csacsogós

Sorozatok öszre

szeptember 05, 2013 Arabella 8 Comments

... avagy sorozatok, amiket nézek. Én többségében ősszel és télen szoktam ilyesmi elé leülni, amikor munka/tanulás után másra már nincs erőm. Azt hiszem, az is az egyik jó dolog ebben az évszakban, hogy új részekkel jelentkeznek a kedvenceink.:) 

Én a könyvekkel és a filmekkel ellentétben a sorozatokból a könnyedebbeket kedvelem, azokat, amiket nulla üres agykapacitással is lehet értelmezni.
Sok újdonságot valószínűleg nem fogok mondani - ráadásul már régebben is volt egy hasonló bejegyzés -, és nem is annyira az ajánlás a célom, inkább csak írok pár mondatot róluk.:)Downton Abbey

A legeslegeslegnagyobb kedvenc. Nem szívesen utaznék vissza a múltba, inkább a jövő érdekel, de ha egy korszakot mindenképp választanom kellene, akkor az a 20. század első fele lenne, és Anglia vagy Amerika.

Imitt-amott elég romantikus, de nagyon igényes. A Lady Mary-t alakító Michelle Dockery-t nagyon kedvelem, szerintem csodaszép nő és tökéletes erre a hidegnek tűnő, realista, de azért mégis mélyen érző nő szerepére. Meg kell jegyeznem, a sminkje is mindig csodás, visszafogott, de nagyon szép! Matthew-n pedig... nos, irulva-pirulva bevallom, előszeretettel legeltetem a szemem. Nagyon sajnálom, hogy úgy alakult a harmadik évad vége, ahogy - nem igazán akarok spoilerezni -, és bár eleinte a sokak által kedvelt Thomas kifejezetten idegesített, most már nagyon kíváncsi vagyok az ő sorsára is.
Jaj, és Anna Mr. Bates szerintem a legszebb szerelmespár valaha, és úgy mondom ezt, hogy engem soha egy párocska sem tudott korábban meghatni.

Nagyon várom már, hogy végre folytatódjon,  komolyan fontolgattam, hogy elkezdem az első résztől az egészet.Once Upon A Time

A második kedvenc, lejjebb nem csúszhat.:) Meseszereplők és klasszikus történtek picit átdolgozva és összefűzve, zseniális! Ebből még csak az első évadot láttam, a másodikat tartogattam nehezebb időkre, de lassan most már belekezdek.
Talán kicsit furcsa, de leginkább Mr. Gold-ot/Rumpelstiltskin-t kedvelem, szerintem nagyon összetett karakter, mindig az ő szálára vagyok a legkíváncsibb.


White Collar

Régi motoros már, lényegében olyan, mint ha a Kapj el, ha tudsz! folytatása lenne, csak modern köntösben. Ezt már ledaráltam, Mozzie-ért egyenesen rajongok!
A negyedik évad végén meglepődtem, remélem, nagyon gyorsan rendeződnek majd a viszonyok.


Big Bang Theory (Agymenők)

Szerintem ezt már mindenki szinte kívülről fújja.:) Nekem eleinte kicsit bizarr volt, de most már határozottan tetszik, pláne mivel van egy ismerősöm, aki olyan, mintha a négy srácból gyúrták volna össze.
Talán ebben vannak a legegyedibb karakterek, Dr. Cooper utánozhatatlan, de én Wolowitz-ot és Koothrappali-t is nagyon kedvelem. A lányok közül pedig egyértelműen Amy a kedvencem, néha kicsit magamra emlékeztet, szerintem még hasonlítunk is.:)
A többi sorozatot felirattal nézem, de ennek szerintem a szinkronos változata is kifejezetten jó!


2 Broke Girls

Edina ajánlotta a Twitteren, először úgy éreztem, jó-jó, vicces, de nem én vagyok a célközönség. Aztán néhány rész múlva rájöttem, hogy nagyon is nekem való. Nem mondom, néha kicsit durvának érzem a poénokat, de... így is hatalmasakat tudok rajtuk nevetni. A két lány is nagyon vicces (és meg kell jegyeznem, hogy odáig vagyok Max sötét rúzsáért), de én leginkább Oleg-ért és Sophie-ért rajongok.
Egy baj van vele: mikor a lányok sütikről beszélnek, esetleg sütnek, mindig megkívánok valami édeset. :D


Suburgatory

Nem túl régi felfedezés, eleinte úgy éreztem, kicsit bugyuta, de mostanra nagyon megszerettem. A sztori alapja lényegében annyi, hogy egy apa és a kamaszlánya New York-ból egy kertvárosi házba költözik. Van némi Született feleségek-érzésem, de azért ez más jellegű sorozat, talán csak a környezet miatt tűnnek hasonlónak számomra.
Minden részben egyaránt megjelenik a kamasz- és a felnőttszál, ez az egyik, amiért nagyon kedvelem, a másik az apa-lánya kapcsolat. De Tessa is szimpatikus, jó látni, hogy még ha néha el is bukik, nem akar feltétlenül beilleszkedni az egyenvilágba.


