Avon,

Bársonyos ősz

október 07, 2017 Arabella 0 Comments


A telt, melengető összhatású, vibráló illatok mindig a kedvenceim, de az kétségtelen, hogy ősszel a legaktuálisabbak. Az ilyen típusú parfümök általában a legösszetettebbek közé tartoznak, azonban akad egy-két kivételes illatjegy, ami önmagában is képes produkálni ezt az izgalmas vibrálást: ilyen például a vanília, a fahéj... és az ámbra.

Avon Scent Essence Velvet Amber

Az Avon a minimalista, letisztult illatokban hagyományosan jó, ezért nagyon kíváncsi lettem, hogy a Scent Essence család legújabb tagja, a Velvet Amber vajon valóban képes-e azt az őszi életérzést átadni, amit ígér.

Avon Scent Essence Velvet Amber

A külső kiválóan tükrözi az egyszerű, de nagyszerű koncepciót: a formás üvegcse legnagyobb dísze az aranyló folyadék, kupak helyett pedig egy műanyag elem biztosítja azt, hogy egy óvatlan pillanatban véletlenül se fújjunk ki parfümöt. Ez a megoldás luxusmárkáknál is előfordul, legfeljebb az anyaghasználat más. :)

Avon Scent Essence Velvet Amber

Egy szinte kizárólagosan ámbrás illatra számítottam, ehhez képest kicsit mást kaptam. A központi elem természetesen az ámbra, azonban több jegy is kiegészíti: némi csillagánizs, gyömbér és egy csipetnyi vanília. 

Azonban ezek mindegyike elsősorban azt a célt szolgálja, hogy az ámbra a lehető legjobban kiteljesedhessen.

Avon Scent Essence Velvet Amber

A nyitás még szinte csak ámbrás, azonban egy-két perc elteltével az ámbra markánsságát a fokozatosan feltörő csillagánizs töri meg. Ettől, és a háttérből ki-kikacsingató gyömbértől csípős pezsgéssel egészül ki a parfüm, így egy-egy pillanatra a fűszeres jelleg erőteljessége szinte elbódítja az orrot. Igen ám, de ahogy már sok lenne, lecsitul, és jön helyette a puha, bársonyos ámbra. 

Bő két órával a kifújást követően, amikor már a többi alkotóelem lecsitul, érvényesülni kezd a vanília, méghozzá annak is a leglágyabb, legsimulékonyabb fajtája. Ez a csöppnyi édesség a felkavaró csípősség után nagyszerűen érvényesül - de az egész illat erre a vibráló váltakozásra épül. Egy kis csípős, egy kis édes, egy kis erőteljesség, egy kis bársonyosság.

A karakteres illatjegyek ellenére a Velvet Amber hatósugara nem túl nagy, így nem kell félni a túladagolásától, a tartóssága edt-nek megfelelően közepes, én hat órán keresztül érzem a bőrömön.


Ugyan van benne egy kis rafináltság, de még ezzel együtt is az egyszerűbb illatok közé sorolandó, az ára pedig nagyon kedvező... mégis megvan benne minden, ami számomra az őszt jelenti. Nem cukorkásan édes és nem egyértelműen vidám, néhol lélekmelengető, néhol borzongatóan hűvös, komoly, mély, tartalmas.


Ha egy pénztárcabarát, de véletlenül sem tucatillatot keresel őszre, tegyél egy próbát az Avon Velvet Amber-rel! :)

Milyen parfümöt használsz idén ősszel?

*A terméket tesztelésre kaptam.

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: