Avon,

Egy kis csillogás

június 21, 2017 Arabella 2 Comments

Az Avon Little családját nagyszerű ötletnek tartom: az illatok egy-egy eltérő hangulatot, stílust képviselnek, de mégis van mindben valami közös. Elegánsak, kifinomultak és hordhatóak. Ráadásul azért is különösen kedves számomra ez a vonal, mert a Black Dress-t anyukám használta sokáig, majd a Lace Dressből is elfogyott egy üveggel.

Little Sequin Dress

A legújabb Little parfüm a glitterek divatiparba robbanása nyomán a Little Sequin Dress - a kérdés számomra az volt, hogy sikerült-e megtartani az eleganciát a fiatalos, figyelemfelkeltő trend mellett.

Little Sequin Dress

Little Sequin Dress

A csomagolás a formát tekintve maradt a klasszikus: szögletes doboz, szögletes, de előrefelé domborodó üveg, mindez extravagáns, glitteres grafikával kiegészülve. 

A dobozka kimondottan látványos, az üvegcse is mutatós, bár én nem bánnám, ha a minta nem csak ragasztott matrica lenne.

A parfüm mögött álló orr Caroline Sabas - mindig jó hír, ha egy elérhető árú parfümöt egy elismert szakember álmodik meg, ugyanis a magas minőségű, nagyon drága összetevőkön túl ez az, ami egy illatot igazán nagyszerűvé tehet. 

Little Sequin Dress

A Little Sequin Dress-t hivatalosan az orientális-virágos kategóriába sorolják, ami az enyhe vibrálása miatt valóban lehet megalapozott, azonban jóval kevésbé megosztó, mint a valódi orientális illatok. Sokkal inkább egy virágos-gyümölcsös boldogságbomba ez.

Az első pillanatokban meglehetősen markánsak a virágos akkordok: előfordul minden, gardénia, egy csöpp jázmin, liliom, egy igazi egzotikus virágcsokor. Azonban alig telik el egy-két perc, máris felbukkan a mandarin, de nem savasan, fanyaran, hanem az édeskésebb, energikus, felpezsdítő oldalát kidomborítva.

Ehhez a feltörő gyümölcsösséghez csatlakoznak lépcsőzetesen további gyümölcsök. Először a mandarin tompulásakor némi mangó, majd nagyon visszafogottan a papaya, végül pedig vizesen, tisztán a körte.

Little Sequin Dress

A gyümölcsök és a virágok gyönyörűen összekapaszkodnak, olyannyira, hogy két-három óra elteltével már nem lehet egyesével érezni a jegyeket, olyan, mintha egyetlen alkotóelemmé válnának, amely ütemesen, percről-percről váltakozik. Hol kicsit virágosabb, hol nagyon enyhén fanyar, hol gyümölcsösen édeskés.

Ahogy egyre csendesebbé válik a gyümölcsök és virágok tánca, úgy lesznek fokozatosan hangsúlyosabbak az alapjegyek: sok-sok musk egy kevés ámbrával és még kevesebb szantálfával.


Az én bőrömön nyolc órán keresztül érezhető, a hatósugara közepes: nem bőrközeli, a környezetem érezheti, de nem tolakodóan.


A Little Sequin Dress egy játékos, vidámságot árasztó illat, ugyanakkor nem is esik túlzásba, megmarad az elegáns oldalon. Tökéletes ötvözete a mindennapi eleganciának és az üdítő, alkalmakhoz illő trendnek, nem mondom, hogy soha nem készült még hasonló parfüm, de a maga nemében ez egy teljesen korrekt illat. :)

* A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Amióta megérkezett a csomag,kétszer fújtam magamra :D Valamiért napközben nem szívesen nyúlok érte, viszont esténként,alkalmi illatnak valami fantasztikus. Soha nem gondoltam volna, hogy egy Avon-os parfüm ennyire fog tetszeni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is inkább esti, alkalmi illat, bár anyukámon teljesen átalakul, rajta mindig tökéletes. :)

      Törlés