arcápolás,

Ha szomjazik az arcbőröd

augusztus 05, 2017 Arabella 4 Comments


Néhány hete, az első igazán meleg napok beköszöntekor az egyik reggelen arra ébredtem, hogy rettenetesen ki van száradva a bőröm. Nyilván ez egy folyamat volt, de akkor vettem észre. 
A szárazság máskor is előfordul nálam, viszont elsősorban zsírhiány az oka, akkor azonban éreztem, hogy vízhiány lesz a probléma. Olyan volt, mintha szomjazott volna a bőröm.

Balea fátyolmaszk

Pont egy drogéria közelében volt dolgom, végig is néztem az összes vízpótlásra alkalmas krémet (Instagram Storyban láthattátok is), de végül egyiket sem találtam megfelelőnek. Aztán beugrott, hogy még tavasszal vettem kíváncsiságból egy Balea fátyolmaszkot, ami pont vízhiányos bőrre való.

Balea fátyolmaszk

Hazajöttem, feltettem - persze kicsit szenvedve, mert sajnos nem illeszkedett mindenhol -, és megmenekültem. 

Nem véletlen az, hogy eddig nem szerepelt a blogon fátyolmaszk, ugyanis ez volt az első, aminek bizalmat szavaztam. A hideg, nedves érzet az esetek többségében zavar az arcomon, de vannak kivételek: a legutóbbi meleg napok és a mostani kánikula. 

Kimondottan jól esett, hogy viszonylag sok nedvesség volt a maszkban, és a hűsítés sem volt ellenemre, sőt. Ráadásul közben percről-percre azt éreztem, hogy a felszívósásával párhuzamosan jön helyre a bőröm, és visszapótolódik bele az, ami hiányzott.

Balea fátyolmaszk

15-20 percig volt rajtam, a végére már szinte teljesen száraz volt, de ez érthető, mert biztos, hogy sokkal több hatóanyagot szívott fel az arcom, mint egy normál állapotban lévő bőr.

A száraz, szomjas érzet maradéktalanul eltűnt utána, pluszban pedig extra puhává vált tőle az arcom. Igaz, a puhaság nem tartott sokáig, csak egy-két napig, de nem is vártam többet. :)


Mivel (még) nem ismerem túl jól a kínálatot, lehet, hogy léteznek ettől sokkal koncentráltabb fátyolmaszkok is, de nekem ez is bevált, sőt: meglepően hatékonyan segített a problémámon, és az sem mellékes, hogy az ára is pénztárcabarát. 

Délután lehet, hogy moziba megyek, a mozi mellett pedig van egy DM - ha arra járok, biztosan beugrok, és veszek egyet-kettőt, mert most is jól esne relaxálni vele egy kicsit. :)

Próbáltál már fátyolmaszkot?

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. A Balea fátyolmasz-kínálatából nekem ez egyáltalán nem jött be (irritálta az egyébként elég rezisztens bőröm), a Vital viszont igen. Ha Müller felé jársz, jó szívvel tudom ajánlani a CV gránátalmás fátyolmaszkot, nagyon "vizes", nagyon kellemes ebben a hőségben, illetve a Rossmannból a Rival de Loop Hydro Booster Tuchmaske is jobban tetszett nekem, mint a Balea kék verziója.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, emlékszem, hogy írtad a szerzeményes posztnál, hogy nem vált be neked. Engem nem irritált, viszont ha táplálásra lett volna szükségem, nem csak vízpótlásra, én sem lennék elégedett. Így igen, de a Vital verziót feljegyeztem magamnak, illetve a másik két, vizesebb jellegűt is. :)

   Törlés
  2. Jaj, ne haragudj, hogy ismételtem magam, csak nagyon csalódott voltam ez után a maszk után, de szerencsére előtte és utána is találtam jókat. :)

   Törlés
  3. Semmi baj nincs, csak emlékeztem arra, amit írtál, általában megjegyzem a hozzászólásokat. :)

   Törlés