csacsogós,

A 2015-ös határidönaplóm

december 27, 2014 Arabella 12 Comments

Számomra nagyon fontos, hogy legyen határidőnaplóm, mert rettenetesen feledékeny és pontatlan vagyok, a teendőim javát szinte biztos, hogy elfelejteném, ha nem írnám le  - igaz, bármilyen jegyzetfüzet is megtenné, de ha több lenne, még azokat is hajlamos lennék elkeverni.

Mivel idén kicsit több közöm lett a papírokhoz-írószerekhez, igyekeztem valamivel gondosabban megválasztani a 2015-ös segédemet. Sima fekete műanyaggal borítottat semmiképp sem szerettem volna, bordóm már volt, a legtöbb ilyen-olyan típusú itthon elérhető pedig egyszerűen nem tetszett. Majdnem egy Paperblanks-ot választottam, de aztán eltántorított az ára, és arra jutottam, hogy mégis körülnézek a Dolce Blocco kínálatában.

Magyarok, viszonylag igényes darabokat készítenek és a sokféle minta miatt még nem is mondhatóak tömegcikkeknek. Azonban egy apróság - az, hogy még számomra is túl nőieskedő a márka arculata - eddig visszatartott tőlük, de még mindig ez tűnt a legkisebb kompromisszumnak.


Az aktuális kínálatot végignézve két verzió között hezitáltam, nagyon tetszett a Secret Calendar-ok közül a Blooming Fantasy is, de végül a Magic A5 napi tervezők közül a White Paisley mellett döntöttem, több okból is.
Egyrészt ugye nagyobb, napi beosztású, tehát többet tudok írni bele, és számomra az is pozitívum, hogy ebből kikerültek az idézetek és a horoszkóp - engem ezek csak zavartak volna.
Plusz a borítóján lévő minta is közel áll hozzám, továbbá a textúrája is sokkal érdekesebb, mint a Blooming Fantasy-é.

Nagyon szeretem, de kicsit mégis megbántam, hogy megvettem. Ugyanis Jikka linkelt a Twitteren egy csodás Róth Anikó öröknaptárat, és annak nyomán ráakadtam erre:


Határidőnapló egy Budapest ihlette kollekcióból, egy villamossal. Egy villamossal... Budapest jóformán a "szerelmem", és számomra a 4-es 6-os villamos szinte a jelképe. Telitalálat ez a grafika. :)

Végül szerencsére (?) sikerült lebeszélnem magam róla azzal, hogy itt van már a Dolce Bloccom, plusz talán túl játékos is nekem ez a borító. Na meg kisebb méretű, és nem biztos, hogy valahányszor ránéznék, csak a szép emlékek jutnának eszembe, könnyen lehet, hogy azon szomorkodnék, hogy miért nem vagyok épp a fővárosban.

Így hát maradtam a White Paisley-nél, és bár nem volt rossz év a 2014-es sem, már várom, hogy használhassam. :)

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Néha úgy érzem, hogy túl nagy igényeim vannak egy határidőnaplóval kapcsolatban. Minden évben keresek egy elfogadható árban lévő vidám, kedves mégsem gyerekes határidőnaplót, amibe kényelmesen fel tudok írni minden fontos dolgot. Nem ragaszkodom ahhoz, hogy egy nap egy oldal legyen, mert millió jegyzetfüzetem van a táskámban, mindegyik egy témához kapcsolódik, és még nyalipapírt is hordok magammal :D

  VálaszTörlés
 2. :-) a dolce blocco (a tiéd) csodaszép
  róth anikónál én a kindle borítók között keresgélek (döntésképtelen vagyok), bár az én olvasóm más típus, a méret ugyanaz :-)
  a határidőnapló nekem felesleges, mindent a telefonomba írok fel.

  VálaszTörlés
 3. Nekem is elég nagy elvárásaim vannak a határidőnaplómmal kapcsolatban. A fő szempont nálam, hogy heti beosztású legyen, viszont ne horizontálisan, hanem vertikálisan legyenek benne a napok, így többet tudok írni egy-egy naphoz. Emellett még szeretem, ha mágnessel záródik, mivel a 2014-es naptáram gumis volt, és a gumi kb. márciusban megadta magát...Ez pedig valljuk be, nem épp egy szép teljesítmény, főleg ha azt hozzávesszük, hogy 1700 forintot fizettem érte...
  Tavaly előtt már volt egy Paperblanks márkájú határidőnaplóm, és én azóta szerelmes vagyok ebbe a markába. Hiába a drága ára, nekem megéri, mert egyszerűen öröm használni, minden egyes alkalommal mosolyt csal az arcomra, hogy egy ilyen gyönyörű naptárat tarthatok a kezemben (nálam ez is elég fontos, hogy szép, lehetőleg egyedi határidőnaplóm legyen).
  Szóval idén is egy Paperrbanks határidőnaplót választottam, tényleg nem a legolcsóbb, viszont az elrendezése olyan, mint amit kerestem, és szerintem gyönyörű darabra sikerült rátennem a kezem. :)
  Ez a határidőnapló lopta le a szívemet: http://www.paperblanks.com/static/site_images/image/book/3305.jpg

