A-England,

A kedvenc piros lakkjaim

december 23, 2014 Arabella 10 CommentsAmióta létezik a blog, kínosan vigyázok arra, hogy ne kerüljön ki egymás után két lakkos bejegyzés, elvégre ez itt csak egy oldalág lenne, de most muszáj megszegnem a saját szabályomat, mert mindjárt karácsony, és ez a poszt utána már nem lenne ennyire aktuális.

Nagyon szeretem a piros lakkokat, egyértelműen ezek a kedvenceim, ugyanakkor azt is elismerem, hogy nem olyan könnyű egy-egy különleges pirosba belefutni, mint kékbe vagy zöldbe. Ráadásul sajnos sok esetben a minőségükkel is van probléma, ezért arra gondoltam, összeszedem azokat a pirosakat, amiket én a legjobban szeretek. :)

A három igazi, naaagy kedvenc lakkom, kategóriától függetlenül:


A-England Perceval: A triumvirátusból is ez áll a legközelebb a szívemhez. Metál, selyemre emlékeztető finisű hamisítatlan piros angol minőséggel. Ha csak egyetlen lakkomat tarthatnám meg, esetleg életem végéig ugyanazt kellene használnom, biztosan emellett döntenék.

Orly Smolder: Bordó, nem piros, de itt a helye. Minden fakóságot nélkülöz, olyan mélyen lángoló csoda, amihez még csak hasonlót sem láttam. Ráadásul több márkatársával ellentétben semmilyen panaszom nincs rá, könnyen kezelhető, két rétegben fed és tartós.

China Glaze Just-Be Claws: Enyhén pinkbe hajló, metál alapú, de csillámokkal megbolondított (vagy inkább egyszerűen csak frost finisű?) csoda.
A legtöbb pirosra is igaz, de erre kiemelten érvényes az, hogy élőben sokkal szebb, mint fényképeken. 

Kategóriák szerint:


A kedvenc csillámos - Models Own Scarlet Sparkle: Úgy ragyog, mint a Bridget, csak sokkal kevésbé rezes. Döbbenetesen szép felkenve, azonban arra nem árt figyelni, hogy önmagában használva kell belőle három réteg, és úgy nem szárad túl gyorsan. Viszont gyönyörű.

A kedvenc matt - Golden Rose Matte 32: Nekem mindig mikulásvirágok jutnak eszembe róla. Nagyon élénk, tiszta piros, és ez a fénytelenségével együtt szerintem roppant különlegessé teszi. Ráadásul matt lakkhoz képest nem is problémás.

A kedvenc textúrált - Catrice Royal REDding: Majdnem igazi piros, és sand finise van, igaz, nem a legérdesebb. Gyorsan szárad, tartós és nem is fakul ki. Sajnos ha minden igaz, kifut, szerezzétek be, amíg még lehet!

A kedvenc krém - OPI All I Want For Christmas: Jól fedő és tartós piros krém lakkot szerintem legalább olyan nehéz találni, mint elfogadható minőségű fehéret. Viszonylag sokat próbáltam már, de egyedül ezt merem ajánlani.

Pirosak, amik annyira nem is pirosak:


Essence Heart Explosion: Már-már narancs, némi aranycsillámmal van dúsítva, ráadásul textúrált is. Lehet, hogy talán kicsit sok, de nyáron nagyon szívesen viseltem.

Zoya Oswin: Pinkbe hajló matt alapú glitterbomba, nagyon különleges és a lemosása sem olyan szörnyű, mint amire számítani lehet.

A-England Rose Bower: Rózsás-mályvás enyhén holo szépség, időnként ez is belülről világít és meglepően sok hangulathoz, szetthez illik.

Models Own Sardonyx: A nagyon sötét alapjából szinte kivilágítanak a piros darabkák, önmagában és fedőlakkal is gyönyörű, egyszerre sötét, klasszikus és kicsit elvont. Szeretem a benne feszülő ellentétet.


Van kedvenc piros lakkotok? :)

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. Az a Golden Rose Matte 32 élőben is ennyire "neon" mint a monitoromon?

  VálaszTörlés
 2. Szerintem igen, az én monitoromon pont olyan rikító, mint a valóságban. :)

  VálaszTörlés
 3. De jó volt ez a bejegyzés! :) Köszi hogy felhívtad a figyelmem a Smolder-re, már régóta szemezek vele :) És nagyon szép lakkokat válogattál össze, pár ezekből nekem is megvan, és tényleg jók! A Sardonyx egy kifejezett kedvencem pl. :)
  Na de ha nekem kéne piros lakkot válogatnom, akkor biztosan benne lenne a Barry M Blood Orange. Nekem az tökéletes volt minden tekintetben. Valamint a PP Bridget sem hiányozhat, de hát ez egyértelmű :D Egyébként nem is nagyon tudnék többet, mert inkább lilák vannak meg bordók a készletemben. És kék, kék, kék :) <3

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép piros lakkokat válogattál össze. Nem lenne könnyű a választás. :)

  VálaszTörlés
 5. Nyami, nagyon elegáns és kifinomult gyűjtemény! :)
  Amikor a posztod alapján rá kellett mutatnom a kedvenc piros lakkomra, akkor az bizony a PP Columbia volt: glitteres, pirospiros, instant ünnep :)
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szépek :)
  A China Glaze Just-Be Claws lakkja nekem is meg van , én is nagyon szeretem :)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szépek :)
  A China Glaze Just-Be Claws lakkja nekem is meg van , én is nagyon szeretem :)

  VálaszTörlés
 8. Húú, tényleg szépek, kedvenc színem a piros!
  Nekem a Bridget, bordó Colour Alike winter holo és az O'Hara a kedvencem.

  VálaszTörlés
 9. Az en kekedvenc pirosom a max factor glossfinity-je red passionje (vagy passion red? Nem tudom pontosan :D). :)

  VálaszTörlés
 10. Rita: Örülök, hogy tetszett! A Bridget nekem nincs meg, mert eleinte túl rezesnek találtam, de egyre kíváncsibb vagyok rá. :)

  Ingrid: Ó, nekem sem volt könnyű kiválasztani ezeket (sem). :)

  Reni: A Columbiát én is majdnem beválogattam, de a problémás lemosása miatt végül kihagytam. Pedig szeretem azt is. :)

  Mazsola: Élőben annnyiva szebb szerintem a Just-Be Claws, mint képeken! Azt hiszem, fel is kenem este. :)

  Audrey80: Nekem is a piros a kedvencem. :) Az O'Hara-t nyárra nagyon szeretném beszerezni, szerintem jó barátságban lennénk. :)

  Kinga: Ismerem, és azt hiszem, tényleg egész jó, bár hirtelen én sem tudnám megmondani, hogy Red Passion vagy Passion Red. :)

  VálaszTörlés