parfüm,

The Body Shop Chocomania edt

október 24, 2013 Arabella 5 CommentsA Chocomania testvaj nagy kedvencem, az illata hozzám is nőtt, így bár nem terveztem, beruháztam a nemrégiben megjelent edt-re.

Az üvege nagyon egyszerű, de nekem kifejezetten tetszik ez a sötét megoldás (hidegebb, szürkésebb tónusú a valóságban, mint a képen), a kupakja viszont rettenetesen gyenge, olyan vékony fém, hogy egy kis erőfeszítés is elegendő a meghajlításához. Nem táskabarát tehát, igaz, én nem is vagyok híve a parfümök magunkkal vitelének.


Az illatról nem fogok tudni sokat írni, három okból:
1. A többség szerintem már ismeri a Chocomania családot, és az edt csak nagyon kicsit tér el a többi terméktől.
2. Elég egyszerű "kompozíció".
3. Lineáris, tehát a kifújástól a végéig ugyanolyan marad, csak az intenzitása változik.

Alapvetően természetesen egy csokis illatról van szó, de a testvaj inkább az édes(kés)ebb oldalt ragadja meg, ezzel szemben az edt a kesernyés, kakaós részt domborítja ki. Időnként én fanyarnak, sőt, egyenesen szúrósnak is érzem, és van benne valami komolyság is. Azt hiszem, az utóbbi miatt sejtem úgy, hogy ez az edt nem csak nőknek lett kitalálva. Nem vagyok biztos benne, hogy minden ellenkező neműnek jól állna, sőt lehet, hogy van, akin nevetségesen mutatna, de szerintem legeslegjobban nem egy nőn teljesedne ki a komoly-fanyar jelleg miatt.

Nem lágy, nem túl édes - bár azért a háttérben van némi édesség is - , nem egy szokványos illat, de mégsem túl izgalmas, számomra legalábbis. Az én szívem csücskei ugyanis a vibráló parfümök (orientális illatok... ), azok, amiknél másodpercenként változik, hogy mit érzek épp, hogy a hideg borzogat tőle, esetleg úgy érzem, abban a pillanatban egy meleg takaró alatt ülök, hogy édes-e vagy sós...
Nos, ez nem ilyen, nyilván a linearitásából is adódóan. Viszont ennek ellenére is elismerem azt, hogy érdekes, mert nem sok ehhez hasonló, kesernyés csokoládé illattal találkoztam eddig.

A tartóssága nem kiemelkedő, nagyjából öt órát bír a bőrömön.

A testvaj miatt nosztalgiázásra megteszi, de önmagában nem az én illatom, nem venném meg még egyszer.

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. annyira szeretem, ahogy az illatokról írsz, szinte éreztem az orromban olvasás közben (hozzáteszem, nekem nem az orientális a kedvencem) :-)

  VálaszTörlés
 2. Hú, nagyon kedves vagy, pedig úgy éreztem, ezt most összecsaptam kicsit. :)

  VálaszTörlés
 3. Az Axe termékei között van egy illat, ami teljesen ilyen édes-kesernyés csoki illat. A pasiknak nagyon be szokott jönni, nekem nagyon nem, úgyhogy nálunk tiltólistás termék. :)
  A csokit csak inni és enni szeretem. :)

  VálaszTörlés
 4. De jó, hogy írtál róla, szemeztem ezzel az illattal de most meggyőztél h nem érdemes. :)

  VálaszTörlés
 5. Petra Aura: Hú, az Axe-ot nem ismerem. :( Elsősorban én is enni és inni szeretem, de néha illatként is megtenné, csak... kellene hozzá még valami, hogy kicsit izgalmasabbnak érezzem. :)

  SophiEl: Szerintem nem olyan jó befektetés, inkább mást vennék helyette.:)

  VálaszTörlés