film,

Kihagyhatatlan filmek Diane Keatonnal

december 26, 2017 Arabella 0 Comments


Diane Keaton az a színésznő, aki mindig elbűvöl: különleges, egyetlen skatulyába sem fér bele, mégis minden egyes alakításában van valami közös, amitől utánozhatatlanná válik. Ha vígjátékban szerepel, akkor is plusz mélységet, érdekes szemszöget ad a szerepéhez, amely által az egész film kilép a sablonok közül.

Ezúttal öt olyan filmet szedtem össze a szereplésével, ami az ünnepi időszakra is tökéletes. :)
Diane Keaton

Az örömapa 1-2.

Láttad már? Még nem? Bárhogy is legyen, érdemes (még egyszer) megnézned. Méltatlanul elhanyagolt filmek, pedig amit egy családi moziból ki lehet hozni, az bennük van. Bénázás, szerelem, egy kis civakodás, szülői szeretet, az idő múlása. Nem tipikusan karácsonyi, de a két ünnep közé már pont befér. Diane Keaton új arcát mutatja meg, mellette pedig Steve Martin a másik főszereplő.

A zenéje is mesés!


Káosz karácsonyra

Számomra az utóbbi évek legjobb karácsonyi filmje. Egy óriási, tipikusan amerikai mix szívfacsaró és mókás momentumokkal. Minden szempontból tökéletesség a tökéletlenségben, pont az, amit meg kell találnunk az ünnepben.

(2017. 12. 26-án 23 órától az RTL Klubon is láthatod!)

Káosz karácsonyra


A nagy nap

Szintén nem idilli család, de valamiért mégis olyan, amilyenre mindenki vágyik. Szeretet, konfliktus, megcsalás, igazmondás, színlelés... van itt minden, azonban a lényeg persze fölülír mindent. Spoiler nélkül: már csak az utolsó percek miatt is megéri megnézni, az egyik legjobb vígjáték-lezárás.Bomba bébi

Számomra is újdonság lesz, Diane Keaton miatt szeretném mindenképp megnézni. Egy kemény, karrierista nőnek hirtelen gondoskodnia kell egy kisgyermekről... A valóságban lennének kételyeim, de Diane Keatont nagyon is el tudom képzelni ebben a helyzetben evickélni.

Minden végzet nehéz

Emlékszem, először szintén a két ünnep között láttam, és számomra azóta elmaradhatatlan ilyenkor. Hiába csak egy könnyed vígjáték, sokkal több és komplexebb, mint várható lenne, ráadásul egy kis színházi dramaturgia is van belecsempészve. Szülő-gyermek viszony, korkülönbség, szerelem 20-on és 30-on túl... na és persze végzet.
A főszereplők: Diane Keaton és Jack Nicholson, ettől többet szerintem nem is kell írnom. 

De azért mutatok még valamit: többek között az alábbi dal is elhangzik a filmben.Láttad már valamelyiket? Esetleg ajánlanál valamit... akár Diane Keatonnal, akár nélküle? :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: