csacsogós

Visszatekintés, tervek, változások

december 29, 2014 Arabella 15 Comments

Tudom, hogy sok volt mostanában az off bejegyzés, 31-én jelentkezni fogok a decemberi kedvenceimmel, és ígérem, hogy visszatérek a beauty témához, de ezt az összegzőt és a 2015-ös terveimet mindenképp szeretném megosztani veletek. :)

Visszatekintés

Nagyon vegyes év volt számomra a 2014-es, sokkal eseménydúsabb, mint az ezt megelőző, és ezzel együtt hullámzóbb is. Voltak nagyon nehéz, fárasztó időszakaim, de a vége nagyon jól alakult.

Valamikor nyár elején arra jutottam, hogy a kicsit is érdekesebb pillanatokról készítek egy-egy képet, teljesen mindegy, mennyire jót, a lényeg csak az, hogy ha ránézek majd sok idő elteltével, eszembe jusson, hogy mennyi minden történt velem.

Ezeknek a fotóknak és a hozzájuk fűzött kommentárjaimnak más helye van, de néhányat most megmutatok, végül is nincs Instagramom, ez talán valamelyest helyettesíti. :)


Jártam Péterfy Bori koncerten, életre szóló élmény volt. Szeretnék én is olyan ösztönösen szabad lenni, mint ő. A híres magyar nők közül Bori és Katona Klári a két kedvencem.


A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Belmondo koncerten is voltam, kamaszkorom egyik kedvenc együttese. Még mindig egész jók, és a Szabadtéri Színpadon játszottak - színházi előadást is láttam ott, ami szintén jó emlék, így valamelyest még szebbé tette ezt is.


Jártam a volt főnökömmel és a volt munkatársammal a fővárosban. Nagyon szeretem Budapestet, de akkor pontosan annyit láthattam belőle, ami a képen is látható. A korlát kicsit szimbolikus. :)


Nyáron eláztam úgy, mint még soha. Zuhogó esőben jöttem át a városon. Azóta tudom, hogy mit jelent a bőrig ázni kifejezés.


Ismét Budapesten jártam, egészen konkrétan Budán. Nagyon nehéz időszak volt mögöttem, és lényegében ezért tartottam ki. Ehhez képest egy alig tízperces sétára futotta.  


Férjhez ment az egyik barátnőm Debrecenben. Kicsit szemerkélt az eső, a szertartás előtt leültem az egyik teraszra és ittam egy üdítőt. :)


Budapest, Szent István park. Kedvelem azt a helyet, sőt, lényegében az egész környéket. Ez a fénykép pedig emlékeztet kissé az egyik kedvenc festményemre.


Dunakeszin jártam munkaügyben. A nap első fele nem volt olyan rossz, de aztán a java azzal telt, hogy (ne gondoljatok semmi rosszra!) egy kátyúkkal teli út mentén kerülgettem a kamionokat.

Úgy éreztem, hogy gödörben vagyok én is. Ekkor kezdett el körvonalazódni bennem, hogy ismét lépnem kellene munkafronton.


Novemberben is voltam Budapesten, a Szerájban vacsoráztam, életem legjobb vegetáriánus rakott tésztája volt a fenti.

Tervek

- Most már tényleg szükségem van arra, hogy megosszam egy macskával az otthonomat. Régóta vágyom rá, régóta próbálom lebeszélni magam róla ezért-azért, de nem megy tovább. Kell, akarom, és igyekszem a lehető legjobb társa lenni.

- Szeretném elkerülni az ismétléseket. Hajlamos vagyok ugyanazt sokszor elolvasni, megnézni, visszamenni ugyanoda. Új élmények kellenek, új felfedezések, nem akarok leragadni a mostaniaknál.

- Még többet szeretnék utazni, először is Miskolcot akarom alaposabban megnézni - valójában év végi terv volt, de a munkahelyváltás miatt csúszott.

- Sokszor jártam színházban idén, de még többet szeretnék. Nyíregyházán és máshol is.