  VálaszTörlés
 4. N. Az nem hátrány, ha nem ragaszkodsz a napi beosztáshoz, hetit szerintem szép mintával egyszerűbb találni, bár valóban nem lehet így sem könnyű dolgod. Az itthon elérhető színesebb, mintás kivitelűek többsége sajnos elég... gagyi, nem tudok rájuk jobb szót mondani. Én a helyedben a kisebb Dolce Bloccokat nézném meg, mondjuk ezeket:http://www.dolceblocco.shop.hu/secret_calendar_80
  Nem az én világom, de ezek közül a Love élőben nagyon jól mutat, különösen szép kivitelű. Az árakat ne vedd figyelembe, bármelyik papírüzletben jóval olcsóbbak. :)

  Jikka: Megértem, hogy döntésképtelen vagy, azok is csodásak. :)
  Nekem nincs okostelefonom, és ha lenne is, nekem akkor is szükségem lenne egy papírformátumú jegyzetre, ebben elég régimódi vagyok. :)

  Flóra Hreblay: A gumi strapabíróságától én is félek, és a Paperblanks-ok mágneses záródása nekem is nagyon tetszik, na meg úgy egyébként is szimpatizálok a termékeikkel. :)
  Tényleg gyönyörút választottál, nekem a midi napi beosztásúak tetszettek nagyon, de talán majd jövőre. :)

  VálaszTörlés
 5. Lehet én vagyok ilyen "igénytelen" vagy túl praktikus, de nekem tökéletesen jó a kis sima, fekete napi beosztású határidőnaplóm, ami nem sértődik meg ha a táska aljába kerül vagy ha bögre alátétnek használom. :D

  VálaszTörlés
 6. Tény, hogy az egyszerűek sok szempontból praktikusabbak. :)
  Ha az utóbbi hónapokban nem láttam volna rengeteg "hagyományos" határidőnaplót, lehet, hogy én is egy olyannál maradtam volna, de így valami kicsit egyedibbre vágytam. :)

  VálaszTörlés
 7. Idén én egyszerűbb darabot választottam, sima fekete, kissé talán nagy, de majd meglátom. Egyelőre nem szoktam rá a normális naptárhasználatra, és amíg fennáll a lehetősége annak, hogy nem is fogok, addig nem fektetnék be drágább darabba. Cserébe a sima kis noteszom egy extrább darab :)

  Viszont ez, amit választottál, valami iszonyú szép, öröm ránézni :)

  VálaszTörlés
 8. Köszi! :)

  Ha nem sikerülne rászokni arra, hogy sokat írj bele, jövőre inkább kisebbet (heti beosztásút, ha a mostani nem az) vegyél, mert még engem is sokszor zavar a határidőnaplóm mérete, kényelmetlen és nehéz, de én teleírom, nekem kell ez a méret. :/

  VálaszTörlés
 9. Csak most keveredtem ide, de ebben a posztba szinte magamra ismertem, ugyanis rengeteg időt el tudok pazarolni a tökéletes határidőnapló kiválasztására :D Mindig A/5 méretű, minden naphoz egy oldal, évösszegző, hónapösszegző, aztán ebben az évben kábé 6 füzetet/jegyzettömböt mellékeltem a táskámba, így most egy Marylin Monroe-sat sikerült beszerezni, ahol a dátumozást én oldom meg, továbbá érdekes infók vannak a hölgyről - oroszul :)

  VálaszTörlés
 10. Pont kérdezni akartam, hogy hol találtál Marylin Monroe-sat, mert az itthon kaphatóak között nem láttam - de ezek szerint orosz. :)

  VálaszTörlés
 11. Most találtam rá a blogodra, aminek igazán örülök, mert mindig élvezettel vetem bele magamat az újonnan talált blogokba. :D Én ma írtam előre tervezésről szóló bejegyzést, igaz majd csak később lesz látható a blogon. Amúgy szerény spórolós személyem szerint fölösleges 1000-nél többet kiadni egy olyan kis füzetkéért, amit tény hogy egész évben használunk, de akkor sem látom értelmét. Én az évre egy 290,- Ft-os kis táska barát noteszkét vettem és tökéletes. :) Persze most nem szólom le azokat akik drágábban vesznek ilyeneket, Isten ments! :D Csak én szeretek spórolni különböző helyeken(pl tudok annak az árából venni valami mást... pl azt a szép highlightert amit kinéztem :P). :D Amúgy sok más hasznos rendszerező is létezik, ami a hetet bontja le, és mondhatni örök darab, csak egyszer kell megvenni és kicsit kidíszíteni. :d Egy jó kis DIY feladat. :D

  VálaszTörlés
 12. Örülök, ha örülsz a blogomnak. :)

  A noteszek neked bírják egy éven keresztül? Nekem korábban viszonylag gyorsan szétestek, és emiatt már inkább kerülöm őket. Bár lehet, csak a tűzöttek problémásak.
  Milyen highlightert néztél ki? :)

  VálaszTörlés