Catrice,

Megújulnak a Catrice körömlakkok!

május 28, 2017 Arabella 4 Comments

Néhány hete érkezett a hír, mely szerint a Catrice lakkok megújulnak, és május végétől az ICONails család fog megjelenni a márka állványain.


Az új vonal az alábbiakat ígéri:
- több, mint 7 napos tartósság akár fedőlakk nélkül
- garantáltan egyszerű és pontos felvitel a professzionális ecsetnek köszönhetően
- professzionális, két-fázisú kupakkal rendelkeznek
- összesen 45, ragyogó árnyalat

A helyzet az, hogy majdnem minden drogériás márka ugyanezt állítja: géllakszerű fény, könnyű kezelhetőség és extra, már-már valószerűtlen tartósság. Éppen ezért most nem tudtam kapásból hinni a leírásnak, a teszthez úgy fogtam hozzá, hogy rendben, akkor biztosan ez is csak egy átlagos lakk lesz.A külső valóban minőségi javuláson ment keresztül, a vastagabb, lapított üveg és a két részből álló, levehető kupak már-már luxusérzetű. Plusz pozitívom a bordázott rész, mert így sokkal könnyebb stabilan tartani az ecsetet. 
Apropó, ecset: zseniális. Lapított, kiszélesedő és lekerekített, amolyan legyezőforma. Tökéletesen illeszkedik a körömágyhoz, az egyetlen gyengéje az lehet, hogy keskeny körömre talán túl nagy, de ezt a lehetőséget leszámítva hibátlan.Az én árnyalatom a 05-ös It's All About That Red, ez egy semleges tónusú, a klasszikusnál leheletnyivel talán élénkebb piros. Két rétegtől több semmiképpen sem kell belőle, de rövid körmököm akár egyetlenegy is elég lehet, és nem csalás, nem ámítás, önmagában is olyan fényes, mintha fedőlakk lenne rajta. Már-már crelly-sen az, csak ugye sokkal jobban fed. :)


Az állagáról sem tudok negatívabban nyilatkozni, mint az ecsetről: a géljellegű lakkok rendre kicsit sűrűbbek, nehezebben irányíthatóak, nos, ez egyáltalán nem az.
Kellően híg, ha szükséges lenne, lehetne terelgetni az ecsettel, de nem kell, ugyanis elképesztő könnyedséggel, azonnal és egyenletesen kerül belőle oda, ahová kell. Mivel a tartósságára is kíváncsi voltam, ezért a szokásosnál tovább viseltem, a második napon azonban már úgy éreztem, kellene valami plusz, úgyhogy díszítettem. 

Egy olyan technikával próbálkoztam, amivel korábban még soha nem mertem: szilikonlapra festettem fekete holografikus lakkal és ezüsttel, majd a megszáradt lakkokból különböző háromszögeket vágtam ki. Ezeket a háromszögeket "beleragasztottam" egy plusz réteg fedőlakkba, majd egy-egy króm díszt is tettem a dekorált körmeimre.Közel sem lett tökéletes, de nem is volt olyan bonyolult, mint hittem, és már nagyon-nagyon vágytam egy ilyen stílusú manikűrre. :)

A tartósságra visszakanyarodva: ahogy láthatjátok, a második napon még tökéletes állapotban volt a lakkozás, a harmadik napon már megjelent a körömvégeken egy hajszálvékony, nagyon-nagyon közelről látható kopás, a negyedik napon pedig ez lett kicsit még több, és akkor már lemostam. 

Pattogni nem pattogott, és nincs még egy szín, ami olyan kevéssé lenne tartós, mint a pirosak - van olyan piros, ami órák múltán sem makulátlan, és a két nap már igencsak jó teljesítmény -, úgyhogy szerintem a többi árnyalat még tovább bírja, bár ez a teljesítmény sem rossz, sőt!

Az összes szín:


A második sok negyedik, ötödik és hatodik árnyalatát mindenképp meg fogom nézni, a kékeszöldek nyáron nagyon aktuálisak, ha pedig a fehér is a piroshoz hasonló minőségű, akkor megvan az első olyan fehér lakk, ami problémamentes. 

Nagyon-nagyon ajánlom ezt a családot nektek, mert az It's All About That Red alapján úgy fest, hogy ecset, állag és minőség tekintetében messze-messze ezek a legjobb lakkok a drogériás kínálatban. :)


A terméket tesztelésre kaptam azzal a céllal, hogy minél többször és minél kreatívabban mutassam meg nektek. Ezt elfogadtam és meg is teszem, különösen, hogy maximálisan elégedett vagyok, de egyéb kötelezettséget nem vállaltam, a saját, valós tapasztalataim szerepelnek a bejegyzésben.

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. gondolom, nem lepődsz meg rajta, hogy én is a második sor negyedik lakkját néztem ki magamnak, és akkor most már biztosan meg is veszem 😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, tényleg nem lepődöm meg rajta. :) Nem hinném, hogy rossz vétel lesz, ha a piros ilyen, a többi szín sem lehet gyenge. :)

   Törlés
 2. Megnézem én is élőben ezeket a lakkokat, nekem az utolsó sor utolsó előtti lakkja tetszik, a többihez már mind van hasonlóm, de ha valami szép bogyószínt látok, annak sem állok ellent.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Arra én is kíváncsi vagyok, csak a kép alapján nem tudom eldönteni, hogy mennyire lehet zöldes/kékes. :)

   Törlés