Essence,

Az Essence legjobb palettái

május 20, 2020 Arabella 2 Comments


Nagyon sokszor említettem már ezeket a palettákat - ideje bővebben is beszámolnom róluk. :)
Szeretem az Essence-t, sok terméket használok tőlük, például a kedvenc korrektoromat, ecseteket, körömlakkszárítót... de a szemhéjpúdereikben kevésbé bízom. A tavalyelőtti Ho Ho Ho kiadás palettája szenzációs volt, viszont az ismétlésben nem mertem reménykedni. Aztán egy drogériás barangoláson megnéztem a városok ihlette paletták tesztereit, és a Rio, majd a Bangkok is lenyűgözött.


Olá RioA paletták kartonból készültek, amit én alapvetően annyira nem szeretek, de egyelőre kellően strapabírónak bizonyultak. A rajtuk lévő minta csodaszép, illeszkedik a beltartalomhoz, illetve a tükör sem maradt ki.


Az Olá Rio egy nagyon érdekes összeállítás: zömében natúr színekből áll, gyakorlatilag a homok árnyalatai mattban és fényesben, és ez kiegészül némi lilával. Nem a legszokványosabb kombináció, mégis tökéletesen kihasználható - a majdnem bőrszínekbe tökéletesen bele lehet dolgozni a lilásságot, így gyönyörű átmenet képződik. 

És hogy miért szeretem annyira ezt a palettát? Mert elképesztő minőségű. 


Meglepően pigmentált, és emellett a formula is zseniális. Ha nem tudnám, hogy Essence-ről van szó, a textúrája alapján sokkal magasabb árkategóriának hinném. Puha, de csak amennyire kell, alig-alig porzik, könnyű satírozni, az egyik legjobb, amivel valaha dolgom volt. Külön ki kell emelnem, hogy amíg a fényes árnyalatok erőssége a látványosság, a mattak abban a legjobbak, hogy pillantok alatt beledolgozhatóak a bőrbe: némi metál a mozgó szemhéjra, matt a szélekre, és már kész is.


Sawasdee BangkokA Bangkok ihletésű paletta jóval melegebb tónusú: narancs, barna, terrakotta és fémes árnyalatok kavalkádja. Tudjátok, hogy nem az én színvilágom, de úgy voltam vele, hogy egy ilyen, melegebb palettám azért lehet, és ha már van, ez legyen. Kis befektetés, azonban nagyszerű minőség.Látjátok balról a második színt, azt a sötét, égetett narancsot? Elképesztő, és csupán egyetlen simítással produkálja ezt. Sajnos ez pont olyan árnyalat, ami kifejezetten előnytelen számomra, de gyönyörködni még így is tudok benne. A fémes árnyalatok itt is mesések, a matt szemhéjpúdrek pedig eldolgozásra, illetve mélyítésre tökéletesen kiegészítik őket.

Nem minden városok által inspirált Essence paletta ilyen - a Salut Paris-t ezért nem vettem meg -, de az új Hello Berlin nagyon bíztató, azon igencsak gondolkodom. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

 1. ezek nem az én színeim, szerencsére, de megnéztem a hello berlint, és hát nem kellett volna :)
  jikkavoltam

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Hello Berlinben csodaszépek a zöldek. :) Még a koronavírus előtt egyszer megnéztem a teszterét a Müllerben, de csak futólag, az alapján a minősége ugyanilyen jó volt, mint ezeké. :)

   Törlés