csacsogós,

5 dolog, ami megváltoztatta az öltözködésemet

szeptember 17, 2016 Arabella 4 Comments


Az öltözködés nem az asztalom, ez tény. Viszont ezen lehet változtatni, és én már a változás rögös útján sétálok... máskor bukdácsolok, de alapvetően járok. Az ehhez való eljutás szemléletváltás következménye, ennek az öt legfontosabb pontját most veletek is megosztom, hátha valamelyikőtök hasonló cipőben jár. :)

1. Az öltözködés jó!

Az alapvető probléma nálam az volt, hogy az egész "mitvegyekfel" mizériát egy plusz feladatként, teherként fogtam fel, amiben soha nem vagyok elég jó, amiben szabályoknak kell megfelelni, és amiben nincs sikerélményem.

Aztán rájöttem, hogy a szettjeimmel is kifejezhetem magam, a saját stílusomat, hangulatomat vagy bármit, amit szeretnék. Ugyanúgy, sőt... talán még jobban, látványosabban és gyorsabban, mint sminkek vagy körömlakkok segítségével. Az öltözködés önkifejezési eszköz, minden, amit viselsz, elárul valamit rólad - sokáig ez nekem üres frázis volt. Most már nem, olyannyira, hogy szinte ez vált a mottómmá.

2. A lábbeliknek nem csak funkciója van


Gimnazistaként rajongtam a szép, nőies(ebb) cipőkért, viszont ez a fellángolás néhány év alatt elhalt. Jó ideig egyetlen más szempont sem volt lényeges lábbeliválasztáskor, csak az, hogy kényelmes legyen. 
Most is fontos, mert a hosszas gyalogláshoz kell a komfort, máskor pedig egy kényelmes szandálhoz van kedvem, de már a szép cipőkön sem siklik át automatikusan a szemem. Ráadásul rájöttem, hogy nem csak városi mendemonda az, hogy egy cipellő lehet kényelmes és csinos egyszerre. 

A képen lévő fekete szandál pont ilyen: akár egész nap a lábamon lehet, akkor sem ront, ráadásul pont az én stílusom. A piros már kevésbé lábbarát, de gyönyörű, és tudom csak ezért szeretni.

3. Éljen az online vásárlás

Amennyire szeretek szépségápolási termékeket rendelni, annyira tartózkodtam eddig a ruhaneműk ilyen úton-módon történő beszerzésétől. Hiba volt, ugyanis ruhát plázában vásárolni nem mindig van türelmem, interneten viszont szívesen nézelődöm. 

A sikerhez persze pontos méret- és alakismeret nem árt, és érdemes olyasmit választani, ami általában előnyös szokott lenni. Én például bővülő szoknyát véletlenül sem rendelek, de blézert vagy pulóvert már bátran.

Az Asos-t és a Mango Outletet nyugodt szívvel ajánlom! :)

4. Minták felfedezése


Sokáig mindig mindenből egyszínűt választottam, ami az alapdarabok beszerzésénél hasznos, viszont ha épp nem az a cél, hanem valami, amivel feldobhatjuk a nagyon egyszerű szetteket, a minták jó alternatívák. Én már olyan lelkes vagyok, hogy az utóbbi időben kombinálom is őket: a virágos holmikat csíkossal kifejezetten szeretem. 

A minták mixelésével (hasonlóan a color blocking-hoz) csak patikamérleges egyensúlyozással érdemes próbálkozni, de ha sikerül harmóniát teremteni (általában az azonos szín vagy egyező árnyalat segít), akkor nagyon stílusos lesz az eredmény.

5. stilusmentor.hu

Ha fontossági vagy időrendbeli sorrendbe kellene állítanom a pontokat, kétség nélkül ez lenne az első. A Stílusmentornak köszönhető, hogy most már határozott a színekhez való viszonyom. Tudom, hogy a telt, hideg és sötétebb árnyalatokat kell keresnem, ahogy mindig is éreztem, a drapp, nude és barna árnyalatokat pedig bármennyire kedveltek is, kerülnöm kell. Tartást, magabiztosságot adott öltözködésfronton ez az oldal, ha eddig még nem tettétek, ti is kezdjétek el követni!
(A tél és a tavasz típusoknak is hasznos, de különösen ajánlom a magukat ősz típusnak gondolóknak - az utcaképet nézve nagyon sok nyár őszként válogatja meg a ruháit, és ezért nagyon nagy kár.)

Van olyan alapelv, momentum vagy egyéb meghatározó élmény, ami befolyásolja az öltözködéseteket? :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. A mintás, karakteresebb darabokkal nekem az a bajom, hogy hamar kimennek a divatból, nem fogom öt évig hordani őket, persze 1-1 db még belefér.
  Max. öt centi magas stabil cipőket választok, semmi tűsarok. Elég sok cipőm van, mert ugye kell minden időre meg gyalogolni meg biciklire meg minden évszakra meg minden alkalomra.
  Általában testhezálló, nem haskivillantós felsőket hordok, piros szín előnyben és pont a fidres-fodros szoknyákat szeretem, ami lefelé bővül, pörgős, de érjen térdközelbe, ne legyen rövidebb vagy hosszabb. A deszka alakot kell kicsit tuningolni, hogy nőiesebb legyen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálam nem fontos szempont, hogy divatos legyen, amit viselek, inkább csak örülök, ha épp valami olyat kapni sok helyen, ami tetszik. :)

   Ötcentisnél magasabb sarkú cipőt én sem hordok, egyrészt nem tudok úgy járni benne, hogy kellene, másrészt eleve elég magas vagyok.

   A hasvillantós felsőket én is kerülöm (bőven van mit takargatnom azon a tájékon), és a piros szín nálam is előnyt élvez. :)
   Másokon nekem is tetszenek a bővülő szoknyák, csak sajnos rajtam elvétve állnak jól.

   Szuper, hogy te is ennyire körülhatárolhatóan tudod, hogy általában miket szoktál szeretni, szerintem ez a sikeres online vásárlás kulcsa. :)

   Törlés
 2. Én ezeknek tök az ellentettje vagyok :DDDDDD Legalább egy éve semmi mást nem hordok, csak fekete farmert fekete pólóval, és utálom az összes "szép" cipőt, soha nem vagyok hajlandó sportcipőn kívül mást felvenni...jó, mondjuk számomra meg azok szépek :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A sötét farmer/jeggings nálam is alapdarab, de nyáron azért inkább szoknyát hordok. :)

   Egyes sportcipők nekem is tetszenek, egy időben akartam is venni, viszont mivel elég nagy a lábam, rettenetesen néznek ki rajtam. Mondjuk az oxford cipők sem túl sikkesek, azok mégis a kedvenceim... talán azok egy fokkal előnyösebbek nekem.

   Törlés