Avon,

Avon Nutra Effects testápolók

szeptember 11, 2016 Arabella 2 Comments


Néhány hete meglepetésként kaptam két testápolót az Avon Nutra Effect családjából, és nagyon gyorsan arra jutottam, hogy ezek biztosan sokatokat érdekelhetnek, mert bizonyos szempontból hiánypótlóak a piacon.


Mindkettőt ajánlják érzékeny bőrre, hipoallergének, parabént pedig nem tartalmaznak. Nekem ezek nem a legfontosabb szempontok, de ha ti figyeltek ezekre a testápolási termékek kiválasztásánál, akkor eddig eléggé leszűkült a kör.

Csomagolásfronton mindkettő az egyszerű, de nagyszerű elvet követi, a fehér, csúszásmentes flakon abszolút kézre áll, a záródásával sincs probléma - úgy tökéletes a külső, ahogy van.


Mindennapi testápoló normál és száraz bőrre chia maggal


Nagyon-nagyon friss, tiszta alapillata van némi növényességgel kiegészülve, amely néhány órán keresztül meg is marad a bőröm. Pillekönnyű az állaga, sokkal inkább tej, semmint sima testápoló. Ennek köszönhetően azonnal szétterül és felszívódik, ugyanakkor éppen ebből kifolyólag csak közepesen hatékony. Selymes, puha, táplált érzetet hagy maga után, normál bőrre - ahogy a neve is sugallja - napi használattal elegendő lehet, de szárazra vagy ritkábban alkalmazva kevés.

Ez nem feltétlenül negatívum, csak jellemző: a könnyedsége miatt a kevésbé zsírhiányos bőrűeknek ideális.


Mélyen hidratáló testápoló normál és száraz bőrre mandulával


A tiszta, friss illat a mandulás változatban is érvényesül, viszont némi tompa, enyhe édességgel egészül ki - hozzám ezért ez hajszálnyival közelebb áll.

Ez is igen könnyed állagú, azonban a chiás verzióhoz képest mégis mintha leheletnyivel testesebb lenne. Ezt támasztja alá a többi tulajdonsága is, kicsit lassabban szívódik fel, valamivel jobban táplál, és ami a legfeltűnőbb: a hidratált érzés tovább tart. Ezt még száraz bőr esetén sem feltétlenül muszáj naponta használni, másodnaponként is elég.

Balra a chia magos testápoló, jobbra a mandulás:


Az erőteljes testvajak és markáns illatok kedvelőinek nem biztos, hogy ideálisak, viszont akik a könnyedebb textúrát és a természetközeli illatokat kedvelik, esetleg még az összetevőkre is figyelnek, azoknak tökéletesek. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Folyós tejszerűt használok én is mindig, az első pont jó lenne, ha elfogy az Aveo. Régen sok Avon testápolót elhasználtam, nem is tudom, miért szoktam le róluk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eszembe is jutottál, amikor kipróbáltam, szerintem pont neked való. :)

      Törlés