MAC,

MAC rúzsalap - Megéri?

március 08, 2017 Arabella 4 Comments


Viszonylag régebben, ráadásul többen is kértétek, hogy írjak részletesen a MAC rúzsalapjáról, a kéréseteket természetesen nem felejtettem el, viszont csak mostanra lett kiforrott a véleményem. A pénztárcabarát termékeknél is figyelek arra, hogy biztos legyek abban, amit egy tesztben leírok, de egy drágább esetén pláne, mert nem szeretnék a pénzetekkel játszani.

Lássuk, mire jutottam a Prep + Prime ajakbázissal! :)A külseje egyrészt a MAC-től megszokottan minimalista, másrészt a minimalizmus fel van dobva egy kis csavarral: a doboz papírjában és a fekete műanyagban csillámok vannak, leginkább zöldek. Sajnos a fényképeken nem sikerült visszaadnom, de élőben szinte galaxisszerű a hatása.

A tekerős kivitelnek én örülök, a ferdén vágott megoldás sem rossz, bár talán a klasszikus rúzsformával még könnyebben boldogulnék.


Érezhetően megpróbálták a márka rúzsainak vaníliás-cukorkás illatát megjelentetni itt is, részben sikerült, de nem fedi el a műanyagos-szilikonos alapillatot.Az állaga nagyon érdekes, tartottam attól, hogy túlzottan szilikonos érzete lesz, de nem. A felkenéskor jóformán balzsamos, nehéz soha sem lesz, eleinte olyan, mintha nagyon kevés ajakbalzsamot viselnék.

Néhány perc múlva azonban ez megváltozik, és fokozatosan elkezd megszáradni - a rúzst mindenképp eddig kell rátenni, különben a száradás után már nem fog kellően siklani fölötte a szín.

Az ajkaim natúran, majd a bázissal:


Jól látszik, hogy viszonylag barázdált a szám és hajlamos a kiszáradásra, ezzel kell tehát kezdenie valamit. Az is jól kivehető, hogy minimálisan tompít a színén, illetve kis mértékben mintha egyenletesebbé tenné a felszínét, de csoda nem történik. 

Lássuk rúzzsal:


Itt azért már van eltérés. Nagyon szépen áthidalta a barázdákat, és az egyébként (főleg fotókon) foltosodásra hajlamos rúzst egységesítette. Szuper, de van még két dolog, amit várok egy ilyen terméktől: a csúszkálás visszafogását és a tartósság növelését. 

Mindkettőben jó a MAC, a feloldódó-elmászó-eltűnő ajakszíneket sajnos nem fogja meg, azonban a normál vagy kiszaladásra kissé hajlamos darabokon egyértelműen segít, a helyükön tartja őket.

A tartósságot meghosszabbítja, nem tesz semmi különöset, egyszerűen csak tovább fennmarad a szín, jellemzően egy-két órával. 

Nem tökéletes, nem varázsol, de szépen teszi a dolgát. Nem állítom, hogy mindenkinek szüksége van rá, de aki gyakran használ rúzsokat, méghozzá élénkebbeket vagy sötétebbeket, annak klassz segítőtárs. 


Ha néhány héttel ezelőtt teszem közzé a posztot, itt lett volna vége, azonban azóta újabb tapasztalatom is van. 

Az a helyzet, hogy a Max Factor színtelen ajakceruzája jobb ennél. Nekem egy fokkal a textúrája és az érzete is jobban tetszik, de van még valami: az szinte magába szippantja a szín egy részét, és ezáltal olyan tartósságot biztosít, mint semmi más.
Azt is hozzá kell tennem azonban, hogy ár-mennyiség tekintetében már közel sem ilyen egyértelmű a helyzet, mindkettő gyorsan fogy, azonban a Max Factort a hegyezés miatt jóval hamarabb el lehet használni. Számomra mégis az a felülmúlhatatlan, ezt sem tartom rossz vételnek, de azt sokkal nyugodtabb szívvel ajánlom.

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. De jó, ez nagyon hasznos bejegyzés volt!!! Szerintem kipróbálom akkor a Max Factor ceruzát, meg tudod esetleg mondani, hogy pontosan mi a neve és az árnyalat? Nem tudom, hogy hányféle ajakceruzájuk van, ezért nem szeretnék mellényúlni.:) Köszi!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, ha hasznos volt számodra. :)
   Colour Elixir Universal az ajakceruza neve, itt írtam róla: http://www.lanyossarok.hu/2017/02/the-rule-breakers.html

   Törlés
 2. nekem ez most fog elfogyni, de akkor most kipróbálom a max factort, nagyon kíváncsivá tettél :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem a Max Factor még jobb egy fokkal, illetve ha a kuponos napokon lesz rá kedvezmény (vagy bármikor máskor), az ára sem rossz. :)

   Törlés