csacsogós,

Zenék mostanában

július 03, 2014 Arabella 7 Comments

Többször is említettem már, hogy esténként, mikor már egyébre nincs erőm, általában sorozatokat szoktam nézni. Azonban az utóbbi hetekben ezt szinte teljesen felváltotta a zenehallgatás - talán furcsán hangzik, de inkább lekapcsolom a villanyt, meggyújtok egy gyertyát és elindítok egy számomra kellemes muzsikát, mert ez most sokkal inkább feltölt.

Korábban volt egy sorozat a blogon a kedvenc zenéimről, de arról idővel megfeledkeztem, viszont most arra gondoltam, hogy a gyakran hallgatott számokból mutatok nektek néhányat, hátha esetleg ti is (újra) felfedeztek köztük valamit. :)


Anna and the Barbies feat. Kiss Tibi - Márti dala: Igazság szerint néha kicsit túl... "didaktikusnak", "magasról beszélőnek" érzem ennek a dalnak a szövegét, de ha ezt félreteszem, zseniális. Tegnap este legalább hússzor indítottam el újra. Nem, nem túlzok, én nagyon-nagyon bele tudok merülni néhány zenébe.


Péterfy Bori & Love Band - Vámpír: Mindig is kedveltem a művésznőt, de nem biztos, hogy a kedvenceim közé soroltam volna. Azonban a közelmúltban volt szerencsém részt venni egy rendezvényen, ahol fellépett a zenekarával, és azóta már nem kérdés, hogy favorit-e. Olyan egyedi, bátor és szabad, hogy csak csodálni tudom.


Rúzsa Magdi - Egyszer: Ha az utolsó két sor hiányozna a szövegből, nem tetszene ez a szám, nagyon gejlnek érezném, így viszont egyenesen zseniálisnak tartom. Nagyon távoli asszociáció, de engem a vége miatt egyenesen a kedvenc írómra emlékeztet - számomra kifejezetten "kafkai" az Egyszer, és igazság szerint ettől nem is tudom jobb jelzővel illetni.
Muri Enikő - Botladozva: Hiába "földim" az énekesnő, soha sem volt különösebben szimpatikus számomra, bevallom, még most sem az, de ez a muzsika annyira... finom, hogy nem tudom nem szeretni.


Aerosmith - Dream On: Tény, hogy mostanában a lágyabb zenéket részesítem előnyben, de a második felében olyan sok erő van, hogy nem tud nem jól esni. Nem is értem, korábban miért nem hallgattam gyakrabban.


Ti milyen zenéket szerettek mostanában?:)

Ajánlom Neked

7 megjegyzés:

 1. Hmm.. Rúzsa Magdi - Egyszer. Nekem is pont amiatt tetszik, hogy nem egy konkrét valakinek vagy igazán senkinek se szóló szerelmes dal. Inkább egy álomképnek íródott, és ettől lesz a kedvessége kicsit szomorkásan szép.

  Aerosmith - Dream On: erre pedig köszönöm, hogy emlékeztettél. Az ilyen "erőt adó" zenék nálam a "Reggel" nevű lejátszási listában kapnak helyet. Akkor hallgatom, mikor munkába tartok. : )

  VálaszTörlés
 2. Annyira szeretem én is ezeket a számokat :D.
  Rúzsa Magditól a Nélküled-et hallgattad már? Az is fantasztikus!

  VálaszTörlés
 3. Brigi: Nekem az tetszik igazán, hogy a vége az egész nóta értelmét megváltoztatja, az idilliből egy pillanat alatt végtelenül szomorúvá (vagy fájdalmassá?) válik.
  De jó ötlet egy külön lista a reggeli, "ébresztős" daloknak, én is fogok csinálni egyet! :)

  bokorbogi93: :) Hallgattam, de valamiért nem ragadott magával - de ez nem a dal hibája, sok muzsikával van így, aztán később meg megszeretem. :)

  VálaszTörlés
 4. Az "ébresztős" listádra is kíváncsi lennék, hátha az enyém is bővülne pár számmal! : )

  VálaszTörlés
 5. Aerosmith, úristen de imádom őket! *.*

  VálaszTörlés
 6. Nuada Stenonis: :)

  Brigi: Ha megcsinálom, lehet, majd megmutatom itt. :)

  Megaera: Én is nagyon szeretem a zenéjüket. :)

  VálaszTörlés