Hymim

Ha az Agymenőkről azt mondtam, hogy szinte már mindenki kívülről fújja, akkor erről azt kell írnom, hogy tényleg mindenki betéve ismeri. Az első részek ebből sem tetszettek annyira, aztán egészen belejöttem, majd az utolsó évadot (inkább az utolsó kettőt) megint nagyon gyengének éreztem. Robin-t kedvelem, de a többiek nem nőttek a szívemhez.


New Girl

Még csak az első évad felét láttam, nagyon szeretném szeretni, de eddig ez csak félig-meddig sikerült. Az alapszituáció tetszene, de valahogy egyik karakterért sem tudok rajongani, sőt, bevallom, Jess időnként határozottan idegesít. Pedig én sem vagyok egyszerűbb eset, én is előszeretettel énekelgetek, táncolok itthon, de mégis, ezt a sorozatban inkább érzem zavarónak, mint szórakoztatónak.
Azért még adok neki időt, de most bizony a lista legaljára került.


Ti nézitek valamelyiket? Egyezik/különbözik a véleményünk?:)
Ha tudtok ajánlani valami jót, amit még nem nézek, csak bátran!:)


Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. New Girl, 2 Broke Girls, HIMYM, és OUT, mindet imádom, viszont várom, hogy az OUT visszatérjen, és a 2 Broke Girlsnek pedig legyen folytatása... Hihetetlen nagy kedvencek.

  Mea (Nail Polish Maniac Blog)

  VálaszTörlés
 2. A Once upon a time nála is nagy kedvenc, és én is Rumple/Gold-nak drukkolok leginkább :-)
  Viszont én el nem tudom képzelni, hogy későbbre tartogassak egy izgalmas sorozatot, alig várom, hogy mikor adják le az új részt és már nézem is :-)
  Már nagyon várom én is, hogy elinduljon az új évad, amiket még szoktam nézni:
  Criminal Minds, Fringe (ennek vége, de még nem láttam az utolsó évadot végig), The good wife, Revenge, How I met your mother - azt hiszem belenézek majd a kedvenceidbe, ha lesz kapacitásom új sorozatokra :-D

  VálaszTörlés
 3. Örülök, hogy megtetszett a 2 Broke Girls! :) A Downton Abbey nálam is kötelező, a White Collart meg bármeddig tudnám nézni, olyan szép Matt Bomer. :D A New Girls szintén kedvenc, bárcsak akkora szemeim és olyan hajam lenne, mint Zoey-nak. *_*

  VálaszTörlés
 4. Sokat láttam ezek közül, de nálam a Once Upon a Time a number 01. :) A 2. évadnak olyan vége lett, hogy csak fogtam a fejem,miféle "családi kapcsolatok" derültek ki és bonyolódott a történet. A kedvenc karakterem Regina, ő érdekes jellemfejlődésen fog keresztülmenni a 2. évadban. (:

  VálaszTörlés
 5. Mea: Hú, sok közös kedvencünk van!:)

  PAncsi: Igazából én azért csinálom ezt, mert egyszerre egy (legfeljebb két) sorozatot szeretek nézni, plusz így ha nagyon izgalmas az aktuális epizód vége, azonnal belekezdhetek a következő részbe.:)
  A Downton Abbey és a White Collar szerintem neked is tetszene!:)

  Edina: Bevallom, Matt Bomer annyira nem az esetem, viszont Neal-t ettől függetlenül nagyon kedvelem, szuper karakter.:)
  Zoey haját és szemét én is elfogadnám!:)

  Lengyel Zsófia: Húha, akkor tényleg bele kell vágnom, szerintem még ma megnézem a második évad első részét.:) Nekem Regina eddig nem volt a kedvencem, bár akadt egy-két érdekes részlet vele kapcsolatban is... kíváncsivá tettél!:)

  VálaszTörlés
 6. A Downton Abbey nekem is a nagy kedvencem, ritka az ilyen színvonalas, intelligensen kitalált sorozat! Én is nagyon várom már a folytatást :)!

  VálaszTörlés
 7. A Downton Abbey-t már olyan régóta el akartam kezdeni, sokan ajánlották, de most már biztosan belenézek. :D Nálam az Odaát a nagy kedvenc, akármennyire is elhúzzák, én nem tudom nem szeretni! :D

  VálaszTörlés
 8. Tunus: Csak bólogatni tudok.:)

  Hkorinna: Szerintem tetszeni fog neked is!:) Az Odaátból még nem láttam egy részt sem, de lehet, egyszer majd belelesek.:)

  VálaszTörlés