csacsogós

8+1 terv 2018-ra

január 03, 2018 Arabella 9 Comments

Túl a pasztellen 2018
Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, mert az évkezdetet nem érzékelem fordulópontnak az életemben. Ugyanakkor most összegyűlt jó néhány dolog, kisebb és nagyobb egyaránt, amelyeket 2018-ban semmiképpen sem szeretnék elszalasztani.

1. Utazás
Az álom úti célom most Róma vagy Barcelona, de ezek idén nehezen fognak megvalósulni, egész egyszerűen azért, mert nem tudom kire hagyni Mátét. Egy kisebb, akár egynapos utazásnak azonban bele kell férnie. :)

2. Kreatívabb fotók
Múlt évben kezdtem el igazán foglalkozni a háttérrel és a dekorációval (Érdekelne titeket, hogy miket használok fotózáshoz? Ha igen, mindenképp írd meg kommentben!). Eleinte csak nyűgnek éreztem, de most már nagyon élvezem. Szeretnék fejlődni, és sokkal kreatívabb lenni.

Arabella (@tulapasztellen) által megosztott bejegyzés,
A kilenc legnépszerűbb posztom Instagramon - jól látszik, hogy ott egyértelműen a termékfotók a kedvenceitek

3. Éljen a spontaneitás!
A Diane Keaton filmes poszt kapcsán jöttem rá, hogy a spontaneitás működik a blogon. Ti is érzitek ilyenkor a lelkesedést, és nekem is jó néha tényleg hobbiként kezelni a blogot. A rendszeresség nem szűnhet meg, de igyekszem majd több spontán ötletet kivitelezni.

4. Többet foglalkozni a Nailmaillel
Október óta tudtam, hogy 2017 végéig jegelnem kell a Nailmailt, és tényleg csak minimális tevékenységre szorítkozni. 2018-ban azért remélem, ismét több időt tudok majd fordítani rá.

5. Még több bejegyzés színház/film/könyv témában
Végtelenül örülök annak, hogy bár általában némi hátszelet is kapnak, ezzel együtt is nagyon jól teljesítenek ezek a posztok. Ráadásul hét év blogolás után bármennyire is szeretem a beautyt, üdítő időnként másról is írni. Úgyhogy sok ilyenre számíthattok. :)

Szívek szállodája A Year in the Life

6. Befejezni a Szívek szállodáját
Az A Year in the Life bejelentésekor kezdtem újranézni, de ez nem az a sorozat, amit egy hét alatt le lehet darálni. Hosszabb szünet után az ünnepek előtt ismét folytattam, most a hetedik évadnál járok. Szeretném végre megnézni, hogy az új részeket is elkezdhessem. :)

7. Saját utat járni a bloggal
2017-ben beláttam, hogy értelmetlen ugyanazért az 5-6 márkáért versengeni századmagammal, ezért új utat kerestem a blog számára. Az utat aztán nem én találtam meg, hanem az út jött szembe velem. Ebben az évben azon leszek, hogy rajta is maradjak.

Kat von D Everlasting folyékony rúzsok

8. Venni végre valamit Kat von D-től
Nagyon régóta szemezek az Everlasting folyékony rúzsokkal, nem elsősorban Kat miatt, hanem mert a márka gótikus stílusa nagyon közel áll hozzám. Még sincs semmim tőlük, részben a nehézkes beszerzés miatt, részben pedig azért, mert nem tudok választani az árnyalatok közül. De idén megoldom! :)

+ 1
Valami nagyon új, ami már tavaly is tervben volt, csak mindig tolódott. Remélem, januárban már lesz olyan eredménye, amit Ti is láthattok. ;)

Milyen terveid vannak 2018-ra?

