csacsogós,

Fodrászhoz megyek

április 03, 2014 Arabella 12 Comments

Nem sok nyoma volt eddig a blogon, de az utóbbi hónapokban igyekeztem beleásni magam a hajápolásba, és fokozatosan elkezdtem lecserélni a használt termékeimet is. Úgy érzem, ezzel már nagyon jól haladok, amit ilyen úton ki lehet hozni a fürtjeimből, azt már majdnem elértem, viszont egyéb téren még lenne hová fejlődnöm. Az egyik ilyen a színezés, a másik a forma. Le sem merem írni, mikor voltam utoljára fodrásznál, pedig néhány éve hosszas keresgélés után sikerült ráakadnom egy olyan szakemberre, aki tud bármit is kezdeni a hajammal - mert a többség nem.  Rettenetesen sok, nagyon nehéz, makacs és göndör. Talán ez így leírva még nem is hangzik olyan vészesen, de higgyétek el, az.

Tehát van egy egész jó fodrászom, viszont éppen ideje lenne már meglátogatnom. A L'Oréal rendezvényén egy kedves hölgy adott tippeket, hogy mivel lehetne szebbé tenni a sörényem - ő is fodrász és biztosan elboldogult volna a hajammal, de mivel nyíregyházi vagyok, sajnos hozzá nem járhatok. Az első dolog, amit ajánlott, az a több réteg volt, és ebben máris csak egyetérteni tudok vele. Mindig fokozatosra vágattam, csak mostanra ugye már eléggé összenőtt.

Mivel ha minden igaz, holnap már megyek is a fodrászomhoz, így rohamtempóban elkezdtem frizurákat keresgélni. Nem hinném, hogy bármelyik is egy az egyben a kobakomra kerül, de iránymutatásként talán megteszik. Egyik sem túl extravagáns vagy különleges, sajnos én nem az a lány vagyok, aki nagyon merész frizurákat is bevállal, annyira nem vagyok bátor.

Tehát amik a fő szempontok számomra: a frufruhoz ragaszkodom, hullámosan/göndören is hordható legyen, minél több rétegből álljon és lehetőleg ne kelljen a mostani hosszból sokat vágni, mert szerencsére a hajvégeimmel nincs gond és most nem is vonz a rövidebb haj.

Eddig ezek a legszimpatikusabbak:Tudom, hogy ez most elég spontán bejegyzés, de épp nagyon lelkes vagyok, ne haragudjatok. :)
Ha van bármilyen ötletetek vagy javaslatotok, örömmel fogadom! :)

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Sajnos én is ugyan ilyen szerkezetű hajjal vagyok megáldva, és szintén sok gondom van vele.

  Nem rég én is váltottam, készítettem róla bejegyzést,ha van kedved nézd meg :http://tatusblogja.blogspot.hu/2014/02/fodrasznal-jartam.html

  Én a frufrun gondolkodom erősen, de nem tudom,hogy milyen állna jól, az első kép nagyon tetszik,a frufru is meg az egész! :)

  VálaszTörlés
 2. Ismerős a helyzet nekem is!
  Én a frufrumat lenövesztettem a szemüvegem miatt, meg amúgy is sok baj volt vele. Kb. 3 hete voltam én is fodrásznál (évente kb. kétszer megyek el). Kifejezetten megkértem, hogy csak a végéből vágja ki a töredezést.( Azt tudni kell, hogy rengeteg hajam van nekem is, és nem nagyon törik, hál' Istennek). Erre fel majdnem sokkot kaptam ismét annyira rövid lett....

  Mért van az, hogy mindig olyan sokat levágnak a fodrászok? Soha nem értettem...

  VálaszTörlés
 3. Sajnálom, hogy neked is ilyen problémás a hajad, de közben meg kicsit önző is vagyok: jó tudni, hogy vannak sorstársaim. :)

  Nekem amióta az eszemet tudom, van frufrum és nagyon szeretem, én mindenkit csak biztatni tudok rá. :) Szerintem először érdemes oldalfrufruval kezdeni, az talán kevésbé drasztikus, majd ha az beválik, a sima is megérhet egy próbát. :)

  VálaszTörlés
 4. Bokorbogi: Egyszerre írtunk. :)
  Akkor veled is sorstársak vagyunk. :)
  Ezt én sem nagyon értem, pedig jártam már hasonlóan. Mondjuk azt már megfigyeltem, hogy a fodrászok többsége valamiért a rövidebb hajat preferálja, de hogy miért, nem tudom.

  VálaszTörlés
 5. Hosszú-hosszú évek óta nem voltam fodrásznál, szerintem nincs mit szégyellni ezen :). Túl drága, legalábbis ahhoz képest, hogy az ember ritkán jön ki teljesen elégedetten. Azt a jelenséget mindig is utáltam, hogy sokkal többet vágnak, mint szeretné az ember, de mikor egyszer levágatni megy a hosszú haját, sipákolnak ezerrel. Biztos vannak kiváló szakemberek az én környezetemben is, de én eddig elkerültem őket. Inkább magamnak vágom. Nyilván nem szakszerű, de nekem tökéletes, pont a megfelelő fazon, és így legalább nem halogatom évekig :)

  Én is nagyon szeretem a menetes vágást :) nekem nem ennyire nehéz kezelni a hajam, viszont ha egybe van vágva az alja, elnehezül és összeáll az egész. Rövidebben és kevesebbnek tűnik, mint amennyi, de nem bánom. Megmutatod majd az eredményt?

