Catrice,

Catrice nemek

szeptember 08, 2016 Arabella 8 Comments


Azt hiszem, hogy azt már mondanom sem kell, hogy elég nagy rutinom van a dekorkozmetikumok kiválasztásában. Ennek köszönhetően pedig már ritkán érnek meglepetések, de ha mégis, általában csak pozitívak - egy-két kivételtől eltekintve.


A Catrice új kínálatát nagyon vártam, és mint mindig, ezúttal is az ajakra érkező újdonságokra voltam a legkíváncsibb. Primert már régóta szerettem volna, a matt ceruza színe pedig annyira csábító volt, hogy nem is próbáltam ellenállást tanúsítani.


Talán most ide nem illőnek tűnik ez a kép a meztelen számról, de a bejegyzés végére lesz jelentősége, megígérem. :) 
Jól látszik, hogy kiszáradásra hajlamos, talán egy ajakbalzsam is elkélne rá, vannak rajta kisebb barázdák, ugyanakkor nem tragikus a helyzet. Nem szuper szép, nem szuper egyenletes, inkább átlagosnak gondolom.A bázis faragós, műanyag falú ceruzában érkezik. Ha választhatnék, biztosan ez a kiszerelés lenne az, ami azonnal elfelejtenék, bár használhatónak használható, és bizonyos szempontból - precizitás - még praktikus is.


Az illatára a műanyag jelző a legtalálóbb, nem kellemes, de elviselhető. Az állaga igencsak szilikonos: könnyen siklik, viszont pontosan ott marad, ahová tenni akarjuk, valamint nagyon selymes érzetet hagy maga után. De ez sajnos tényleg csak érzet, a látszat teljesen más:


Azon túl, hogy számomra előnytelenül kifakítja a számat és valamelyest mattabbá teszi (primer, tehát mindenképp kerül fölé valami, eddig nagy gond nem lenne), minden kis apró barázdát kiemel, és az enyhén száraz ajkat majdhogynem cserepesnek mutatja. 
Nem. Nem-nem-nem.

Előnyként muszáj megemlítenem, hogy a mászkálós rúzsokat szépen megfogja, és a tartósságon is segít valamelyest, de a fenti problémákért cserébe ezek miatt nem éri meg vesződni vele. Sajnálom.A matt ceruza külseje az egyszerűségétől szép, ráadásul ha már ceruzajellegű rúzs, akkor ez a lehető legjobb: faragni nem kell, oda-vissza tekerhető.


Meglehetősen erős illata van, ez is műanyagra hajaz, de megpróbálták némi édesség mögé elrejteni. Az állaga kimondottan testes, keményebb, nehezebb a formulája, viszont ez matt finisű lévén nem is meglepő.


A színe a tökéletes... nude piros. Piros, de az a típusú, tompa piros, ami nem rikít, hanem beleolvad az összképbe. Annyira matt, mint a többi fénytelen drogériás rúzs: plusz fénye valóban nincs, ugyanakkor nem is olyan lehetetlenül, ordítóan matt.


Ugye látjátok, mi a baj? Olyan mélynek mutatja a redőket a számon, amilyenek remélem, harminc év múlva sem lesznek. A primerrel kombinálva és önmagában is ugyanezt produkálja. 
Ráadásul a viselete sem kellemes: nehéz, száraz réteget képez, ami ugyan sajátossága a matt (és főleg a folyékony) rúzsoknak, de mióta találtam olyat, ami ezt nélkülözi, nem vagyok hajlandó elviselni ezt az érzést.

Enyhén szárít, a csomagolásán feltüntetett hatórás tartósság pedig nem állja meg a helyét - nem is vártam, hogy így legyen - , önmagától 3-4 óra múltán kezd el kopni, az étkezések pedig megfakítják. 
Ezt sem tudom ajánlani. 

Sajnos egyik termék sem teljesíti azt az alapkövetelményt, amit a sminkek esetén a legfontosabbnak tartok: a viselőjük nem lesz szebb velük, mint nélkülük.

Nagyon sajnálom, hogy ennyire negatívra sikerült ez a bejegyzés, de néha kell ilyen is, és hátha legalább titeket megkíméllek egy-két csalódástól. Azt hiszem, én most egy ideig pihentetni fogom a Catrice ajakra szánt újdonságait, és inkább a pipettás alapozót nézem meg legközelebb, az nagyon ígéretes. :)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Fú, az elsőt csak éjjelre lehet felkenni, a második meg aztán matt, nem tudom, ki tudja viselni??

  VálaszTörlés
 2. Annyira örülök, hogy nem vettem ezekből az ajakceruzákból :DD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg jobban jártál, hogy kihagytad ezt a típust, bár én sem csábultam volna el. :/

   Törlés
 3. Kár mindkettőért, nagyon tetszett ez az árnyalat. :/

  VálaszTörlés