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. Mátéval kapcsolatban tudok segíteni, emiatt ne mondj le az útról. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, de nem egyszerű eset, csak olyasvalakit fogadna el, akit már ismer. :)

   Törlés
 2. Nagyon szép, igényes blogod van, látszik, hogy szereted csinálni. Sajnos harmadszori olvasásra sikerül írnom, de azért olvaslak rendszeresen.
  A Gilmore lányok egyik kedvenc sorozatom, megunhatatlan, mindig nézem, ha adják, bár mivel kb. 10 éve nézem :D, már szoktam lakkozni vagy főzni, míg megy a tévében.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Örülök, ha érezhető az, hogy szeretem csinálni. :)

   Én korábban nagyon összevissza láttam a részeket, így vannak/voltak teljesen homályos szakaszok, ezért is jutottam arra, hogy mielőtt belekezdenék az új epizódokba, megnézem rendesen az összeset. Viszont így is szoktam közben mást csinálni, főzni pont nem, de lakkozni, dolgozni, képeket szerkeszteni például igen.

   Törlés
 3. Remélem nem késtem sokat a reagálással, de szívesen megnéznék egy posztot a hátteres kiegészítőkről. :) Én nem sokat szoktam variálni, a sminkes asztalom dekorációja vagy egy szőrme szokott lenni a háttér, de már gondolkodtam holo csomagolópapír felragasztásán is az asztalhoz néhány fotó erejéig. Nagyon szép fotóid szoktak lenni, szívesen inspirálódnék tőled, már a karácsonyi dísz haul és karácsonyi poszt is olyan jól megdobta a hangulatomat. :)

  A saját utat a bloggal abszolút támogatom, nekem is célom, bár feltételezem mindketten más értelemben gondoljuk ezt az utat. Remélem kellemeset fogsz sétálni a sajátodon.<3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyáltalán nem késtél el, csak lehet, hogy nem blogposzt lesz, hanem inkább videó, az célszerűbbnek tűnik. :)
   Örülök, hogy a dekor haul és a karácsonyi poszt tetszett, mert bevallom, pont azokat készítettem a legszívesebben az utóbbi időben.

   Az én esetemben ez az út azt a célt szolgálja, hogy megfelelő profitot termeljen a blog. Nagyon sok időt igényel, és már egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy ezért ne kapjam meg a kellő juttatást. Ti viszont ebből semmit sem fogtok érzékelni, a tartalom marad olyan, mint eddig. :)

   Törlés
 4. Mindenképp így egy posztot, ha megnézted a Szívek szállodáját, mert nagyon érdekel, mit gondolsz róla. :) Nekem az egyik kedvenc sorozatom, most is éppen azt nézem újra, bár csak fél szemmel, mert közben leginkább rajzolok, vagy szerkesztek, vagy hasonlók...

  Nekem nagyon tetszik, hogy elkezdtél foglalkozni a fotók hátterével, mindenképp hangulatosabbak lesznek így a képek, és a posztok is. Érdekes lehet egy kulisszák mögötti poszt, még akár inspirálhat is másokat. Főleg, mert az ember nem is gondolná, mi mindenből lehet izgalmas háttér!

  Ami pedig az utazást illeti, lehet érdemes utána nézni, hátha a vágyott városokban, vagy környékükön akadnak állatbarát szállodák, szállások. Az ilyen helyeken vannak kutya/cicaszitterek, akik figyelnek rájuk, míg a gazdi kirándul, várost néz, pihen. :)

  Sok sikert minden célod megvalósításához! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rendben, fogok majd írni a Szívek szállodájáról. Én egyébként arra lennék kíváncsi, hogy te mit szólsz az új részekhez. :)

   Akkor lesz kulisszák mögötti poszt vagy videó, egyrészt tényleg nagyon érdekes dolgokból is lehet háttér, másrészt azt hiszem, van pár takarékos megoldásom. :)

   A cicaszitter nagyon jó ötlet, hallottam már ilyen szolgáltatásról, de mostanában eszembe sem jutott, pedig ez tényleg jó megoldás lenne!

   Köszönöm szépen, igyekszem mindent megtenni, hogy elérjem a kitűzött dolgokat. :)

   Törlés
  2. Vegyesek az érzéseim. Nem volt rossz, de nem volt hamisítatlan Gilmore élmény sem, sajnos. Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy bővebben is írok majd a sorozatról, és abba mindenképp beleveszem a folytatást is. :)

   Imádom a takarékos megoldásokat, várom a posztot! :)

   Törlés