Max Factor,

Max Factor mesterművek

szeptember 13, 2016 Arabella 2 Comments


Már jó néhány hete ígérgetem, hogy beszámolok nektek ezekről a Max Factor sminkekről, de ezért-azért idáig húzódott a dolog. Most viszont íme, itt a teszt két olyan holmiról, amelyeket már a kedvenceim között is láthattatok. :)


Creme Puff pirosító - Nude Mauve


Rengeteg jót hallottam erről a pirosítóról már azelőtt is, hogy hazánkban elérhetővé vált volna, vártam, hogy végre itthon is megjelenjen, azonban amikor ez megtörtént, egyre csak halogattam a beszerzését. Egyrészt nem voltam biztos abban, hogy megtérül az ára, másrészt a színválaszték is kifogott rajtam. 
Az erősebb színekhez hasonlóim már voltak, a világosabbak pedig nem mindig működnek az arcomon.Az állaga elképesztő. Olyan kemény a dobozkában, emilyen egy baked textúrától elvárható, ugyanakkor hozzáérve a felülete mégis selymes. Pont megfelelő mennyiséget vesz fel belőle az ecset: nem kell kapargatni, többször körözni benne, ugyanakkor sok sem lesz - természetesen kipirult, sőt, inkább csak üde orcákat varázsol.


Nagyon tartottam a Nude Mauve árnyalattól, mert azok az arcra valók, amik kicsit is meleg tónusúak, rendre terrakottává válnak rajtam, ezzel viszont szerencsére nincs így. Természetesen nem lesz kifejezetten hideg, ugyanakkor attól melegebb sem, mint a színmintán. Sőt, néha még enyhén fagyos hatású is - bizonyos fényviszonyok között némi piszkoslilásság fedezhető fel benne. 

Az igazi erőssége azonban így sem a színe, hanem a finise. Nem csillámos, de fényes, meglehetősen fényes. Több ez az egészséges hatású bőrfénynél, sokkal inkább olyan, mintha egy könnyed, egybefüggő fényű highlighterrel ötvözték volna.

A pirosítók rajtam egy-két kivételes (drágább, drogériában nem elérhető) darabtól eltekintve nem tartósak, jó, ha 3-4 órán keresztül makulátlanok maradnak. Ez viszont 6-8 órát gond nélkül kibír, úgyhogy igen, egyértelműen jó befektetés volt.

Most már a teljes árát sem sokallom érte, de kuponnal főleg megéri kipróbálni! :)


Voluptuous False Lash Effect szempillaspirál


Sok közepesen jó, kicsit dúsító, kicsit hosszabbító szempillaspirállal volt már dolgom. Ezek beváltak, ha nem akartam semmi feltűnőt, viszont ha igen, akkor bajban voltam. Vannak helyzetek, amikor gondolkodás nélkül odaadnám a szépen szétválasztott, természetes hatású pillákat valami drámaibbért. Csakhogy az én dús, de lefelé hajló és rövidke szálacskáimból ilyet nem könnyű kihozni.A türkiz-arany tubus gyönyörű, a kefe viszont több szempontból is meglepő. Egyrészt óriási, másrészt ehhez hasonló, csavart kialakítással még sehol sem találkoztam. Meglehetősen sok festéket vesz fel, és a végén hajlamos még több összegyúlni- Talán nem hangzik jól, de azt hiszem, pont ez a kulcsa a látványos pillasornak.

Natúr szempillák:


Egy réteg:Két réteg:


Nem kérdés, hogy összetapasztja-e a pillákat, de ez egyrészt normál távolságból nem túl feltűnő, másrészt ha ez az ára a hatékonyságnak, akkor én azt mondom, legyen. 
Az ívelő hatásra külön felhívnám a figyelmet: az első és a második kép között ilyen téren hatalmas a különbség, és ha még göndörítővel is tovább bolondítom, tökéletes lesz az eredmény. 
A göndörséget nagyon szépen meg is tartja, és valamelyest hosszabbít is. 

Bár a meleg víz is megoldja, a lemosásához mindenképp ajánlatos sminkelmosót vagy micellás vizet bevetni - már csak azért is, mert több festék van a pillákon a szokásosnál - , azokkal nagyon könnyű maradéktalanul eltávolítani. Nem pereg, nem okoz pandahatást, a nap végéig tökéletesen bírja kánikulában is.

Nem mondom, hogy mindenkinek ez a tökéletes darab, mert kompromisszumot kell kötni a drámai hatásért, viszont eddig ilyen opció sem akadt - nálam abszolút befutó ez a spirál.

Próbáltatok valamit mostanában a Max Factortól? :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

 1. Nagyon régen volt tőlük szemcerkám, púderem (az nem jött be), pirosítóm és spirálom. Tényleg látványos a spirál hatása!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Creme Puff púdert én nagyon szerettem, de zsíros bőrre, fényesedés visszafogására nem alkalmas. :/

   Örülök, hogy észrevehető a különbség, bevallom, tartottam attól, hogy a szétválasztás hiányán túl nem lesz észrevehető a többi tulajdonsága.

   Törlés