- Nagyon sok éve követem már a Forma-1-et, éppen ideje lenne kilátogatnom egy futamra.

- Semmit nem csinálok tovább, és semmibe nem ölök több időt és energiát, csak addig és annyit, amíg nekem jól esik. Muszájból van elég, magamnak nem teremtek még többet.

- A fülbevalók kivételével nem vehetek több bizsut. Mire elkezdenék kötődni hozzájuk (nekem ez a célom az ékszerekkel) vagy kiesik a kő belőlük, vagy lekopnak, vagy elhajlanak... elég ebből.

- Munkafronton akármilyen irányt is válasszak (jelenleg teljesen mással foglalkozom, mint ami a végzettségem), mindenképp törekednem kell rá, hogy továbbra is előre haladjak. Talán kicsit karrierista vagyok, de ez nekem fontos. :)


Változások 

Nagyon igyekeztem visszafogni magam, és nem megírni ide, de elég komoly "blogválságban" telt 2014 utolsó harmada, ezért ezzel kapcsolatban is lesznek apróbb változtatások. Nem biztos, hogy mindnek örülni fogtok, de muszáj ezeket meglépnem.

- "Minőségkényszerem" nem lesz továbbra sem, nem görcsölök rá arra, hogy csak "jó" posztokat tegyek ki, és véletlenül se csússzon be egy-két gyengébb, de innentől kezdve mennyiségkényszerem sem lesz. Igyekszem tartani a kétnapos tempót, de ha időnként nem sikerülne, nem fogok görcsölni miatta.

- Ellenben amit néhány hónapja bevezettem - időzítve, délelőttönként kerül ki a friss bejegyzés - megtartom, mert úgy tűnik, ez nektek is jobb így. :)

- Ha megdobnak kővel, felveszek egy nagyobb követ. Ez nagyon fontos, még ha nem is szimpatikus. Ez kell ahhoz, hogy ne fojtsam el az esetleges mérgemet, és ne vetítsem ki a komplett blogolásra.
Az emberi hangvételű, érezhetően jó szándékú, építő kritikákat ezentúl is örömmel fogadom, de ami csak azért íródik, hogy megbántsanak vele/nem igaz/csak feszültséglevezetés a szerzőjének, arra a fenti vonatkozik. Inkább legyek udvariatlan azzal az egy személlyel vagy céggel, aki úgy érzem, nem korrekt, minthogy azt érezzem, nekem ez a blog - ami egyébként ezerszer több jót, mint rosszat ad - csak fájdalmat és igazságtalanságot okoz.

- Megválogatom, kikkel működöm együtt. Azt hiszem, ezzel kezdődött az egész, hetekig komolyan morfondíroztam azon, hogy minden céggel megszakítom a kapcsolatot, de aztán rájöttem, hogy vannak hihetetlenül korrektek is. Ilyen például az Essence és a Catrice, nagyon-nagyon megérdemlik, hogy megemlítsem őket. :)

- Muszáj időt szakítanom arra, hogy kommenteljek az általam követett blogokon, mert az egyáltalán nem fair, hogy nekem írok, én pedig csak elvétve szólok hozzá bejegyzésekhez.

- Megpróbálok még inkább "én" lenni itt is, többet adni magamból. Ez nem feltétlenül a személyes hangvételű írásokat jelenti, hanem inkább azt, hogy igyekszem még hangsúlyosabbá tenni a saját ízlésemet. Ez talán kicsit ködösnek tűnik, de remélem, pár hónap múlva már érteni fogjátok.:)


Nektek hogy telt 2014? Mit terveztek 2015-re?:)

Ajánlom Neked

15 megjegyzés:

 1. Először is, imádtam a képeket! Nagyon hangulatosak, az esős kifejezetten tetszik :)
  Másodsorban, nagyon tetszenek a terveid. Nekem is sok gondolatom van a jövőre nézve, de még nem fogalmazódott meg bennem úgy, mint benned.

