élmény volt. Az előzetes alapján ugyanazt várhatjuk az idei résztől is, amit az előzőtől: egyszerű cselekményt, de gyönyörű fényképezést és az ismerős dallamokat - egy üdítő, könnyű élményt. Pont tökéletes nyárra.


A hihetetlen család 2

Nagyon szeretem az animációs filmeket, de az emberek megformálása még mindig kihívás - márpedig én egyértelműen az emberszereplős történeteket preferálom a fantasyvel és az állatmesékkel szemben. Azt gondolom, nem vagyok ezzel teljesen egyedül, mert talán kis részben ennek is köszönhető A hihetetlen család és az Agymanók sikere.
Mindenesetre itt a folytatás, amire sok éve vártunk: szuperhősök, akció, ugyanakkor családi élet - ha minden igaz, egy kis feminizmussal színezve - és izgalmas karakterek. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a történet sem/nem csak a gyermekeknek jelent majd élményt.


Barátom, Róbert Gida

Tavaly márciusban bukkantam az első információkra, és azóta várom. Ha egy adott helyzetben túl személyesnek érzem a kedvenc könyvemet, és inkább nem árulnám el, akkor a Micimackót mondom. Nem utolsósorban azért, mert tényleg megfogott valamivel: a barátságos állatkák történetében van valami megfogalmazhatatlanul, letaglózóan szomorú. Nagyon úgy fest, hogy ez a film most erre fog rávilágítani.


Ocean's 8 - Az évszázad átverése

A trilógiát több részletben láttam, nem is sorrendben, különösebben le sem kötött, viszont ezzel teljesen más a helyzet. Nőkről lesz szó, fura erkölcsű, de erős, talpraesett, bátor nőkről. Márpedig rájuk szükség van - ha pedig még egy kis akció és humor is van, akkor ebből a kombinációból csak jó sülhet ki.

Te melyik filmet várod a legjobban? :)

Ajánlom Neked

3 megjegyzés:

 1. nagyjából nekem is hasonlóan néz ki a listám (a mamma mián kívül, de lehet az is meglesz, a szöszi most eléggé rákattant az első filmre, vele lehet, megnézem), annyi különbséggel hogy a simont már láttam. nagyon-nagyon kedves film jó humorral, okosan adagolt érzelmekkel, imádtam minden percét. 😊
  fura, hogy mástól még nem hallottam de a micimackót én is szomorúnak találom, ennek ellenére (vagy talán pont ezért) a lázár ervin összes mesék után ez a kedvenc mesém, nagyon várom a filmet ezért, remélem, nem csalódok.
  az ocean's-re elkezdtem a felkészülést (valamiért nem láttam még a többit de ez nagyon érdekel csak előbb meg akarom nézni a korábbiakat), de legjobban mégis a hihetetlen családot várom, annak nagyon szerettem az első részét.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Mamma Mia számomra tipikus anya-lánya film, én anyával tervezem megnézni, szerintem nektek is jó program lenne. :)

   A Kszi, Simont közben már láttam, valóban kedves, de néhány dolog megvalósítása a könyvben sokkal jobban tetszett. Ott árnyaltabb, valódibb a kép, ha még nem olvastad, érdemes szánni rá egy kis időt. :)

   Nem lehet, hogy a többség a Micimackó kapcsán csak a Disney verziót ismeri, a könyvet nem feltétlenül?

   Hétvégén láttam az új Ocean's-t, és kicsit félek leírni, de nekem jobban tetszett, mint az eddigi három film. Nagyon szórakoztató, plusz most már korszerűbb, mint az eredeti trilógia.

   A hihetetlen családot én is nagyon várom, de előbb még meg akarom ismételni az első részét. :)

   Törlés
 2. egyelőre a szöszi olvassa, utána jövök én 😊
  és igen egészen biztos, sajnos, hogy a legtöbben a disney verziót ismerik

  VálaszTörlés