  VálaszTörlés
 6. Ühh, el sem tudom képzelni, mit jelent a sok haj kifejezés. Mindig is vékonyszálú, erőtlen hajam volt és hajtőemelésről meg dúsításról álmodoztam, de mindig olyan kis csoffadtka maradt :( A hajerősítő samponok és balzsamok abszolút beváltak, végre van a copfomnak átmérője is, de olyan szívesen kipróbáltam volna egy általad problémásnak nevezett sok és göndör-kombót, szóval irigykedem! :)))
  És nagyon várom a végeredményt, minden szögből fotózd le az új frizkódat, nagyon kíváncsi vagyok ám, a Leah Michele frizura nagyon bejön! :D
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 7. Nuada Stenonis: Ha kicsit ügyesebb lennék és kevesebb hajam lenne, valószínűleg megpróbálkoznék én is vele, de így nem merek. :) Mindenképp megmutatom majd, de nem biztos, hogy egyből frissen, holnap már sötét lesz, mire hazaérek, szombaton pedig nem biztos, hogy lesz időm fotózni.

  Reni: A hajtőemelésről én is álmodozom, mert nekem a súlya miatt lapul le a fejtetőmre a hajam (ezért is kell rétegezni). A minden szöget nem merem megígérni, nem fotózom túl ügyesen, de azért igyekszem. :)

  VálaszTörlés
 8. Megértelek, én is örültem egy kicsit amikor olvastam,hogy Neked is ilyen hajad van!:)
  Mióta megnéztem ezt a bejegyzésed,egész nap azt az első frufrus képet nézegetem, annyira tetszik!
  Volt már frufrum, de azt én vágtam, nem mondom,hogy olyan rosszul sikerült, de nem hiszem,hogy az arcformámnak túl előnyös fazont sikerült nyisszantanom, így azóta nem mertem bevállalni! :)

  VálaszTörlés
 9. Sok sikert a fodrászkodáshoz! Egyébként, ha már ennyi bajod van vele, nem gondolkodtál még az egyenesítésen? Persze nem éppen a leginkább hajkímélő művelet, de talán segítene kordában tartani.

  Az első frufrus hajnak én is nagyon tudnék örülni, de nekem a forgóim szabnak határt, pont elől van két oldalt, így a gyerekkori, egyenes frufrus képeimen mindig legalább az egyik oldalon látszik a fél homlokom. :D Nem rég tértem vissza egyébként a féloldalas verzióra, mert túl üresnek éreztem a homlokom, ha fel volt kötve a hajam, és egyébként is bájosabbá, fiatalabbá teszi a nők arcát (persze esetünkben erre még nincs sok szükség).

  A fodrászom pedig szerencsére már nagyon ismer (elvégre gyerekkorom óta járok hozzá). Mindig megszid, hogy régen voltam (ez kb fél év, legutóbb csak 3 hónap, de mégis megszidott, persze nem komolyan), és vágás előtt mindig alkudozunk, és megmutatja, így az utóbbi időben tényleg csak a legszükségesebbet csípte le a végéből. Sosem merném magamnak vágni, de még festeni se. Félnék, hogy elrontom, és a hajam igazán nehéz lenne takargatni, míg újra jó lesz.

  VálaszTörlés
 10. Tatus: Nekem is az volt a kedvencem, végül abból indultunk ki. :)

  Brigi: Köszi, azt hiszem, egész jól sikerült, legalábbis én elégedett vagyok vele. :)
  A tartós hajegyenesítésre gondolsz vagy a vasalásra? Az utóbbit már feladtam, rengeteg időbe került, mikor még csináltam, és 4-5 óra múlva már nyoma sem volt. A tartós megoldást egyrészt drágállom, másrészt tartok is kicsit tőle... :/

  Az tényleg szerencse, hogy ennyi ideje ismer téged is és a hajadat is, az én fodrászom "titka" is az, hogy tisztában van a hajtípusom előnyeivel és hátrányaival, mert a lányának is hasonló van, ezért tud egyáltalán bármit is kezdeni velem. Én a vágással szerintem megpróbálkoznék, ha csak simán le kéne csapni egy egyenes haj végéből pár centit, viszont rétegeket vagy ilyesmit már biztosan nem mernék csinálni.

  VálaszTörlés
 11. A tartósra gondoltam, a hajvasalás erős, göndör haj esetében sejtettem, hogy nem egyszerű feladat. Volt egy osztálytársam, akinek a tiédhez hasonló erősségű, de sokkal göndörebb haja volt. Egyszer megpróbálták kivasalni, és a végeredmény még mindig inkább nagyon hullámos volt, mint sem egyenes... Egyébként azt olvastam, hogy inkább ápol, mint károsít, de az tény, hogy nem valami olcsó...

  VálaszTörlés
 12. Igen, én is ilyesmit olvastam, de még így is tartok tőle, amilyen furcsa a hajam, még másként reagálna rá, mint a többségé. :$

  VálaszTörlés