  VálaszTörlés
 2. Kíváncsian várom, milyen formában módosul a blog és bármilyen irányba is mozduljon el, nincs gond, mert ez a Tiéd, ha pedig még jobban Téged fog tükrözni, szuper lesz :)
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 3. Ezek nagyon jó dolgok, kicsit személyesebb így a blog, de nem zavar :)
  A munka nálam is így van, egy helyben toporgok, ráadásul nem családbarát, párom sokszor mondogatja, hogy váltani kellene, de nem tudok, részben a munkája miatt, részben egyéb kötelezettségeim miatt, szóval örülhetek, hogy egyáltalán ez az állás megvan, a főnök is elég rugalmas.
  Az ismétlődésekkel nincs baj szerintem, ha nemcsak abból áll az élet.
  Hú, F1-et nézek, amióta az eszemet tudom :)
  Jaj ez a nem veszek több bizsut nálam másban nyilvánul meg, de mivel nem mástól vonom meg a pénzt, így könnyű elcsábulni.
  Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra :)

  VálaszTörlés
 4. Én már évek óta nem bírom macska nélkül, de anya allergiás rájuk, szóval amíg itthon lakom, biztosan nem lehet :( Életem legnagyobb szomorúsága...A vega tésztás helyet pedig meg kell néznem, azt hiszem :D
  Mutasd is meg az ízlésedet, jó lesz az :P

  VálaszTörlés
 5. nagyon jó volt ez az összefoglalás, nemsoká én is írok egyet :) remélem, a többségét sikerül megvalósítanod :)

  VálaszTörlés
 6. Megaera: Köszönöm szépen! :)
  Én ezeket most szándékosan össze akartam szedni, hogy év közben lehetőleg ne maradjon ki semmi. :)

  Reni: Nagy témaváltást nem tervezek, csak azt szeretném, ha még sokkal-sokkal jobban látszana, hogy milyen vagyok én. Az ízlésem, a véleményem, az, hogy mit tartok fontosnak...
  A blog alapján könnyen úgy tűnhet, hogy egy puccos, beképzelt leányzó vagyok, és bár sok negatív tulajdonságom van, ez például nagyon torz kép. Az ilyenekkel szeretnék leszámolni. :)

  Audrey80: Ha nem tudsz, akkor inkább nem mondom, de én ha csak egy mód lenne rá, lépnék. De lehet, csak azért vagyok ilyen bátor, mert nekem az új munkahely eddig mindig jobb volt, mint az azt megelőző. :)
  Szabad tudni, kinek szurkolsz? :)

  Kamiii: Ha megnézed, a túrós baklavát is kóstold meg, csodás az is!

  Liza Magyar: Köszönöm szépen! :)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon tetszett ez a bejegyzés!=) Péterfy Borin én is voltam, és imádtam, bár az abszolút extázis koncert a Quimby volt a Strand fesztiválon. Idén kezdtem el egyébként koncertekre járni, és ezt a szokást megtartom 2015-re is.=)
  Blogválság nálam is az év végén volt ilyen-olyan okokból, nem bánom, más volt fontosabb, és 2015-ben újult erővel tudok belevágni. Egyébként nekem 2015 a változások éve lesz, hiszen elköltözök itthonról, ha minden igaz, az ország másik végébe, úgyhogy mindenképp izgalmas lesz az új év. =)

  VálaszTörlés
 8. hát, a blog alapján (meg egyébként sem) pont nem gondolnálak puccos, beképzelt leányzónak :-)
  a törevésedet arra, hogy jobban megmutasd magad abszolút támogatom, tudod, hogy szeretem az ízlésed (és szeretnék sok-sok zenét) :-)

