Avon

Facechart kihívás az Avonnal

április 27, 2020 Arabella 0 Comments


Az #avonfacechart kihívásnak köszönhetően hétvégén kiszakadtam a takarítás-rendszerezés-filmnézés #maradjotthon háromszögéből, és végre kreatívabban foglalhattam el magam. Ráadásul ezer éve terveztem már kipróbálni a facechart készítését, így kapva kaptam az alkalmon: egy klassz csomag tartalmát kellett hasznosítani, és szabadon felhasználni egy smink elkészítéséhez - ezúttal papíron.

A csomag tartalmazott három üres facechartot (fénymásoltam még néhányat, így maradt tartalék is) és sok sminkterméket, ezekből némi ízelítő:Amiket használtam:
Avon True púder (N1-01 Neutral Fair)
Avon True bronzosító gyöngyök (Cool)
Avon True Glimmerstick (Bronzed Gold)
ColorTrend paletta (Savanna Look)
ColorTrend Creamy rúzs (Plum)
ColorTrend Chubby Eyeshadow (Plum Candy)
+ tűfilcek, színes ceruzák

Az első lépés a szem kiszínezése volt - a bronzos-lilás színvilág miatt kékre színeztem. A szemhéjra az összes festékből tettem, az imitt-amott maszatos hatás szándékos, de a színek mégis összemosódnak a bézstől a bronzon át a tompa liláig. A forma kialakításakor nem akartam elmenni nagyon cicás irányba, inkább arra törekedtem, hogy a kerek szemforma legyen kihangsúlyozva... éppen ezt a célt szolgálja az alsó pillatő belül bronz, középen bézs, kívül lila színezése.
A szemöldököt igyekeztem átmenetesen kialakítani, a belső részekbe dolgoztam némi lilát, ez nem feltűnő, de ad hozzá egy kis extrát. A száj matt, élőben kissé szürkés lila, a kontúr pedig igen erőteljes. Az utolsó dolog, amit semmiképp sem akartam kihagyni: szeplők az orcákon. :)

Néhány tipp, ha te is belefognál:
- Ne félj! Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. :) Ha vannak otthon sminkjeid, a legnagyobb nehézség a papír (kinyomtatása) lesz.
- Ha csak nem egy kifejezett dolgot akarsz használni, ne a kedvenceidet válaszd. Papíron sokkal gyorsabban fogynak, mint arcon.
- Használd bátran a kezed! Sokkal egyszerűbb kézzel beledolgozni a festéket a papírba, még akár úgy is, ha kesztyűt viselsz.
- Minél részletgazdagabb, kidolgozottabb a facechart alapja (pl. definiált orr, száj, szem), annál könnyebb dolgod lesz vele.


A továbbiakat már nem valószínű, hogy a blogon is megosztom, de biztos, hogy a hosszú hétvégén fogok még készíteni néhány hasonlót. :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: