csacsogós,

10 ok, amiért látnod kell a Wonder Womant

június 03, 2017 Arabella 10 Comments


Tegnap megnéztem a Wonder Womant, és nem titok: nagyon tetszett. Még mindig a hatása alatt vagyok, ezért átfogó véleményt nem tudok írni róla, viszont minél előbb tudatni szeretném veletek, hogy ez egy zseniális film, úgyhogy tíz pontban összeszedtem, miért ne hagyjátok ki.

Wonder Woman

1. Mert végre egy szuperhősös mozi, amiben a nő nemcsak megmentett lehet, hanem maga a hős: te, én, mindannyian!

2. Mert a film olyan tökéletes vegyítése az antik mitológiának, egy háborús drámának és a képregénykultúrának, mint semmi más. 

Wonder Woman

3. Mert Gal Gadot Diana szerepére született. Legyen éppen kalandra vágyó, bátor, igazi idealista vagy szerelmes nő, hiteles.

4. Mert a Wonder Womennek zseniális szimbólumrendszere van. Olyan egyszerű dolgon át, mint az öltözködés, rávilágít arra, hogy a társadalom által kijelölt szerepek sok esetben csak korlátozzák azokat a pozitívumokat, amire egy ember, adott esetben egy nő képes lehet. 

Wonder Woman

5. Mert legyen szó bármely népek közötti küzdelemről, soha egyik félről sem állítja egyöntetűen, hogy jó vagy rossz.

6. Mert David Thewlis alakítása minden egyes pillanatban hihető, a tettei pedig megindokoltak. Spoiler nélkül hangsúlyozom: MINDIG. 

Wonder Woman

7. Mert példaértékű, hogy Wonder Woman csapatának egyik tagja bár indián, mégis képes barátságban élni angolokkal úgy, hogy tudatában van az őseik közötti konfliktusoknak, és nem is csinál ebből titkot.

Wonder Woman

8. Mert jó érzékkel humorforrásként használja azt, hogy Diana korábban még nem találkozott férfivel, illetve nincs tisztában a férfi-nő együttélés kereteivel.

9. Mert kiváló eredettörténethez hűen felcsigáz, és azonnal látni akarod, hogy a jelenben milyen kalandokba keveredik Wonder Woman.

10. Mert ha valaha is gondoltad úgy, akár tudat alatt, hogy te CSAK egy nő vagy, ezt a filmet látnod kell!

Ha már megnézted, nagyon várom a véleményedet kommentben, ha még nem, akkor ne hezitálj sokáig! :)

A képek forrásai: link, link, link, link

Ajánlom Neked

10 megjegyzés:

 1. 11. mert mindezeken mellett még rendkívül szórakoztató is.
  nagyon-nagyon szerettem. 😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oooké, te egyetlen mondatban megfogalmaztad a legjobb érvet. :)

   Törlés
 2. imádtam én is :) mi imax 3d-ben láttuk, és csak ajánlani tudom a fenti érveken túl: irtó látványos volt :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én csak sima 3D-ben láttam, de tényleg úgy is nagyon látványos volt! :)

   Törlés
 3. Ma láttam, nekem azért kicsit kevesebb volt, mint nektek. Szépen csengő szövegekkel, gyökkettőre lebontható sablonkarakterekkel, túleffektezett jelenetekkel. De ahogy írtam IG-n is, igazából ez kb. mindegy, mert egy szórakoztató, egyben gondolkodnivalót is adó filmet gyúrtak a "láttuk már" hozzávalókból, szóval hiába más pl. az én személyiségem (mondjuk azt, antiszociális), #teamdiana, és egyetértek a leírtakkal úgy általánosan. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én Dianára és Árészre nem tudok sablonkarakterként gondolni, de így, hogy leírtad, én is rájöttem, hogy egyenként nézve szinte minden elemet láttunk már.
   Viszont ha már Instagram: a Wonder Woman manikűröd elképesztő! Ha képes lennék rá, azonnal ugyanolyat csinálnék, de nem, úgyhogy jelenleg Diana nagyon egyszerű lakkozását szeretném reprodukálni. :)

   Törlés
 4. Maguk a karakterek mitológiát/képregénymúltat tekintve nem azok, és azzal a MINDIG-gel egyetértek, viszont ha nagyon az alapot veszed, van egy ideális, szép eszmékben hívő, naivabb nő, a hősiesen önfeláldozó szerelmi szál, a csapat, amibe mindenféle bőrszínből kell egy (ala A hét mesterlövész legutóbbi feldolgozása), vagy a tudomány szolgálatában (mondjuk ez Dr. Maru-ra írva kicsit fura) élő nő, aki láthatóan vágyott rá, h nőnek (is) kezeljék. Szóval igen, láttuk már, de én nagyon szívesen megnézném akár most is másodszorra, a későbbiekben valószínűleg meg is teszem. :)
  És köszönöm, az egy nagyon egyszerű manikűr, főleg ha az arany az alap, és nem az kerül fel utólag. :)
  Ümm, én csak a végén figyeltem, amikor fogta a fotót, h ki van lakkozva, volt más is? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, csak annyi volt, de pontosan annyi, amit én is biztosan meg tudok csinálni, ráadásul van egy pont olyan színű lakkom. :)

   Törlés
 5. Jaj, én tegnap láttam és nekem is nagyon tetszett, egyetértek minden pontoddal!!! Igazából két kisebb negatívumot tudnék mondani, az egyik, hogy picit túl hosszú, a másik, hogy a végső csatajelenetben túl sok a szájbarágós duma, nem nagyon hagyják a készítők, hogy értelmezd a látottakat/hallottakat, hanem hosszan kifejtik és a szádba rágják a tanulságot. Na de! Ezen kívül szerintem iszonyatosan szórakoztató a film, végre a DC kezd magához térni, jól kihasználták a humorforrásokat és a borzalmas Suicide Squad után egy nagyon jó filmet hoztak össze.:) Remélem hasonlóan sikerült a Justice league is. Elza manija meg marha jó volt a filmhez!:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg kicsit hosszú volt, valahogy rövidebbre kellett volna vágni, de amikor elgondolkodtam, hogy mi maradhatott volna ki, nem tudtam dűlőre jutni. :/ És igen, a végén sok volt a szöveg, nekem a szeretet is már picit sok volt.

   A Suicide Squad-ot három napja nézem, ma talán végre be tudom fejezni, azt nem mondom, hogy tetszik, azonban számomra eddig pozitív csalódás. De talán az is közrejátszik ebben, hogy rájöttem, a DC filmek közelebb állnak hozzám, mint a Marvelek, szóval lehet, hogy elfogult vagyok.

   Az Igazság Ligájában én is nagyon reménykedem, várom is már nagyon, és Elza manikűrje tényleg vitathatatlanul jó volt. :)

   Törlés