Flormar,

Flormar Icy Top - IT05

szeptember 03, 2013 Arabella 2 CommentsUgyan tavasz végén kifogtam néhány gyengébb lakkot, de régen csalódtam már akkorát, mint ebben a Flormar lakkban. Ejj, pedig olyan jól indult a kapcsolatunk...

Az üvege a duokróm lakkokéval megegyezik, csupán a kupak nem arany, hanem fehér. Magával az üvegcsével még nem lenne gondom, a kupak viszont nem a kedvencem, nekem egyáltalán nem áll kézre ez a forma.Ugyan a kontraszt picit fel van húzva a képeken, de így is jól látszik, hogy az üvegében ez a lakk narancsos pirosnak néz ki, mely meg van bolondítva néhány fehér moszatkával. És itt kezdődnek a problémák, ugyanis azt hiszem, ebben az esetben a koncepcióból ered a legnagyobb gond, de nem szaladok ennyire előre.

Az ecsete hagyományos, ezzel (még) nem lenne problémám, bár a lapítottakat jobban szeretem, viszont - és ez nem az ecsetből következik - nagyon nehéz ezt a lakkot szépen a körömre pingálni, méghozzá az állagából eredően. Nem túl folyós és nem is túl sűrű, mégis olyan érzésem van, mintha az irányítás nem az én kezemben lenne. A lakk dönti el, hová és milyen vastagságban kerül. Korábban még nem tapasztaltam hasonlót, nem tudom ennél jobban körülírni, de az sajnos biztos, hogy ez a probléma nem az én technikámnak köszönhető. :(
Felkenve ilyen. Elnézést, amiért ezt írom, de én borzalmasnak látom.

Tudom, hogy akár fedőlakként is lehetne tekinteni rá, hiszen a neve is erre utal, de szerintem bőven van olyan fedése, ami megengedi, hogy magában használjuk. Azért kipróbáltam egy hasonló színű alapon is, úgy is majdnem ilyen volt a végeredmény.
A képeken két rétegben van a körmömön, kicsit átlátszanak a végek, de én ezt a jelly alap miatt elnézem neki.

A legnagyobb problémát meglepő módon a benne lévő glitterek és szálak okozzák, ugyanis míg közelről még éppen-éppen elfogadhatóan néznek ki, messziről olyan hatásuk van, mintha vagy nagyon egyenetlen, vagy brutálisan párnanyomos lenne a lakk. Ez szerintem abból ered, hogy mivel a lakknak magának elfogadható fedése van, "eltakarja" a fehér moszatkákat, részben lefedi őket, és nem úgy tűnik, mitha külön kis részek lennének, hanem beleolvadnak az alapba. Ugyanakkor közben a szálak elég vastagok is, még fedőlakkal sem lehet teljesen homogén felületet elérni.

A tartóssága kritikán aluli, már az első nap végén elkezdett pattogni, a hüvelykujjamon láthattok is egy roppant esztétikus lepattanást, pedig a lakkozás napján fényképeztem. A lemosása is rémálom, a glitterek nagyon ragaszkodóak, annyira, hogy egytől meg sem tudtam szabadulni.

Sajnálom, de ezt a lakkot tényleg nem tudom ajánlni.:(

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Nem csodálom, én sem ajánlanám, ha ilyen rettenetes. :( Sajnálom, tényleg. :( Pedig a piros esélyesebb volt arra, hogy megvegyem, mint a zöld, de így akkor felejtős. Azért köszi a tesztet, csak sajnálom, hogy Te így jártál.:( Veszélyes ez a blogger szakma. :D

    VálaszTörlés
  2. Bizony, jár némi veszéllyel!:D

    Hümm, igaz, épp nagyon siettem, amikor Flormar pult közelében voltam, de én észre sem vettem, hogy van ebből a családból zöld is.

    VálaszTörlés