csacsogós,

Miért várom A szépség és a szörnyeteget?

március 19, 2017 Arabella 8 Comments

Nem titok, hogy nagyon várom A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változatának magyarországi premierjét, ha csütörtökön nem is, de hétvégén mindenképp el fogok menni a moziba. Idestova három éve, a filmről felröppenő első pletykák óta számolok visszafelé - lássuk, miért. 


1. A mese örök
A mesékkel általában elfogult vagyok: a drámák mellett a mesék azok, amelyek évezredeken keresztül fennmaradnak, igazán koncentráltak és egy részük mindig aktuális lesz, mert nem idő- és térfüggőek. Csak a mesék minden korosztály számára tudnak nyújtani valamit.

2. Élőszereplők
Az élőszereplős feldolgozások a gyengéim, ezekben ugyanis a mese még inkább a valóságba ágyazódik, hihetőbbé, emberibbé válik.

3. Dan Stevens
Nem vagyok rajongó típus, és valódi kapcsolat híján igazán kevés egyéniség tud magával ragadni, de a ritka kivételek egyike pont ő. A Downton Abbey első része óta figyelek rá, jólelkű, művelt, kedveli és érti az irodalmat, ráadásul árad belőle a csendes jóság. Ettől több nekem nem kell - crush, eye candy, fangirl... bármelyik szó használata megállja a helyét.

Ha szeretnétek többet tudni a színészről, kattintsatok IDE vagy IDE.

4. Belle
Az első olyan Disney hősnő, akinek kialakult személyisége van. A szememben ő a tökéletes minta: a családjáért bármilyen áldozatra képes, óriási tudásszomja van, intelligens, ugyanakkor ha döntéshelyzetbe kerül, a szívére hallgat. Jaj, és képes meglátni másokban a jót. 

5. Átalakult férfi-nő szerep
Ebben a történetben nem egy elesett királykisasszonyt látunk, akit megment a herceg. Minimum kölcsönösen tesznek egymásért.

6. Zene
Az előzetesek alapján a főbb dallamok megmaradtak, éljen-éljen!

7. Emlékek
Pontosan emlékszem, hogy annak idején a szomszédos videótékából kölcsönöztem ki VHS-en a rajzfilmet, és annyira elbűvölt, hogy két nap alatt legalább hatszor megnéztem. Majd ismét kikölcsönöztem, és újra, újra meg újra.

+ 1: Tökéletes trailerÚgy tervezem, hogy ma este végignézem az eredeti változatot, a moziélményt pedig most már tényleg tűkön ülve várom.

Meg fogjátok nézni a filmet? :)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Én is nagyon várom már, szerintem kivételesen sikerült jó színésznőt választani a főszerepre, Emmának nagyon jól áll ez a szerep.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Emma szerintem is tökéletes a szerepre, de bevallom, esetemben nem ő lesz a húzónév. :)

   Törlés
 2. Emma Watsont nagyon szeretem, ha megnézem, csak miatta lesz, igazán testhezálló szerepet kapott :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban illik hozzá ez a szerep, Hermione után pedig pláne. :)

   Törlés
 3. A legkedvencebb Disney mesém, és már alig várom, hogy láthassam! Belle messze a legjobb női karakter, akit Disney kitalált, és a mese tanulsága is nagyon jó :) Remélem a héten sikerül beülni rá :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is nagyon jó karakter Belle, illetve a mese tanulsága is olyan, amit én magam is kiemelnék. :)

   Törlés