  VálaszTörlés
 9. Jó volt olvasni a terveidről, én nagyon szeretem a személyesebb bejegyzéseidet. :) Jól esik, hogy nyitsz felénk, szerintem nem fogod megbánni, hiszen minél jobban "ismerünk", minél több dolgot tudunk meg rólad (a te magad által szabott kereteken belül), annál jobban tudunk kötődni hozzád és a bloghoz is. :) És nagyon jó példát állítasz például nekem is, hátha így én is ráveszem magam egyszer, hogy kilépjek egy kicsit a komfortzónámból a blogon. :)

  VálaszTörlés
 10. Én kíváncsian várom az újításokat, a Te blogodat igazából nem is a téma miatt olvasom, hanem mert mint személy, szimpatikus vagy! Gyönyörű, hangulatos képeket osztasz meg és mindig olyan minőségi-újságírós a fogalmazásod, amit különösen szeretek :-)
  A 2015-ös év szuper lesz, hidd el! :-)
  Ui,: vegetáriánus vagy?

  VálaszTörlés
 11. Apolka: Én is idén kezdtem el viszonylag rendszeresen koncertekre járni, korábban évi egyre ha eljutottam... most azért kicsit többre elmentem. Quimby-n viszont még nem voltam, de ha lehetőségem lesz rá, nem fogom kihagyni. :)
  Igen, azt sejtettem is, hogy a következő egy mozgalmas év lesz számodra. :) Mi van tervben, hová fogsz költözni? :)

  Jikka: Ennek tényleg nagyon örülök. :) Sok más negatívum elmondható rólam, de ezek szerintem pont nem, és jó lenne, ha ezt mindenki ezt gondolná. :)
  Lehet, hogy időnként egy-egy plusz bejegyzést beiktatok majd zenékkel, film- és koncertélményekkel, tervben is van már egy ideje, csak eddig mindig halogattam a megvalósítást.

  Edina: Örülök, ha kedveled az ilyen bejegyzéseimet. :)
  Én sem hinném, hogy meg fogom bánni, nem tűnik logikusnak, de számomra sokkal rosszabb az, ha olyasmit nem kedvelnek bennem, ami nem is igaz, mintha azért nem szeretnek, amilyen valójában vagyok. Az utóbbit könnyebben elviselem. Ha pedig kedvelnek... az nagyon jó. :)
  Csak bátorítani tudlak arra, hogy időnként mutass te is picit többet magadból, mert a lakkokhoz fűződő viszonyod (na meg a profizmusod :) ) miatt is szerethető vagy, de mindenestől szimpatikusnak tűnsz. :)

  Michelle Swan: Nagyon jól esik, amit írtál, igazából ettől kedvesebb visszajelzést még nem is igen kaptam, köszönöm szépen! :)
  Vegetáriánusnak nem merném nevezni magam, általában azt szoktam mondani, hogy kerülöm a húst. Időszakonként változó ez nálam, volt, hogy három-négy évig egyáltalán nem ettem, majd kettőig nagyon ritkán igen, aztán megint nem, majd újra igen, és most ismét egy húsmentes korszakom van.

  VálaszTörlés
 12. Ezt nem is tudtam, köszönöm, hogy leírtad. Én sem eszem húst egy ideje, azért kérdeztem :-)

  VálaszTörlés
 13. Nem sűrűn szoktam írni róla, az az igazság. :)
  Viszont ha te sem eszel húst, ezt a rakott tésztát próbáld ki, ilyen jót még tényleg nem ettem sehol. :)

  VálaszTörlés
 14. No, hát én már alig várom a változást, mert szeretnélek jobban megismerni az eddigiek alapján. Azt pedig bánom, hogy nincs Instagramod, mert nagyon hangulatosak a képeid, de annak is örülnék, ha a mostanihoz hasonló formában osztanád meg ezentúl az élményeidet, esetleg havi leosztásban :-)

  VálaszTörlés
 15. Az Instragramot én is bánom kicsit, csak amiatt sajnálom, hogy nincs okostelefonom. De akkor lehet, hogy ezentúl csinálok majd időnként ilyen bejegyzéseket. :)
  És köszönöm szépen! :)

  VálaszTörlés