csacsogós,

Hová sorolna a Teszlek Süveg?

szeptember 10, 2017 Arabella 5 Comments


Több napja pihenésre vagyok ítélve (Köszi, arcüreggyulladás!), és ha betegeskedem, mindig olvasni szoktam. Ezúttal a Harry Potter került elő, részben azért, mert ősszel mindig megjön a hangulatom hozzá, részben azért, mert a legutóbbi könyves bejegyzés felelevenítette az emlékeimet.
Harry Potter

Már több éve annak, hogy a Pottermore a Hollóhátba osztott be - korábban nem gondolkodtam azon, én vajon melyik házba kerülnék, és akkor hirtelen nem is értettem, miért pont oda, de azóta egyre fontosabbá vált ez számomra.
Szép lassan megértettem, hogy miért az lett a teszt eredménye, ami, és azóta bármilyet is töltik ki, egy kivételével - a random Facebookos, amely szerint Griffendéles vagyok - mindig ugyanoda kerülök.

Nemrégiben találtam egy nem túl komoly, de jópofa tesztet, EZ a sminkelési szokásaink szerint sorol egybe a négy ház közül, van egy kicsit komolyabb, de még mindig lányos változat, viszont a Pottermore tesztjét is egyszerűsítették, illetve magyarították.

Tölts ki Te is egy tesztet, és menjünk tovább! :)
Harry Potter Hollóhát

A Hollóhátról azt az általános vélekedés, hogy oda az okosak járnak. Éppen ezért nem érettem először, hogy miért pont Hollóhát, hiszen rengeteg tőlem okosabb embert ismerek. Aztán rájöttem, hogy nem ez a lényeg, hanem a tudásszomj, nekem pedig abból jókora adag van.

Hiszek abban, hogy minél többet megértünk a világ működéséből, annál emberibb életet biztosíthatunk az emberiségnek, és abban is, hogy kellő tudással szinte minden problémát meg lehet oldani, erő és áldozatok nélkül. Továbbá fontos számomra az, hogy az új ismeretek minél hamarabb eljussanak hozzám, mindig aktuális akarok lenni, szükségem van kellő mennyiségű és minőségű elmélkedésre, azt pedig le sem tagadhatnám, hogy igazi idealista vagyok.

Mostanra maximálisan úgy érzem, a Hollóhátban lenne a helyem. :)

Harry Potter Griffendél

„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű,
Házad Griffendél.
Oda csak az kerül, ki
Semmitől se fél.”

Griffendélesek voltak: Albus Dumbledore, Sirius Black, Rubeus Hagrid, Lily Evans

A versenyszellemük nagyon vonzó, tényleg bátrak, és így vagy úgy, de mindannyian hősök. Azonban én szinte minden esetben egy pillanattal tovább haboznék: megfontolnám, hogy nem lehetne-e egyszerűbben, garantáltan áldozatok és károk nélkül megoldani egy problémát. Valószínűleg csak fölöslegesen húznám az időt. :)

Harry Potter Hollóhát

„A bölcs öreg Hollóhátban
Éles elmék várnak.
Kiknek a tanulás kaland,
Oda azok járnak."

Hollóhátasok voltak: Luna Lovegood, Cho Chang, Myrtle Warren (Hisztis Myrtle), Gilderoy Lockhart, Garrick Ollivander

Látjátok? Nem csak okosak vannak itt, hanem elvontak, hisztiseknek tartottak, elmélkedők, agyas szélhámosok. Egyikük sem egyszerű eset, de mindannyian más-más, eredeti személyiségek, a közös bennük a csavaros ész és az új ismeretek felkutatása iránti vágy.

Harry Potter Hugrabug
„A Hugrabugnak nyájas népe
Békés, igazságos.
Oda mész, ha türelmes vagy
S jámbor – ez világos.”
Hugrabugosok voltak: Tonks, Teddy Lupin, Cedric Diggory, Justin Finch-Fletchley
Hétköznapi hősök, egyszerűnek tűnő, de valójában nagyszerű emberek. Általában nem ők tűnnek ki egy erőpróbán, varázslópárbajban vagy lexikális tudást mérő teszten... azonban ha baj van, biztosan tőlük kérnék segítséget. És az sem kérdés, hogy ha kell, azonnal megvédeném őket.
Bár én a Hollóhátba kerülnék, biztos, hogy folyton hugrabugosokkal lógnék, mert rájuk jellemzőek mindazok a tulajdonságok, amelyeket a legtöbbre tartok másokban. :)

Harry Potter Mardekár

„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy,
Ne tekints másra:
A Mardekár való neked.
Ott lelhetsz sok társra.”

Mardekárosok voltak: Bellatrix Lestrange, Rita Vitrol, Horatius Lumpsluck

Tudom, hogy túl kellene lépni az előítéleteken, és én is ezen vagyok. Nem mosom össze a fekete mágiát a házzal, de azok az értékek, amiket ők képviselnek, szemben állnak az enyémekkel.
A tudásvágy náluk is megjelenik, azonban más okkal és más céllal... de lehet, csak nyitottabbnak kellene lennem.


Téged melyik házba osztana a Teszlek Süveg? :)

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Én is a Griffendélben tudlak leginkább elképzelni! :)

   Törlés
 2. Hollóhát, na ez furcsa. Bár az információ hatalom, ez tény.
  Kár, hogy kihagyták a töklevet a tesztből, nálam az mindent vinne :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először én is nagyon meglepődtem a Hollóháton, de mostanra teljesen megbékéltem vele. :)
   A töklé nálam is mindent vinne, így azonban ha jól emlékszem, a csokibékára szavaztam.

   Törlés
 3. Néha Hollóhát, néha Hugrabug és néha Griffendél, de sose Mardekár. Az én elveimmel eléggé ütköznek a tulajdonságaik; ennek ellenére van pár mardekáros barátom, és imádom őket :D Nem is tudom, melyik ház tanulóival lógnék, ugyanúgy szeretem a Hollóhátot, mint a Griffendélt meg a Hugrabugot, előítéletes meg nem lennék a Mardisokkal se :D Azt hiszem, ez lehet a Hugrás oldalam ^^

  VálaszTörlés