China Glaze,

Kék körömlakkok, amiket szeretek

január 09, 2015 Arabella 5 Comments


A kék lakkokkal kapcsolatban elég válogatós vagyok, nagyon kevés olyan akad, amire minden kétság nélkül azt mondom, hogy szeretem. Éppen ezért arra gondoltam, hogy a pirosak után ebből a színcsoportból mutatom meg a szívemhez legközelebb állókat, mert ha ezt a néhányat a kékségük ellenére még én is kedvelem, akkor szinte biztos, hogy majdnem mindenkinek a kedvencei lennének. :)


L'Oréal Mytic Blue: Sötét, metál finisű, igazán telt liláskék hibátlan minőséggel. Önmagában is szívesen viselem, de kék és ezüst sand lakkokkal kombinálva is jól mutat. :)

China Glaze Skyscraper:
Szintén liláskék alapú, de ez rengeteg apró ezüst csillámmal van dúsítva. Három rétegben az igazi, és bár számomra egy másik párosítás a "csillagos éjszaka", ez is arra emlékeztet.
A márka egyik legszebb lakkja, nem érdemes kihagyni még kék-kerülőknek sem.

piCture pOlish Freya's Cats: A legvibrálóbb, legelevenebb alapszínű kék, amit valaha láttam, és ezt még holo pelyhecskék is feldobják. Messziről észrevehető és semmi mással össze nem téveszthető, igazán egyedi körömlakk.


A-England Dancing with Nureyev: Annyira furcsa és minden harmóniát nélkülöző, hogy éppen ebből eredően szép. Vagy ha az nem, akkor izgalmas - ez elvitathatatlan érdeme.

Max Factor Royal Blue:
Az egyik legtöbbet használt lakkom, igazi alapdarab. Szeretem a sötétségét és a jó minőségét, de a legjobban talán mégis azt kedvelem benne, hogy nagyon sok mindennel kombinálható. Bármilyen ezüst vagy holo topperrel és sand lakkal kiegészíthető.

S-He 279: A világoskékek még távolabb állnak tőlem, mint a kékek általában, viszont ezt a babás árnyalatot nagyon gyakran előveszem. Kisebb glittereket tartalmazó fedőlakkokkal "finomabb" hatása van, nagyobbakkal és színesekkel viszont bohókássá válik.


OPI Tomorrow Never Dies: Eredetileg ki akartam hagyni, de mégsem éreztem az összeállítást teljesnek nélküle. A márka minőségére egy kivétellel nincs panaszom, viszont az az egy pont a Tomorrow Never Dies. Lehetne könnyebben kezelhető és sajnos elég sérülékeny is, a kisebb külső hatásoktól hajlamos le-lepattogzani.
Viszont a finisébe beleszerettem. Természetes fénynél enyhén lilába hajló kék, mesterséges világításnál viszont már sokkal inkább lila, és csak minimálisan kék. A hibái ellenére nem tudom nem szeretni.


Van kedvenc kék lakkotok?:)

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Kékek, KÉKEK!! :) Szépeket válogattál össze nagyon, a Nureyev és a Freya's Cats miatt nagyon irigyellek. Hmm.. Még kb fél éve írtam a kedvenc kék lakkjaimról (vagy talán még előbb), de azóta persze ez sokat változott. Mindenesetre a Zoya Dream és a Barry M Grape Fruit biztosan benne van a listában. Főleg a Grape Fruit... Elképesztően vibrálóan kék. Imádom! :) Na de a te listád is elég impozáns! A Max Factor lakk régebben érdekelt is, de azóta megvettem a Barry M Blackberry-t és azt mondják, hogy ugyanaz a kettő kb, szóval azóta a szép sötétkék is megvan :)

  VálaszTörlés
 2. Emlékszem arra a bejegyzésre. :)
  A Zoya Dream-mel már nagyon régóta "kacérkodom", mert képtelen vagyok eldönteni, hogy elég sötét-e nekem.
  A Gelly Barry M-ek nekem nem váltak be, de tényleg hasonlónak tűnnek, a képek alapján a Max Factor talán csak egy árnyalattal tűnik sötétebbnek, így pedig kiváltják egymást. :)

  VálaszTörlés
 3. Jó kis lista, csak helyeselni tudok! ;-)

  VálaszTörlés
 4. A Nureyevet mióta akarom, mindig hiánycikk :(
  Kedvenc kék lakk? Nemigen van, most már kezdek leszokni a kékről, de a homoklakkok közül a kékek voltak mindig a kedvenceim, türkiz Moyra, Sugar Sand, Baltic Sand. Persze ha kimennék a lakkosfiókhoz, biztos találnék pár kedvencet :)

  VálaszTörlés
 5. Júlia Brátán: Örülök, ha egyetértesz. :)

  Audrey80: Én még ősz végén vettem, nem figyeltem folyamatosan, de azóta nem is láttam készleten. :(
  Ó, a kék sand OPI-t még én is betehettem volna, egy időben nagyon szerettem. :)

  VálaszTörlés